Now Reading
Feestelijke opening gloednieuw vastgoedkantoor Immodôme

Feestelijke opening gloednieuw vastgoedkantoor Immodôme

Feestelijke opening gloednieuw vastgoedkantoor Immodôme in één van de mooiste art-nouveaupanden van Lier, met indrukwekkende vernissage van expo Tom Andries. Opening van Immodômekantoor & start expo multidisciplinair kunstenaar Tom Andries.


Vastgoedkantoor Immodôme, dé referentie voor residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde, opent vandaag officieel de deuren van hun zesde, gloednieuwe vestiging in Lier, op de hoek van de Berlaarsestraat en het Kluizeplein. Het magnifieke pand straalt volop art-nouveaucharme uit, terwijl het catchy interieur bulkt van de kleurrijke, speelse toetsen en mooie designstukken. Ook de knappe kunstwerken van multidisciplinair kunstenaar Tom Andries zijn stuk voor stuk blikvangers. Hij is gekend voor zijn indrukwekkende oeuvre van monochromen, geschilderd in een zwaar getextureerde zwarte inkt. De schitterende expo loopt vanaf 26 januari tot in het voorjaar 2023, op afspraak. De focus van Immodôme blijft vastgoed maar het kersverse kantoor in Lier zal ook regelmatig dienst doen als galerij en als startpunt voor de befaamde Immodôme-architectuurwandelingen. Meer info vind je op: www.immodome.be.

Immodôme Lier & expo Tom Andries
Het kantoor in Lier zal een uniek totaalplaatje bieden:
• een uitgekiend aanbod van karaktervolle panden met persoonlijkheid, residentieel vastgoed met architecturale, historische en/of esthetische meerwaarde in Lier en omstreken
• een verrassend interieur waar beleving ten volle centraal staat, met een gezellige, huiselijke sfeer, prachtige designmeubelen en kunst
• daar bovenop zal het kantoor af en toe fungeren als decor of startplaats voor inspirerende activiteiten, gelinkt aan architectuur en design
Voor de feestelijke openingsexpo van dit nieuwe kantoor in Lier werkt Immodôme samen met de Belgisch/Leuvense artiest Tom Andries. Tom is zowel typograaf, grafisch designer als multidisciplinair kunstenaar met expertise in hedendaagse kunst. Zijn oeuvre – deels te bewonderen bij Immodôme Lier – bestaat uit monochromen, geschilderd in een zwaar getextureerde zwarte inkt. Door geometrische basisvormen uit letters te abstraheren, legt Andries de essentie en verborgen schoonheid van typografie bloot. In het verleden werkte hij reeds samen met gerenommeerde designmerken waaronder Vitra, Acerbis, Artek en Master Meubel. Meer info over Tom Andries vind je op www.oito.be. 
Art nouveau meets eclectische, innovatieve binnenhuisarchitectuur Het nieuwe kantoor huist in een prachtig pand met een art-nouveautintje. Het werd in 1906 ontworpen door de Lierse architect Bernard De Meyer[1] en je vindt het op de hoek van de Berlaarsestraat en het Kluizeplein. Al aan de buitenkant zie je heel wat typische art-nouveau-elementen: een zachtgele bakstenen gevel op een arduinen plint, muurbanden van groene en witte steen, bekronende spitsboogvelden boven de ramen ingevuld met kleurrijke tegelkunstwerkjes, donkergroen houtwerk, twee uilen in steen aan het leien dak…

Binnenin word je dan weer verrast door het contrast met de buitenkant en word je ondergedompeld in een eclectisch interieur vol kleurrijke, speelse toetsen, coole buisvormige radiatoren, stijlvolle designelementen… Kortom, een modern, innovatief staaltje binnenhuisarchitectuur, ontworpen in samenwerking met interieur agency Julie2. Isabel De Laet, medezaakvoerder van Immodôme, vertelt: ‘Het donkergroene houtwerk werd naar binnen getrokken door de ramen en tabletten aan de binnenzijde in dezelfde kleur te zetten. Een donkergroene stalen deur van Porte-V zet deze kleurlijn door. Daarnaast moet het kleurenpalet in het interieur niet onderdoen voor de kleurrijke kunstwerkjes aan de buitenzijde van het pand. De donkerrode vloer en het keukenelement in Rosso Persiano (een roodkleurige travertijn) zorgen voor warmte in het kantoor. Het deels blauw geverfde, deels geel gestreepte plafond geeft het interieur dan weer een frivole toets. “Don’t take yourself too serious”, wordt hier ‘au sérieux’ genomen. Het schrijnwerk, uitgevoerd door Inbo, werd ook van een fel kleurtje voorzien. Verder koos Julie2 voor coole, buisvormige radiatoren als mooi, hedendaags alternatief voor de authentieke gietijzeren exemplaren van weleer, om het pand te verwarmen. Voor het ontwerp van de schakelaars zochten ze dan weer een geschikt alternatief voor de oude, bakelieten exemplaren. Hiervoor viel de keuze uiteindelijk op prachtige Berker draaischakelaars.’

Isabel & Alex, zaakvoerders Immodôme


Een warm welkom
De interieurstyling werd dus tot in de kleinste details uitgedacht. Ook de minutieus uitgekozen meubelen reflecteren de joviale, huiselijke sfeer die Immodôme onderschrijft in elk van de zes kantoren. Zo worden klanten bij het binnenkomen verwelkomd door een unieke driezit van Ludvik Volak in licht eikenhout met bijhorend bartafeltje en twee zwarte vintage zeteltjes. Het knappe Deense bureau met zwevend blad, vervaardigd door G.V.Mobler, vormt de ideale werkplek voor desk work. Vergaderen met de collega’s gebeurt in stijl aan de Cassina tafel ‘La Basilica’, ontworpen door Mario Bellini. Wie komt om een compromis te ondertekenen, wordt dan weer in alle discretie op de 1ste verdieping ontvangen, in een comfortabele Hans Wegner stoel. De ronde tafel ‘8000 series’ Magnus Olesen, editie van de Deense designers Rud Thygesen en Johnny Sorensen, is tot slot dé plek om heerlijk te lunchen, onder het warme licht van de blauwe hanging lamp n°4 van Muller Van Severen.
 

Het splinternieuwe kantoor in Lier wordt geleid door Katrien De Laet. Katrien heeft een grote passie voor vastgoed en architectuur. Naast het waarderen van woningen en het begeleiden van verkopers in het verkoopproces, kent ze de huizenmarkt in Lier en omstreken, en in de gehele regio Noord-Antwerpen, als geen ander. Bovendien is ze een absolute experte in het verlenen van vastgoedadvies. Ze bijt zich vast in al haar dossiers en ze zal er alles aan doen om ‘the perfect match’ te vinden voor haar klanten die op zoek zijn naar een mooie, karaktervolle woning. Isabel vervolgt: ‘We zijn enorm blij met de opening van het kantoor in Lier. De feeërieke, historische binnenstad, de prachtige woningen met trapgevels, de gezellige terrasjes in de zomer langs de Nete… – heerlijk. ‘Waar de drie kronkelende Nethen een zilveren knoop leggen,’ zo zei wijlen schrijver en dichter Felix Timmermans het zo mooi. Lier is een zéér charmante stad en heeft zo veel te bieden aan de bewoners. Het Immodômeteam zal de rijke geschiedenis van Lier en de wondermooie architectuur zeker mee onderschrijven!’Algemene info (openingsuren en contact)
• Immodôme Antwerpen, Gent en Lier: elke weekdag open van 9.30u tot 16.30u.
• Immodôme Berchem, Mechelen en Schilde: open na afspraak.
• Geïnteresseerd? Vragen? Neem vrijblijvend contact op via info@immodome.be of telefonisch op het nummer 0468/290.848.
• Nieuwe panden worden telkens aangekondigd op de Facebookpagina (Immodôme), op Instagram (immodome) en op LinkedIn (immodome).
• Laat je inspireren door architectuurfoto’s om bij weg te dromen en neem een kijkje op de Immodôme Pinterestpagina. Meer info op: www.immodome.be.

Niet te missen: Dôme Events
In lijn met hun concept organiseert het gedreven team van Immodôme ook geregeld eigen Immodôme Events – afgekort Dôme Events, telkens weer een absolute must do & see voor de echte architectuur- en kunstliefhebber. Van vernissages over architectuurwandelingen onder begeleiding van een erkende stadsgids tot ‘eco-friendly living’ infosessies in inspirerende settings… You name it. Met deze Dôme Events beleef je historisch en architecturaal erfgoed op een leuke, toegankelijke en professionele manier. Ook leuk met het hele gezin! Meer details vind je op https://www.immodome.be/nl/magazine. Check zeker ook de Immodôme podcast met een selectie van enkele fantastische, verrassende architectuurwandelingen.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere