Now Reading
Charlie Woods

Charlie Woods

De nieuwe Tiger?

Soms is een voornaam voldoende. Zoals bij Charlie. Achternaam: Woods. Inderdaad, de zoon van. Hoewel hij nog maar 13 is, kent de ganse golfwereld hem al. Sommigen zien in hem de opvolger van de mogelijk beste golfer aller tijden.
 

Privacy is belangrijk en daarom haalt de jonge Charlie Woods amper de media. Net zoals zijn oudere zus Sam trouwens. Behalve in december, want dan staat het PNC Championship op de kalender. Op dat golftoernooi voor vaders en hun kinderen krijgt Charlie de kans om de buitenwereld te tonen hoeveel talent hij heeft geërfd van zijn vader. Een Tiger Woods die na een verschrikkelijk auto-ongeval – waarbij ei zo na het rechterbeen diende geamputeerd – mogelijk dit jaar opnieuw de golfbaan zal opstappen voor enkele toernooien op de PGA Tour.


Veel aandacht dus voor Tiger tijdens het PNC Championship, maar als er iemand de show stal, dan wel Charlie. Niet alleen omdat Team Woods er tweede werd met fabelachtige scores (62 & 57!), maar vooral omdat Charlie een perfecte doorslag lijkt van zijn vader. Swingen, stappen, putten, high fives: aan alles merk je dat Charlie de zoon is van. Die zogeheten ‘mannerisms’ (maniertjes) spreken ook duidelijk tot de verbeelding van de golfwereld. Zo werd een tweet waarbij Tiger Woods naar de overeenkomsten met zijn zoon kijkt liefst 77 miljoen keer bekeken!
 
Andere opvoeding
 
Of Charlie de voetstappen van zijn vader gaat drukken? Dat is lang niet zeker. In tegenstelling tot Earl Woods, die van zijn zoon Eldrick een winnende golf- en geldmachine wilde maken, zet Tiger geen enkele druk op Charlie. Zo werd hij pas op zijn vierde en per toeval voor het eerst opgemerkt met een golfclub in de handen.
Het neemt niet weg dat Charlie zijn ogen de kost geeft en zoveel mogelijk fijne kneepjes steelt van zijn vader. In de tuin van het ouderlijke huis in Jupiter Island, waar een kleine golfbaan ligt, gaat het er trouwens erg competitief aan toe. Zo is de hoofdprijs van de dagelijkse puttingcompetitie het beroemde green jacket van de Masters. Wie het best put, mag de iconische blazer een nachtje in zijn kleerkast hangen. En ja, soms is dat die van Charlie…
 

_Tekst: Rudy Bauwens
_Fotografie: (Ben Jared/PGA TOUR)
Getty Images


 

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere