Now Reading
Delen Private Bank

Delen Private Bank

Weinig ondernemingen omarmen kunst zoals Delen Private Bank dat doet. Een zwak voor kunst en liefde voor design liggen aan de basis van de vormgeving van haar kantoren.

Kunst en design in het DNA

Kunst en cultuur zijn onlosmakelijk verbonden met Delen Private Bank, al vanaf het prille begin. Het was Filips De Ferm die kunst introduceerde bij de bank. En via Marie-Alix vond de passie voor design moeiteloos haar weg naar de bank. Die passie komt tot uiting in de aankleding van de gebouwen – het werk van Marie-Alix, de echtgenote van Jacques Delen, en hun dochter Anne-Sophie.

Warme, uitnodigende en familiale interieurs zijn van groot belang voor Delen Private Bank. En dat merk je aan de inrichting van de gebouwen. Klanten moeten zich thuis voelen als ze naar de bank komen. “We hebben ook een hart voor historische gebouwen en bouwkundig erfgoed, waarbij we de nadruk leggen op duurzaam renoveren met respect voor de geschiedenis van het gebouw en de omgeving”, licht Anne-Sophie Delen toe.

“De sfeer die een ruimte ademt en het gevoel dat een omgeving oproept, beïnvloedt ons geluksgevoel. Daar zijn we bij Delen van overtuigd”, aldus Anne-Sophie. Mede om die reden wordt er veel aandacht besteed aan de look & feel van de gebouwen.

De sfeer die een ruimte ademt en het gevoel dat een omgeving oproept, beïnvloedt ons geluksgevoel.

De passie voorop

Kunst is voor Delen in de eerste plaats een passie. De bank geeft geen beleggingsadvies rond kunst, maar telt wel behoorlijk wat collega’s met een grondige artistieke kennis. Wanneer kunst deel uitmaakt van het vermogen van een klant, biedt de bank eveneens begeleiding bij het beheer hiervan.

Delen stelt een voorzichtige, efficiënte aanpak voorop in alles wat ze doet. De bank gaat niet over een nacht ijs als het om de integratie van kunst en design gaat. “Het plaatje moet kloppen, en de implementatie moet weldoordacht zijn”, verduidelijkt Anne-Sophie.

“In interieurvormgeving en in de selectie van kunst zit ook altijd een stukje van jezelf. Bovendien is persoonlijke aandacht besteden aan de vormgeving essentieel om een authentiek thuisgevoel te creëren.”
De kunst in de kantoren van Delen Private Bank lokt ook geregeld reacties uit. Op die manier geeft het een gesprek mee vorm en is het een verbindende factor.

Maatschappelijk engagement

Delen werkt samen met diverse kunstenaars, galerijen, musea en kunstbeurzen met dezelfde waarden en wil op die manier maatschappelijke ondersteuning bieden. Dankzij contacten en partnerschappen bouwt de bank een netwerk uit en brengt ze artiesten onder de aandacht.

“Het is belangrijk te weten wat er speelt in de kunstwereld, maar we laten ons bij de aankoop van werken niet leiden door modeverschijnselen, verklaart Anne-Sophie verder. “We werken samen met diverse partners, waaronder bepaalde galerijen, maar we hebben ook oog voor opkomend talent.” De bank organiseert in haar kantoren bovendien continu tentoonstellingen, waarbij in overleg met de galerij of een bepaalde kunstenaar een passende setting wordt gecreëerd voor de kunstwerken.

Een boontje voor Belgisch

Het Delen.ART platform geeft een goed beeld van de kunstwerken die de collectie van de bank verrijken. Vooral naoorlogse Belgische kunst staat centraal, in een streven om het rijke, diverse erfgoed aan Belgische kunst en design te promoten. Daarnaast evolueert de collectie zienderogen dankzij de groei van de bank de jongste jaren.

Een schilderij of object kan meteen aanspreken, maar een heel andere invulling krijgen afhankelijk van de omgeving. Bij Delen gaat m’n bij de aankoop van een werk zorgvuldig na of het stuk bijdraagt tot de Belgische collectie, en of het blijft boeien.

De laatste jaren opende de bank verscheidene nieuwe kantoren. Dit gaf Delen de kans om kunst nog meer voor het voetlicht te brengen: via vaste collecties, tijdelijke tentoonstellingen en andere evenementen. Tegelijkertijd blijft Delen Private Bank inzetten op duurzame partnerschappen met culturele instellingen, kunstbeurzen (bv. Brafa, Art Antwerp, Art Brussels) en galerijen.

Verken het Delen.ART platform van Delen Private Bank en maak kennis met inspirerende kunstenaars en parels uit de Belgische kunst.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere