Now Reading
Witte villa met tijdloos vakantiegevoel in Knokke

Witte villa met tijdloos vakantiegevoel in Knokke

Oscar V

In Knokke realiseerde Oscar V een karakteristieke witte villa met een bijzondere tactiele sensibiliteit. Door de natuurverbonden materialen, aardse tinten en sterke binnen-buitenbeleving is het vakantiegevoel er nooit ver weg.

Oscar V is een van de bekendste villabouwers van ons land. Al meer dan tien jaar realiseert het bedrijf uit Rumst exclusieve woningen met een buitengewone afwerkingsgraad en grote artisanale kwaliteit. Rust, harmonie en sereniteit zijn telkens de ordewoorden. Deze villa in Knokke is daar de perfecte vertaling van. Voor de architectuur tekende Paul Vanrunxt, die eerder ook de kijkwoning van Oscar V aan de Elisabethlaan naar zijn hand zette. “Qua stijl en sfeer is dit huis daar grotendeels op geïnspireerd”, vertelt Nathalie Delronge, verantwoordelijke bij Oscar V. “De bewoners hadden de kijkwoning bezocht en waren er helemaal weg van. Samen met Paul en onze interieurafdeling hebben we een concept uitgewerkt dat vertrekt van dezelfde ontwerpprincipes, maar met een geheel eigen identiteit, afgestemd op het verhaal van het koppel.”

De verticale architectuur met zijn metershoge schoorsteen, de wit gekaleide gevels, het dak met aarden tegelpannen en dakkapellen bekleed met Spaanse natuurlei: stuk voor stuk bezorgen ze de woning een warme, ambachtelijke uitstraling. Ook binnen zet die hang naar authenticiteit zich door. Microtopping op de muren, houten vloeren, maatmeubilair en marmeren accenten creëren een zachte, uniforme leefomgeving, die via grote raampartijen verbonden is met de omgeving. Architectuur, interieur en tuin vormen één verhaal. Met dank ook aan landschapsarchitect Monbaliu, die een soort van intieme, groene cocon ontwierp rond het huis. Binnen en buiten ademen zo dezelfde sfeer, met de nadruk op duurzame materialen, warme texturen en minutieuze detailleringen. 

“De natuur leeft echt door in de woning”, aldus Delronge. “Niet enkel door de keuze voor natuurlijke materialen, ook omdat het buitenleven er maximaal bij betrokken is. Voor ons is elk ontwerp maatwerk, van het architectuur- en interieurontwerp tot dat van de tuin. Van in het begin is er met alle partijen rond de tafel gezeten om al die elementen mooi af te stemmen op elkaar.”

Overal in de woning valt het licht rijkelijk binnen. Elke ruimte krijgt zo een andere beleving, versterkt door uitgekiende loop- en zichtassen die niet enkel geënt zijn op de omgeving, maar ook op strategisch geplaatste kunstwerken. “Kunst speelt een belangrijke rol in het leven van de bewoners. Het ontwerp speelt daar slim op in. Bepaalde werken worden uitgelicht, wat een extra accent toevoegt aan het sobere en neutrale interieur. Het resultaat is een ingetogen maar warme woonomgeving die perfect aansluit bij de levensstijl van de opdrachtgever”, besluit Delronge.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere