Now Reading
Organische vormen in het interieur

Organische vormen in het interieur

Cameleonda---B&B-Italia--by-Decomundo

Minimalistische, cleane interieurs zijn op hun retour. Je hoeft je niet langer vast te klampen aan ultieme symmetrie en volmaaktheid.

Met de uitbraak van corona moesten we noodgedwongen thuis blijven. ‘In ons kot’ zoals Minister van Volksgezondheid Maggie De Block het plastisch omschreef. Niet zo beleefd ten overstaan van de burger! Onze woning bestempelen als ‘kot’ was vrij denigrerend. Over les goût et les couleurs valt niet te redetwisten, maar we wonen allemaal in een comfortabel en gezellig huis. De voorbije maanden werd er intens in geleefd.

Davos // Verzelloni

Komt het doordat we meer tijd binnen doorbrachten, of gewoon omdat mensen nieuwsgezind zijn dat deze nieuwe trend zich doorzet? Wie zal het zeggen. Het hoeft niet langer allemaal exact afgemeten en strak. Er mag wat meer aan het toeval overgelaten worden. Een mix van materialen: zacht en hard. Ook zo met vormen: rond en hoekig of doorleefd. Ze brengen variatie.

&Tradition-by-Espoo
Gubi-by-Ambertree

Vibrerende energie

Interieurs met een gezellige wanorde hebben een vibrerende energie. Een beetje Wabi Sabi invloeden. Deze Japanse levenskunst staat voor leven in het nu door de kracht van imperfectie en onvolmaaktheid. De aandacht ligt op authenticiteit, natuur en asymmetrie.
Designs met organische vormen zijn niet meer weg te denken uit een hedendaags interieur. De natuur is de grote inspiratiebron van organische vormen. Ronde vormen maken een ruimte zachter, gezelliger en zorgen voor meer balans. Tabula rasa hoeft niet. Enkele curvy designs maken het verschil. De aflijning kan net zo goed rond, ovaal tot amoebe-achtig zijn. Terug te vinden in spiegels, vazen, tafels, lampen, zetels… of een handgemaakt uniek stuk. Door rechte en ronde vormen met elkaar te combineren wordt een speels effect gecreëerd. Het maakt een interieur verrassend en toegankelijk. Een frisse wind dus. Zowel moderne als klassieke designmerken hebben organische designs in hun collecties. De trend is een herhaling van de jaren 50 en 60.

Linteloo-Balanced-bijzettafel-by-Feel-at-Home

_Tekst: Viviane Redant

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere