Now Reading
Belgische handtassenontwerper Charlotte Beaude onthult haar eerste boutique

Belgische handtassenontwerper Charlotte Beaude onthult haar eerste boutique

Charlotte Beaude opent haar eerste boetiek in Brussel. De Belgische ontwerpster heeft zich in het hart van Elsene, op het Brugmannplein, gevestigd met haar allereerste winkel. Deze nieuwe winkel is te vinden op nummer 34, rue de la Réforme. Op afspraak kan je in de boetiek haar ontwerptaal en creaties ontdekken.

Charlotte Beaude, opgeleid als architecte, heeft zich deze plek gecreëerd met een sobere en warme sfeer in gedachten. Zo ontwierp ze haar tafel samenwerking met het bedrijf van haar man, Terre du Sud, een fabrikant van getint cement.

Een sereen universum waar de ontwerpster zich kan concentreren en kan werken aan haar toekomstige collecties. Op termijn beoogt Charlotte Beaude een winkel te openen in het centrum van Brussel, in Antwerpen en in Parijs.

Met een blik gericht op de toekomst verkondigt de jonge Belgische ontwerpster Charlotte Beaude de terugkeer van elegante, luxueus vervaardigde accessoires zoals foulards, handtassen en riemen als fashionable statement pieces. Zij het voor een intimistisch soirée of een one-on-one business meeting: Beaudes chique sidekicks slaan een balans tussen comfort, functionaliteit en een stijlvolle uitstraling voor zij die gezien willen worden in deze bijzondere covid-tijden.

Over Charlotte Beaude

Charlotte Beaude (1991) is een Belgische ontwerpster van premium leren handtassen en accessoires. In 2018 richtte ze, nadat ze reeds ervaring opdeed als interieurontwerpster, haar eigen label op en begon haar zoektocht naar perfecte creaties die met uitstekende materialen en een hoge graad van nauwkeurige savoir-faire vervaardigd worden. Beaudes streefdoel is om de wereld van luxe en glamour van weleer nieuw leven in te blazen. Hoewel Beaude een getogen Brusselse is, is haar label ook een Europees verhaal: het gebruikte leder komt uit Frankrijk of Italië, en de productie van haar tassen en foulards vindt respectievelijk plaats in Franse en Italiaanse ateliers. Eind 2020 lanceerde ze haar eerste collectie, na 2 jaar lang research en development van een naar haar normen ideale collectie tassen en foulards.

Beaudes belangrijkste inspiratiebronnen zijn de vrouwen uit haar familie, meer bepaald haar beide grootmoeders en overgrootmoeder. In Beaudes ogen belichaamden zij een betoverende, vrouwelijke verfijning die destijds en vogue was in hogere kringen. De drie tassen in haar eerste collectie zijn bij wijze van homage vernoemd naar deze drie vrouwen. Daarnaast duikt ook de invloed van Beaudes ervaring met architectuur en interieurontwerp op in haar werk: het vloeiende geometrische lijnenspel en de elegante functionaliteit van haar producten verraden het getrainde architecturale en decoratieve oog van de ontwerpster.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere