Now Reading
LA COLLECTION

LA COLLECTION

LA COLLECTION BRENGT ANTWERPSE CHIC NAAR PARIJS MET DE OPENING VAN L’APPARTEMENT BY LA COLLECTION

La Collection, het gerenommeerde modehuis geworteld in modehoofdstad Antwerpen, staat op het punt om Parijs te veroveren, en wel op een manier die zintuigen prikkelt en modefanaten in vervoering brengt. Creative director Florence Cools brengt vanaf 28 oktober haar eigenzinnige universum naar Parijs. Onder haar visie, opent het modehuis de deuren van L’Appartement by La Collection, op een bijzondere locatie in het 1e arrondissement aan Rue Saint-Honoré, om je volledig onder te dompelen in de meeslepende atmosfeer van het Antwerpse label.

L’Appartement by La Collection is ontstaan uit de visie om een ruimte te creëren waar bezoekers volledig kunnen opgaan in de rijke wereld van La Collection. Elk aspect, of het nu gaat om het meubilair, de muziek of de kunst, is met uiterste zorgvuldigheid geselecteerd door Florence Cools, creatieve kracht achter La Collection, om de inspiratie en passie die het merk drijven te weerspiegelen. Florence wil hiermee en ervaring aanreiken die vergelijkbaar is met een bezoek aan de geliefde winkel in Antwerpen, waar elke hoek een verhaal vertelt van passie, inspiratie en creativiteit.

In een boeiende samenwerking tussen L’Appartement by La Collection en een diverse groep getalenteerde kunstenaars, belooft deze ruimte een gecureerde selectie voor kunst- en designliefhebbers. Het Belgische merk heeft niet alleen kunstenaars uitgenodigd die eerder hun werk toonden in de Antwerpse winkel, maar introduceert tevens nieuwe samenwerkingen. In het aanbod vinden we opwindende namen als Ileana Moro, Eleanor Herbosch, Atelier de Rijk, Marlies Huybs, Aythamy Armas en Laura Pasquino. Florence Cools belooft een interessante mix van creatieve expressie die elke hoek van het appartement verfraaien.

Het interieur van het appartement wordt met zorg samengesteld dankzij een nauwe samenwerking met Bicci de Medici. Het Belgische Bicci de Medici staat alom bekend om zijn expertise in hoogwaardige, handgemaakte meubels en accessoires. Ze transformeren natuurlijke materialen als hout, natuursteen, leem, porselein, wol en linnen in doordacht design, met steevast de nadruk op functionaliteit, esthetiek en duurzaamheid.

In L’Appartement by La Collection vind je bovendien een zorgvuldig geselecteerde selectie items van La Collection uit de Elysian, de Core en de HIS & HERS collectie, van kledij over schoenen tot accessoires.

L’Appartement by La Collection opent de deuren van 28 oktober 2023 tot 15 januari 2024. L’Appartement is toegankelijk op afspraak, van woensdag tot en met zondag, van 10:00 uur tot 19:00 uur. Je maak een afspraak via lacollection.be. L’appartement by La Collection nestelt zich in 4 Rue Saint-Florentin, 75001, Parijs, op de derde verdieping.

Over La Collection

Antwerps modehuis La Collection werd in 2017 opgericht door het Belgisch-Armeense koppel Florence Cools en Artur Tadevosian. Samen brengen ze een verhaal over passie en ambacht, een art-de-vivre waar geschiedenis, vakmanschap, kunst en architectuur elkaar ontmoeten. De inspiratie voor La Collection is onuitputtelijk, divers en multicultureel. La Collection is een eeuwige reis doorheen de tijd en de wereld, en wil met respect voor mens en natuur, volgens een natuurlijke intuïtie, een duurzame garderobe van tijdloze, hoogwaardige kledingstukken, accessoires en schoenen suggereren.

De weg die Florence en Artur aflegden, is op zijn minst fascinerend. Hoewel Florence aanvankelijk voor lerares studeerde en geen klassieke mode-opleiding volgde, spoorde Artur haar toch aan om in de modewereld te stappen. Toen het koppel elkaar pas leerde kennen, verstelde en maakte Florence voortdurend haar eigen kleren. Onder Arturs mom ‘als je het kan bedenken, kan je het ook verwezenlijken’, werd ze aangemoedigd om samen met hem haar droom na te jagen. Met succes. Wat in 2010 begon met de Antwerpse multimerkenboetiek Damoy, groeide uit tot een internationaal avontuur met daarenboven een eigen label La Collection, dat intussen behalve een flagship store in thuishaven Antwerpen, ook een eigen showroom in Parijs telt.

La Collection tekent zich op als tijdloos luxelabel voor de welbewuste vrouw die op zoek is naar duurzame kledingstukken die met respect voor mens en natuur zijn vervaardigd, en meer dan een leven lang meegaan. Discrete luxe, creatieve onafhankelijkheid en culturele diversiteit domineren de collecties.

La Collection telt een flagship store in Antwerpen, Steenhouwersvest 46, en is verkrijgbaar in geselecteerde verkooppunten wereldwijd, onder meer in Het Verenigd Koninkrijk, Italië, Frankrijk, Denemarken, Spanje, Canada, USA, Israël en Qatar. Online vind je de collectie op de eigen webshop, www.lacollection.be alsook via La Garçonne, MatchesFashion, Net-à-Porter en Moda Operandi.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere