Now Reading
Vegans are better lovers

Vegans are better lovers

Gevulde puntpaprika

6 personen • 15 minuten

INGREDIËNTEN voor de couscous

½ cup instant couscous
½ cup kokende bouillon
7 kerstomaatjes, fijngesneden 7 lente-uitjes, fijngesneden 1 handvol muntblaadjes, fijngesneden
3 el olie
2 el bruine balsamicoazijn Optioneel: kruidenzout
om op smaak te brengen

Ook nog nodig: 6 puntpaprika’s

BEREIDING

• Overgiet de couscous met de kokende bouillon en dek af met een bord. Laat 5 minuten wellen en maak los met een vork.
• Meng de fijngesneden groenten en de munt onder de couscous en meng er ook olie, azijn en eventueel wat kruidenzout onder.
• Verwarm de oven voor op 200 °C.
• Snijd de hoedjes van de 6 paprika’s en verwijder de zaadjes en zaadlijsten zo goed mogelijk. Vul met de couscoussalade en leg in een ingevette ovenschaal. Bak 15 minuten en serveer warm.

Yakisoba

4 personen • 30 minuten • Glutenvrij als je 100% soba gebruikt en shoyu vervangt door tamari

INGREDIËNTEN
150 g soba
1 el sesamolie
1 ui, in dunne halvemaantjes
1 teentje look, geplet en fijngesneden ¼ rood pepertje, in fijne ringetjes Snuifje fijn wit zeezout
10 verse shiitakes, harde steeltjes verwijderd, in fijne reepjes
1 kleine wortel, in lucifers
10 bladeren van een grote Chinese kool, in reepjes van 1 cm, wit en groen gescheiden
5 lente-uitjes, fijngesneden, zowel het wit als het groen
Voor de teriyakisaus
2 el gembersap
2½ el rijststroop
5 el shoyu
6 el appelsap (niet te zoet,
eerder zoetzuur)
2 el geroosterde sesamolie
1½ el rijstazijn

BEREIDING

• Breng ruim water aan de kook en kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze goed af onder koud water.
• Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus.
• Verwarm de sesamolie in een grote pan of wok en sauteer de ui, de look en het rode pepertje. Voeg een snuifje fijn wit zeezout toe. Zo geeft de ui het vocht vrij en hoef je geen olie toe te voegen om aanbranden te voorkomen.
• Voeg de shiitakes, wortellucifers en hardere witte reepjes Chinese kool toe en sauteer 3 minuutjes. Voeg indien nodig een scheutje water toe om aanbranden te voorkomen.
• Leg de sobanoedels op de groenten in de pan en daarbovenop de groene reepjes Chinese kool.
• Giet de saus over de noedels en de groenten en sluit de pan met een deksel.
• Laat alles een 2-tal minuten stomen.
• Neem het deksel van de pan en voeg de lente-ui toe. Meng de noedels, saus en groenten goed.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere