Now Reading
Flock

Flock

 FLOCK

Liefde voor het vak staat centraal bij Helga Van Camp. In het begin van haar professionele loopbaan stond ze mensen terzijde op de afdeling heelkunde. Een verantwoordelijke job die ze met hart en ziel deed. Maar de onregelmatige uren met drie kleine kindjes was niet vol te houden. Ze werd fulltime huismoeder. Ondertussen zijn de kinderen uitgevlogen. Drie jaar geleden stelde ze zich de pertinente vraag hoe ze haar leven verder wilde invullen. Dan leg je componenten samen: gezelligheid, mooie interieurs, unieke objecten, creativiteit, een ambacht.

Uit dit alles distilleerde zich al vlug iets concreet. Handgemaakte schapenwollen tapijten maken. Weg uit de comfortzone en durven springen: een droom, een urgentie achterna. Ze ging vachten uitzoeken in leerlooierijen en begon te experimenteren en tech-nieken te verfijnen. Een specifieke opleiding volgde ze niet, wat het ambacht betreft is ze een selfmade woman en artiest. Inmiddels beheerst ze het ambacht tot in de puntjes in een streven naar perfectie en originaliteit. Het is een passie. Zo is Flockbelgium ontstaan. Flock betekent: kudde, verzameling.

Arbeidsintensief

Het proces van vacht tot tapijt is heel intensief. Het is puur handwerk: passen, meten, verschillende texturen en densiteit met elkaar verwerken. Elk tapijt is uniek door het een naam te geven, organische vormen en speels te maken. Helga van Camp werkt graag ton sur ton, dit geeft rust in een interieur.

Ze werkt vooral met Sheepskin rugs maar ook combinaties van koehuiden en schaap leiden tot knappe realisaties. Een pluspunt: de tapijten vergen zo goed als geen onderhoud. 

Haar creaties komen tot stand in haar atelier in Mechelen, waar ook twee kunstenaressen onderdak vin-den. De creativiteit gonst door de ruimte en werkt kruisbestuivend. De tapijten kunnen in de gewenste maten, vorm en kleur gemaakt worden naargelang de noden  van de klant. Op haar website www.flockbelgium.be zijn altijd enkele afgewerkte tapijten te zien die onmiddellijk beschikbaar zijn.

Flockbelgium werkt zowel voor particulieren, designers als winkels. Voor particulieren trekt Helga naar de klant met enkele tapijten die ze mooi vinden en welke het best matchen in hun interieur. Samenwerking en communicatie zijn daarbij belangrijk.

_
Viviane Redant

Info & bestellingen: www.flockbelgium.be

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere