Van 16 tot 18 mei wordt Tour & Taxis opnieuw het bruisende decor van StrEat Fest, de grote Belgische viering van streetfoodcultuur. Voor de vierde keer op rij wordt de hoofdstad omgetoverd tot een levendig culinair dorp waar 75 chefs, 150 workshops, 10 masterclasses en talloze smaakbelevingen samenkomen. Met Viki Geunes als headliner belooft deze editie een gastronomisch festijn te worden dat streetfood op het hoogste niveau brengt.


#SF25: een ode aan Mexico & vrouwelijke chefs
De editie van 2025 zet volop in op inspirerende vrouwen in de gastronomie. Op vrijdag opent het festival met de ‘StrEat Cheffes’: een line-up van zestien vrouwelijke chefs die met flair de Mexicaanse keuken herinterpreteren. Naast culinaire creaties is er ruimte voor gesprekken over vrouw-zijn in de hospitalitysector. Tour & Taxis wordt het podium van empowerment, smaak en beleving.
Meer info: StrEat Cheffes
Sterren op straat
Drie sterrenchef Viki Geunes (Zilte ***) leidt exclusieve masterclasses, geflankeerd door andere grote namen zoals Pascal Devalkeneer (Châlet de la Forêt **), Clément Petitjean (La Grappe d’Or **) en Nicolas Decloedt (Humus x Hortense **). Hoogstaande gastronomie wordt hier toegankelijker dan ooit – een kans om sterrenniveau te proeven, zonder witte tafellakens.
Mexico als smaakvolle inspiratie
Zon, kleur en passie: de Mexicaanse keuken brengt vakantie naar het bord. Taco’s, tamales, chilaquiles en nacho’s worden geserveerd in hun meest authentieke én vernieuwende vorm. Een gastronomische reis door Latijns-Amerika, zonder het vliegtuig te nemen.
Groen, lokaal en zero waste
Ecologisch bewust koken krijgt een centrale plek in de Green Corner. Hier zetten chefs zoals Corentin (Oxalys) en Humus x Hortense plantaardig en circulair koken op de kaart. Denk: zero waste masterclasses, plantaardige proeverijen en lokale ambachtslui die hun duurzame producten presenteren op de StrEat Market.
Opkomend Belgisch talent in de spotlights
Van François-Xavier Simon (Bistrot Blaise), Jonge Chef van het Jaar volgens Gault & Millau, tot Charlotte Degive (Archie), pionier in de Belgische veggiebeweging: jong keukentalent toont zich van z’n meest creatieve kant. Ook duo’s als Valérie Delange & Zoé Vrankenne geven de Italiaanse keuken een Belgisch accent, terwijl Paul Ravet & Clara Freitas (Pénar) inzetten op bioharmonie.
Ontbijt, brunch & comfortfood
Op zaterdag en zondag loont het om vroeg uit de veren te komen. Kaastoasts van Jacq’s Toast, brunchgerechten van Frank – streetfood krijgt een ochtendmake-over. Voor wie liever wereldkeuken ontdekt: van Indonesische sambals tot Engelse klassiekers en Afrikaanse soulfood, het aanbod is grenzeloos.
Fine dining meets rock-’n-roll
Lobster Boys (Patrick Aubrion & Glen Ramaekers) tillen kreeft naar een ander niveau met hun project Rocking Lobster. Verwacht geen klassiekers, maar explosieve smaken, street-attitude en culinaire lef.
Kidsproof & televisiehelden
Kinderen ontdekken keukens van de wereld en kunnen zelf aan de slag met koekjeskoningin Martha Meeze (Chez Martha). En wie graag gezichten van op het scherm live ontmoet: tv-chef Julien Lapraille demonstreert zijn skills op de Big Green Egg.
Geen food-fomo, alleen maar goesting
Een wrap of toch liever een burger? Geen discussie nodig – alles is er. StrEat Fest biedt een relaxte, ongedwongen reis door wereldsmaken. Van fermentatie- en mixologyworkshops tot de Mmmussels Street Food Academy: culinaire ontdekkingen liggen overal voor het rapen.
StrEat Fest 2025 – 16 > 18 mei – Tour & Taxis, Brussel


