Now Reading
Vastgoedgalerij Immodôme lanceert tijdelijke expo op ’t Eilandje!

Vastgoedgalerij Immodôme lanceert tijdelijke expo op ’t Eilandje!

Vastgoedgalerij Immodôme lanceert samen met Vlassak-Verhulst, am designs en kunstenaars Mark Swysen & Adalbert Gans een tijdelijke kunst expo op ’t Eilandje!

Art expo van woensdag 22 mei tot woensdag 5 juni.
Vernissage op woensdagavond 22 mei.

Antwerpen, 3 mei 2024 – Vastgoedgalerij Immodôme organiseert samen met Vlassak-Verhulst, am designs en kunstenaars Mark Swysen en Adalbert Gans een kunst expo in Het Koninklijke Entrepot op ’t Eilandje van woensdag 22 mei tot woensdag 5 juni. Het betreft een bijzondere samenwerking tussen grote Antwerpse namen die hun expertise samenbundelen en zo een ultra art & interieur beleving neerzetten. De art expo vindt plaats in een uniek duplex penthouse gelegen aan de Entrepotkaai 4. Het pand staat te koop via Immodôme, dé referentie voor residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde. Een uniek pand dat voor twee weken dienst doet als tijdelijke galerijruimte. De expositie toont diverse werken van kunstenaars Mark Swysenen Adalbert Gans alsook van Julie & Olivia Saverys1 die – samen met Eberhard Ross en Ethan Caflisch – vertegenwoordigd worden door am designs. Abstracte lichtconstructies, hedendaagse kleurrijke werken en kunstinstallaties in een indrukwekkend decor van 400m2 zorgen voor een fantastische ‘art scene’ en een magische beleving voor menig bezoeker. Daarnaast ontdek je in een aparte ruimte ook nog de visie van Vlassak-Verhulst mbt de interieurinrichting van de woning. De vernissage op woensdagavond 22 mei van 18.30u tot 21.30u is toegankelijk voor het grote publiek. De plaatsen zijn gelimiteerd dus aangeraden wordt om je zo snel mogelijk in te schrijven. Om 19.00u is er bovendien een interessante lezing door Mark Swysen over de zin en interpretatie van kunst. Vanaf donderdag 23 mei tot woensdag 5 juni kan je het villa appartement en de kunst expo op afspraak bezichtigen. Inschrijven is mogelijk via: www.immodome.be.

Uniek villa appartement in het Koninklijke Entrepot aan ’t Eilandje via Immodôme
“Een ‘villa in the sky’ aan het MAS met een immens terras, drie gevels en een fenomenaal mooi uitzicht over de dokken en het glinsterende water met bovendien enorm veel licht en ruimte. Zowel van de ligging als van de grootte van het pand word je instant gelukkig. Een ‘match made in heaven’ en terecht het kroonjuweel van Het Koninklijke Entrepot genoemd”, aldus Isabel De Laet, medezaakvoerder van Immodôme. De duplex penthouse palmt de twee bovenste verdiepingen van het Koninklijke Entrepot in en zal voor twee weken in de schijnwerpers staan als tijdelijke galerijruimte. Door de grote raampartijen baadt het ganse pand van 400 m2 in het licht en komen alle kunstwerken prachtig tot hun recht. De abstracte lichtconstructies, hedendaagse kleurrijke werken en kunstinstallaties staan of hangen zeer doordacht opgesteld en verspreid over de twee verdiepingen: van de majestueuze leefruimte, de vijf slaapkamers met elk een spectaculair uitzicht tot de polyvalente ruimte die momenteel dienst doet als gym. De ganse woning fungeert als ‘art scene’. Alle details over de woning vind je hier: https://www.immodome.be/nl/realestate/villa-in-de-sky-op-het-eilandje.

Programma vernissage 22 mei & lezing van kunstenaar Mark Swysen

De kunst expo in samenwerking met Immodôme, Vlassak-Verhulst, am designs en de kunstenaars Mark Swysen en Adalbert Gans, opent zijn deuren voor het grote publiek met een vernissage op woensdagavond 22 mei van 18.30u tot 21.30u. Om 19.00u is er bovendien een lezing van kunstenaar Mark Swysen die zijn visie op kunst toelicht (alvast een beknopte samenvatting in de paragraaf hieronder). Naast de expo kunnen de bezoekers weliswaar ook de fascinerende ‘villa in the sky’ duplex penthouse ontdekken die te koop staat via het vastgoedkantoor Immodôme.

De zes kunstenaars

De Belgische kunstenaar Mark Swysen wordt als beeldend kunstenaar neergezet en is geïntrigeerd door het menselijke gedrag. Hij analyseert sociaal-maatschappelijke kwesties vanuit verschillende invalshoeken zoals psychologie, biologie en religie. Om de bezoeker te bevrijden uit een eendimensioneel denkpatroon presenteert hij nieuwe betekenislagen en interpretatiemogelijkheden. Op kunstfilosofisch vlak omarmt hij Arthur Danto’s credo dat kunst een ”belichaamde betekenis” is, gepresenteerd in de vorm van een “wakkere droom”. Voor Mark Swysen is dat laatste een cruciaal ingrediënt: het voegt de ondefinieerbare saus van emotie, avontuur, poëzie, mystiek, fantasie, humor, disequilibrium en onvoorspelbaarheid toe die van het artefact een kunstwerk maakt. Om zijn ideeën vorm te geven, gaat de kunstenaar op zoek naar de meest verwonderende visuele stimuli. Hij rukt alledaagse voorwerpen uit hun context en assembleert ze in een totaal andere context. Elk materiaal, voorwerp, technologie of fenomeen kan als instrument in zijn beeldentaal opduiken. Omwille van hun onderhuidse invloed op het menselijke brein behoren licht, geluid, geur en beweging tot zijn favoriete mediums. Meer info: www.markswysen.com.

De kunstenaar Adalbert Gans samenvatten in een tekst is haast onmogelijk. Hij houdt niet van wat bedacht is. Aan zijn creaties gaat nooit een schets vooraf, laat staan een geconstrueerd idee. Alles is een gevoel, een scheppen vanuit zijn buik, zijn intuïtie. Hij ziet zichzelf eerder gecategoriseerd onder het neologisme ‘zielsontdekker’. “Wat ik probeer te doen is, verwondering tastbaar maken in universums van licht en kleur, om het dan weer los te laten. Mijn eigen gevoel of intentie tijdens de creatie, doet er niet toe: Vrijheid van gedachte gaat net om het loskoppelen van de maker en de aanschouwer. Het gaat over het gevoel dat het losmaakt bij degene die mijn werk zien. Mijn lichtobjecten trekken mensen van alle pluimage, leeftijd of achtergrond, letterlijk naar zich toe. Ze kijken, tasten en staan stil. Juist dat zien gebeuren, is de mooiste erkenning”, aldus Adalbert Gans. Met zijn mix van Oostenrijks en Venetiaans bloed, liet hij zich inspireren door de fascinerende wereld van Muranoglas. Hij raakte ervan doordrongen zonder er zich bewust van te zijn. Net zoals hij zich herinnert als kind mateloos geboeid te zijn door eenvoudige processen zoals stollen en smelten. Dit alles mondde uit in een polychromatisch universum dat als katalysator moet functioneren voor vrije gedachten, wars van alle praktische werkelijkheid die ons als mensheid soms kan overmeesteren. Meer info: www.ateliergans.com.

De Belgische zussen Julie & Olivia Saverys, Ethan Caflisch en Eberhard Ross worden vertegenwoordigd door am designs, gekend om hun ontwerp van zowel residentiële als hotelprojecten. In de loop der jaren heeft am designs – naast hun projecten – ook een uitgebreid productportfolio ontwikkeld dat wereldwijd verkocht wordt via hun projecten en partners. In de productsectie vind je een breed scala aan actuele producten, antiek en kunstwerken die je online kan kopen. Qua art vertegenwoordigt am designs momenteel drie kunstenaars waaronder J&O Saverys, Eberhard Ross en Ethan Caflisch. Meer info: https://www.amdesigns.com/en.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere