Now Reading
Tess De Meerleer

Tess De Meerleer

Handcrafted jewelry made in Belgium

Tess De Meerleer is een knappe verschijning, puur natuur, spontaan en gedreven. We spreken af in haar zaak. Rust en soberheid overheersen, slechts enkele juwelen, een weerspiegeling van haar stijl, worden getoond, Ze volgde een opleiding aan de Luca School of Arts Graphic Design Illustration & Storytelling en koos daarna voor en opleiding goudsmid om de eenvoudige reden dat ze aangetrokken wordt door natuurproducten en graag manuele arbeid verricht. Ze vertelt hoe het allemaal begon. Tijdens een reis naar Colombia geraakte ze in de ban van edelstenen waarmee ze in 2017 met een eigen collectie uitpakte in een pop up winkel in het centrum van Mechelen. Een plek met potentie. De pop up was een prima locatie en werd haar vaste stek én atelier. In haar hoofd borrelt een soort magma waardoor unieke handgemaakte juwelen ontstaan. Met liefde voor het eeuwenoude ambacht, in combinatie met de meest moderne technieken, experimenteert ze met materialen, kleuren, vormen in eigentijdse creaties. Creëren, iets maken uit ruwe grondstof, in een samengaan van intelligentie en instinct is haar ding. Ze heeft een vaste collectie en van daaruit vertrekken, ook de op maat gemaakte ontwerpen.

Foto: © 2022 Sven Goewie

Creatieproces

Zoals Picasso het ooit formuleerde: “Moi, je ne cherche pas, je trouve”. Kunstwerken, in dit geval juwelen, die schijnbaar een vanzelfsprekende expressie zijn van de natuur, de tijd en de mensen. Gedreven door een passionele zin voor schoonheid, en vanuit een drang naar perfectie, creëert Tess De Meerleer hedendaagse sieraden. De uitdaging van de unieke materialen en creatieve processen geeft haar telkens weer een kick. Een moderne jonge vrouw die het magisch goud en geheimzinnige edelstenen, in een palet van niet te evenaren kleuren, versmelt tot fonkelnieuwe creaties. Juwelen gesublimeerd in eigenzinnige ideeën boordevol raffinement en elegantie in een sober lijnenspel. Ze bezit de feeling om u hét juweel te helpen uitzoeken dat bij uw persoonlijkheid past. Oude juwelen, waar vaak een gevoelswaarde aan verbonden is, herwerkt ze -in gezamenlijk overleg en met wat klanten haar toevertrouwen- met feeling, vakmanschap en empathie tot een exclusief en uiterst waardevol kleinood.

Haar collectie groeit mee met haar persoon. Ze wil altijd bijleren en verfijnen wat ze al kent. Tess De Meerleer ontwikkelde een eigen beeldtaal los van modes en tendensen. Duurzaamheid staat voor haar centraal.

Guldenstraat 13, 2800 Mechelen
tessdemeerleer.be

© 2022 Sven Goewie

_Tekst: Viviane Redant
_Fotografie: Sven Goewie

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere