Now Reading
Mix in Brussel geeft nieuwe dimensie aan hospitality

Mix in Brussel geeft nieuwe dimensie aan hospitality

Brussels beschermd erfgoed wordt belevingshotel van ongeziene schaal met internationale allure…


In de iconische functionalistische architectuurparel waar ooit het hoofdkantoor van Royale Belge huisde, opent viersterrenhotel Mix aan de voet van het Zoniënwoud op 26 juni 2023 de deuren. Al dekt het woord ‘ viersterrenhotel’ verre van de lading. Met zijn 140 kamers en 40 studio’s is Mix zo veel meer dan een slaapplaats, het is een bestemming waar je makkelijk een week zoet bent om alles uit te proberen. Mix wordt een weergaloze kruisbestuiving van een premium gym, uitgestrekte wellness met ijscabines, hammams, sauna’s, jacuzzi’s en twee 25-meterzwembaden, een vijvertuin van 8 hectare, een bruisende co-working, drie restaurants en bars en zelfs een veelzijdige eventlocatie op ongeziene schaal voor Brussel.

ALL-IN-ONE BELEVING 

Brussel bruist. En met Mix telt onze hoofdstad vanaf 26 juni eindelijk ook een onovertroffen belevingshotel van pakweg 21.000 vierkante meter. In de iconische functionalistische architectuurparel waar tot voor kort Axa huisde, opent een indrukwekkend hospitality concept met open blik op het Zoniënwoud, onder leiding van Jean Michel André van Limited Editions Hotels.

Ontwaken in het groen, sporten, werken, lunchen, ontspannen, wandelen, dineren, netwerken, feesten, slapen en zelfs langdurig logeren. Dat allemaal op één zelfde adres. Dat is Mix. Met 5.000 vierkante meter Gym & Wellness, een binnen- en buitenzwembad van elk 25m, een vijvertuin van 8 hectare, een flexidesk co-working voor gym members, 3 restaurants met internationale allure, een auditorium voor 300 gasten, 10 vergaderzalen met elk een eigen identiteit, 3 imposante banketzalen en een food court Fox, biedt Mix een complete beleving. Eens je bij Mix binnenstapt, hoef je niet meer buiten te komen.

 

LET’S GET SHREDDED

Mix huisvest de indrukwekkendste luxegym en -wellness van België. Naast de state-of-the-art inrichting en high-tech uitrusting, pakt Mix uit met ongeëvenaarde groepslessen in maar liefst zeven sportstudio’s en onovertroffen prestatiegerichte health training, met gerichte begeleiding door een Health & Performance Center, een primeur voor Brussel.

Toch wordt het geen gym waar alles draait rond prestatie. Mix verwelkomt je in een inspirerende sportschool die fun met performance combineert, een wellness met ijscabines, hammams, sauna’s en jacuzzi’s, die aanzet tot ultieme ontspanning en twee zwembaden die uitnodigen tot sportief avontuur. Bij Mix gaan genieten en sporten hand in hand. Er is zelfs een jacuzzi waar je een film kan kijken met een cocktail in de hand. Behalve een gevarieerde aanbod van groepslessen in de zeven sportstudio’s, plant Mix bovendien outdoor runs en fietstochten, door en rond het Zoniënwoud.

HOME AWAY FROM HOME 

Voeg daar nog een viersterrenhotel met 140 kamers en 40 suites van pakweg 50 vierkante meter elk aan toe. Mix laat zich nog het best omschrijven als belevingshotel en wil elke gast een complete ervaring bieden op maat van zijn wensen. Een fiets huren? Geen probleem, je krijgt er nog een fietsroute op maat van je wensen bovenop. Zin in een avondje gezelschapsspelletjes? Laat het weten, er is keuze uit een waaier aan gezelschapspelen. Lekker op jezelf gamen? Mix zet de console alvast voor je klaar. Voor wie belang hecht aan een goeie brushing, zijn er Dyson haardrogers on request. De lekkerste Belgische biertjes degusteren op je kamer? Mix zet ze voor je klaar in je minibar. En voor wie graag de leukste antiquairs, musea, resto’s of vintage shops in Brussel bezoekt, stippelt Mix de beste adresjes uit. Mix stelt een hele lijst extra faciliteiten ter beschikking, waaruit elke gast vooraf of ter plaatse zijn selectie kan maken, om zijn verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Mix ambieert een echte ‘home away from home’ te zijn, een bestemming waar je je helemaal thuisvoelt (vanaf € 200 per kamer per nacht; binnenkort pakt Mix trouwens uit met een summer deal).

Wie graag langer blijft, boekt een van de long stays met keuken (van 50 m² tot 70 m² vanaf € 1.500 per studio per week). De studio’s zijn ontworpen op maat van lange verblijven met opties als een afsluitbare garerobe, een parkeerplaats, en faciliteiten op maat van ieders wensen. Het hotel is bovendien kindvriendelijk, en meerderjarige hotelgasten hebben tijdens hun verblijf vrije toegang tot de Gym & Wellness van 6u30 tot 22u30.

HUNGRY, SOMEBODY?
 
Daarnaast telt Mix drie restaurants. Romeo en Joule openen op 26 juni de deuren; voor het derde restaurant neemt Mix graag een partner in de arm en staat het team open voor conceptvoorstellen. Bij Romeo kan je alvast elke ochtend terecht voor een rijkelijk gevarieerd ontbijtbuffet (€ 25 per persoon). ’s Avonds pakt Romeo uit met een sharing concept dat een uiteenlopende waaier aan internationaal geïnspireerde gerechten serveert (vanaf € 15 per bord). Het menu wordt aangevuld met zowel natuurlijke als andere wijnen en biertjes, alsook cocktails. Ook Joule is dagelijks open voor het brede publiek. Deze all day eatery serveert een healthy aanbod à la carte van 7u ’s ochtends tot 17u ’s avonds, van açai bowls over krokante granola bowls tot avocado toasts.

FUNCTIONALISTISCH MEESTERWERK

Mix installeert zich in een architecturaal meesterwerk van de hand van het Frans-Belgische architectenduo Pierre Dufau en René Stapels, geïnspireerd op de John Deere World Headquarters van Eero Saarinen in Illinois. Het functionalistische icoon aan de rand van het Zoniënwoud in het lommerrijke Brussel dateert van 1967 en werd in 2019 erkend als Belgisch erfgoed. Het vermaarde gebouw in cortenstaal en bronskleurig gefumeerde ramen werd dankzij landschapsarchitecten Jean Delogne en Claude Rebold harmonieus ingeplant tussen vijvers en groen in het omliggende Tenreukenpark van 8 hectare.    

Het beschermde erfgoed werd nieuw leven ingeblazen door architecten Peter St John, Dirk Somers, DDS+ en Ma2by, en interieurarchitect Lionel Jadot. De eigenaar van het gebouw stelde architecten Peter St John (Caruso St-John), Dirk Somers (Bovenbouw Architectuur), DDS+ en Ma2by aan om het historische erfgoed in ere te herstellen.

HUZARENSTUKJE HEDENDAAGS DESIGN 

Voor het interieurontwerp werd dan weer een wedstrijd uitgeschreven door de bezielers van Mix, die werd gewonnen door ontwerp- en designbureau Atelier Lionel Jadot. De nieuwe inrichting van het gebouw plooit terug op de pijlers van het functionalisme, met respect voor het erfgoed en aandacht voor de hedendaagse functie van het gebouw.Lionel Jadot koesterden hoog gegrepen ambities bij het ontwerp van het interieur. De iconische architectuur, geboetseerd in de functionele esthetiek uit de jaren zeventig, straalt kracht en energie uit. Dat erfgoed werd enerzijds gerespecteerd, en anderzijds ook vertaald naar de nieuwe elementen. Het meesterwerk van Sabatier, in het auditorium op het gelijkvloers diende als uitgangspunt voor Jadots hedendaagse visie. Elke nieuwe ingreep werd door Jadots team als sculptuur in de ruimte vormgegeven. Mix werd met oog voor detail ontworpen, waarbij krachtige, authentieke materialen als beton, hout en metaal de hoofdrol spelen, met als resultaat een weergaloze samensmelting van vorm en functie.

Lionel Jadot nam voor dit project maar liefst 52 andere ontwerpers in de arm. Allereerst werkte hij naar goede gewoonte samen met de rist aan creatieve stielmannen achter Zaventem Ateliers, de voormalige papierfabriek waar pakweg 30 designers en artiesten een atelier huren. Daarnaast nodigde hij nog 25 andere designers uit België en daarbuiten uit.  Van de receptiebalie van Maison Armand Jonckers, langs de gordijnen van Studio Krjst, de krukjes van Thomas Serruys naar de nachtlampjes van Studio Elementaires: elk meubel werd op maat van Mix gemaakt. Behalve lokaal ontworpen, is ook elk item lokaal geproduceerd, gesigneerd én genummerd óf een pièce unique.Jadot mocht eerder al de Jam Hotel en Domaine de Ronchinne vorm geven, twee hotels uit het portfolio van Jean-Michel André, de man die in 2002 de hotelgroep Limited Edition startte en zijn schouders zette onder Mix.

BREEAM

In nauwe samenwerking met de buurt is de architecturale heropleving en nieuwe bestemming van het gebouw geënt op een milieuvriendelijke en duurzame visie. Het gebouw is BREEAM-gecertificeerd, het hotel streeft op korte termijn naar een Greenkey label, een ecologisch kwaliteitslabel binnen hospitality. Daarenboven maakt het project deel uit van Natura 2000, een Europees netwerk ter bescherming van de natuur. Zo neemt Mix gerichte maatregelen ter bescherming van de waardevolle fauna en flora uit de omgeving, onder meer voor het behoud van de vleermuizen. 

BEZIELERS

Achter dit buitengewoon multi-disciplinaire project schuilt een unieke kruisbestuiving van ondernemers met Jean Michel André van Limited Editions Hotels voorop: René Beltjens en Gérard Becquer (Alter Domus), Eric Mestdagh (Group Mestdagh), Philippe Bonnet (Limited Editions Hotels, Assurteam), Eric Jacques (Limited Editions Hotels), Corentin Poels (Crossfit Dansaert, Cosmoliving), Thibaut Dehem (87seconds, Cameleon, Bike43), Stephane Rutte (Jeux d’Hiver, Loriers), Emmanuel Andries, Alexandra De Boeck, Gilles Poot Baudier (D-Side Group).    

Mix combineert ondernemingszin met een creatieve geest, aandacht voor diversiteit en hedendaagse flexibiliteit. Het project creëert meer dan 100 nieuwe jobs, zowel direct als indirect, in verschillende sectoren die de voorbije jaren onder druk stonden. Mix opent de deuren op 26 juni 2023, in Vorstlaan 25, 1170 Brussel.

FLASHBACK NAAR 2019

In 2019 wordt de site van de Royale Belge tot beschermd erfgoed verklaard. Datzelfde jaar nog koopt een Antwerps vastgoedconsortium van Cores, Urbicoon en Foresite de site voor 50 miljoen euro. Nummer 23 krijgt een residentiële bestemming en wordt getransformeerd tot 165 nieuwbouwappartementen en penthouses. Voor nummer 25 hadden Cores Development, Urbicoon en Foresite een heel ander ambitieus plan. Ze beginnen nummer 25 te verbouwen, in samenwerking met het Londense Caruso St John Architects en het Belgische Bovenbouw Architectuur. Ze verhuren de helft van het gebouw als kantoorruimte aan verschillende bedrijven. De rest van het gebouw willen ze een compleet nieuwe bestemming geven, met een hotel, een gym en een co-working.Een uitstekend argument om de kantoren in geen tijd verhuurd te krijgen. Ze gaan in gesprek met drie potentiële partners om hun idee vorm te geven: David Lloyd voor de gym, Comet Coworking voor de co-working en Limited Edition Hotels voor het hotel. Covid schudt de plannen overhoop en David Lloyd en Comet Coworking trekken zich terug. Jean-Michel André, besluit om door te gaan en trekt het hele project naar zich toe, in tandem met een groep andere ondernemers, elk gespecialiseerd in een specifiek domein. In januari 2021 wordt het contract getekend met de bezielers van Mix en de bouwwerken aan de buitenkant worden opgestart. Eens de huurcontracten getekend zijn, verkopen het Antwerpse vastgoedconsortium nummer 25 aan Baloise, de huidige eigenaar. De verkoopsbelofte wordt gesloten in 2022; de verkoopsakte wordt in zomer 2023 getekend. Baloise verhuurt de helft van het hoofdgebouw als kantoorruimte aan verschillende bedrijven, de rest wordt verhuurd aan Mix via een erfpachtformule van 47 jaar. De ondernemers achter Mix investeerden 35 miljoen in het project.

SUCCESVERHAAL 

Mix opent pas op 26 juni en de Gym & Wellness telt vandaag al 1.400 leden. Ook de bezettingsgraad van het hotel ziet er de komende maanden alvast veelbelovend uit. Daarnaast staan er talrijke events en seminaries op de planning tot eind 2023. Dat het vernieuwende concept aanslaat in België, is nu al te merken. Wie niet genoeg kan krijgen van één Mix, mag zich verheugen want het team achter Mix is al op verkenning naar een tweede vestiging…BEREIKBAARHEID Mix ligt op 13 km van Brussels Airport en is vlot geconnecteerd met het openbaar vervoer (trein, bus, tram en metro). Op 1,3 km vind je het treinstation van Bosvoorde en op wandelafstand vind je bus-, tram- en metrohaltes. Het gebouw telt een openbare parking met 200 parkeerplaatsen en er is een fietsenstalling voor 300 fietsen. Mix opent de deuren op 26 juni 2023, in Vorstlaan 25, 1170 Brussel. 

PRAKTISCH

Adres: Vorstlaan 25, 1170 Brussel

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere