Now Reading
Jonge ondernemers

Jonge ondernemers

BO MAGAZINE 20200303 ciska dings-470-2

Ciska Dings, drijvende kracht achter ‘Things by Dings’

‘Things by Dings’ roept de associatie op met een deurbel ‘ding/dong’ en eist meteen de aandacht op. Ciska Dings is een pittige mama met drie kindjes en heeft er al een mooie loopbaan opzitten in de cosmeticawereld als vertegenwoordiger, trainer, make-up artiest en marketing consultant. Als jonge ondernemende vrouw is ze de verpersoonlijking en perfecte combinatie van talent, alertheid en daadkracht. Als kleine ondernemer neemt ze het met een zelfverzekerde energie op tegen grote gevestigde merken en bracht een gamma hoogkwalitatieve producten op de markt met zorgvuldig geselecteerde zuivere bestanddelen goed voor de huid, zo planeetvriendelijk mogelijk en met een fris design. Zelfstandige worden gebeurt meestal vanuit een passie. In haar stralende zelf vertelt ze BO hoe ze de laatste maanden heeft beleefd.

BO MAGAZINE 20200303 ciska dings-312

Nieuw op de markt

Ciska Dings is vol lof over de cosmeticabedrijven waar ze vroeger voor werkte, maar ze wou iets voor zichzelf gaan doen én het verschil maken. Een drietal weken voor de coronacrisis lanceerde ze haar productielijn ‘Skin bij Dings’. Een product valt niet zomaar uit de lucht. De trigger om zelf verzorgingsproducten op de markt te brengen situeerde zich in de branche van de zonneproducten door een gemis in het aanbod. Niet alleen om bij zon te smeren, maar dagdagelijks, om de schadelijke Uv-stralen, ook bij bewolking, die het verouderingsproces van de huid bespoedigen, te neutraliseren. Preventie en verzorging, een heel specifieke categorie in de cosmetica, daar is heel wat sensibilisering mee gemoeid. Drie jaar heeft ze er over gedaan om tot het gewenste resultaat te komen. Ze bezocht alle producenten die er maar zijn tot ze een partner vond die op dezelfde lijn zat. Ze investeerde in research, testen, experimenten. Alles moest ook zo milieuvriendelijk zijn: efficiënt, snel aan te brengen, niet kleverig wat heel belangrijk is voor actieve, kritische consumenten. Bovendien innovatief: in de spuitbussen zit geen drijfgas. De aerosol wordt aangedreven gewoon door lucht en de producten zijn alcoholvrij. Safe naar inademing toe en het milieu. Een droom werd werkelijkheid.

Gat in de markt

Toen corona toesloeg sloeg de schrik om haar hart, drie jaar keihard werken voor niets! Maar het werd een lange, hete zomer én de coronacrisis zorgde voor een opportuniteit. Ze bracht een handgel op de markt met prebiotica. Dat is de voeding die goede bacteriën nodig hebben om te kunnen overleven. Het nadeel van een klassieke alcoholgel is dat die alles vernietigt: de huid wordt droog en ruw (er zitten geen prebiotica in, voornamelijk alcohol). Terwijl veel bedrijven het moeilijk hadden in de lockdownperiode, liep haar zaak als een trein. Zeven op zeven dagen werken en korte nachten om alle bestellingen de deur uit te krijgen. Na de vliegende start is er nu wat ademruimte en wordt er nagedacht om het gamma van gezonde, huidvriendelijke producten verder uit te breiden.

20200303 ciska dings-245-Edit

Webshop ‘Things by Dings’

https://www.skinbydings.com/foam-tastic-things


_tekst: Viviane Redant

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere