Now Reading
The Cacao Project

The Cacao Project

by Pieter Vaes

Als kleine jongen was hij al geïntrigeerd door voeding. Mee in de potten roeren bij mama was zijn ding. Met zijn handen dingen creëren vond hij interessanter dan hogere studies. Hij koos voor de hotelschool. Bij een chocolade demonstratie in Brussel geraakte hij gefascineerd en kwam de klik: chocolatier is een beroep. Zo ging het balletje aan het rollen. Hij begon zich te verdiepen in het product.

Een rijk verleden
Het mythische rond cacao gaat terug tot de Maya’s en Azteken. Ze zagen cacao als de vrucht der goden. Daar zelf mee werken werd zijn betrachting. Pralines maken is een creatief proces waarin hij zich helemaal kon ontplooien. De nu 36-jarige Pieter Vaes volgde een stage van twee jaar bij meester-chocolatier Dominique Persoone en leerde er de knepen van het vak en werkte nadien nog vijf jaar in zijn vast team.

Pieter had grootse dromen: een eigen zaak, dat werd The Cacao Project, ambachtelijke chocolade getuigend van subliem vakmanschap. In 2016 openden hij zijn winkel/atelier op de Bruul in Mechelen. Het werd een successtory. Stilaan begon het pand te klein te worden. Toen het historische pand, bekend als Breckpot, op de Korenmarkt, en een van de meest prestigieuze handelspanden vrij kwam, waagde hij de sprong.
Nieuw elan
Pieter Vaes, een creatieve ondernemer, die het historisch pand een extra uitstraling verleent. Hij gaat voor kwaliteit en ethisch ondernemerschap. Naast zijn overheerlijke handgemaakte pralines, met een exquis en breed smakenpalet verruimt hij zijn aanbod met een breed scala aan verfijnde patisserie, de productie van Italiaans schepijs én een salon om dat alles te degusteren. De ideeën blijven borrelen. Een workshopruimte wordt de volgende stap.

_Tekst: Viviane Redant

www.thecacaoproject.be
Korenmarkt 23
2800 Mechelen

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere