Now Reading
BINNENKIJKEN BIJ COBRA: SIPPING & SHARING IN ANTWERPEN

BINNENKIJKEN BIJ COBRA: SIPPING & SHARING IN ANTWERPEN

Eén oogopslag op de ingrediënten van COBRA en je weet dat dit onvermijdelijk de nieuwste Antwerpse place to be wordt. Met Esfan Eghtessadi als creatief brein en een chef die ervaring opdeed bij The Jane, heeft COBRA een recept voor succes te pakken. COBRA opende recent de deuren in het hart van Antwerpen, en brengt terug sfeer, stijl én een enorm terras naar de Leopoldplaats, naast vijfsterrenhotel Botanic Sanctuary. COBRA is een team van vier gepassioneerde professionals: ook internationaal opgeleide hospitality duizendpoot Jerome Decraene en foodie en muziekliefhebber Steff Grumiau vervoegen het team als management. Kers op de taart: Ran Van Ongevalle ontwikkelde de cocktails. Verwacht je aan een stijlvolle bar met top level gerechtjes die je zelf kan combineren en sharen. En maar liefst twéé grote terrassen op een van de zonnigste plekken van de stad. Cobra is open en klaar om haar gasten te ontvangen! 

De keukentafel van Esfan Eghtessadi
COBRA serveert de betere barfoods van de hand van chef Orlando Schuitema, en legt ook met Esfan Eghtessadi (Essentiel Antwerp) als creatief brein de lat hoog. Het restaurant haalt inspiratie uit de CoBrA-beweging en de symboliek van de slang. COBRA wil geen trends volgen, maar timmert aan hun eigen weg. Vanuit deze inspiratie put COBRA een gevoel van durf en creativiteit die in elk aspect van het restaurant experimenteel wordt verwerkt.

Maandenlang experimentend aan de keukentafel van Esfan, en cityhoppend naar food destinations, proefden de 4 ondernemers achter COBRA zich tussen de groeiende moodboards een weg naar het concept dat ze nu vol trots introduceren aan Antwerpen.

Op de eerste open dagen van Cobra bleek al snel hoe dit restaurant die magische combo brengt die van gasten na hun eerste bezoek meteen enthousiaste vaste klanten maakt: een lekker bezoekje aan Cobra brengt als bonus zoveel gezelligheid en sfeer, dat het meteen naar meer smaakt. 

Rock&roll and a little bourgeois 
COBRA wordt de go-to plek voor fans van lekker eten en  stylish stadsmussen op zoek naar unieke ervaringen, zotte combinaties, de beste dranken en het beste gezelschap. Ze willen hun gasten verrassen en inspireren met onverwachte smaakcombinaties en een prachtselectie aan drankjes en gerechtjes, waarbij traditionele culinaire technieken gedurfd worden gecombineerd in de verbeelding van de chef. 
COBRA hecht veel belang aan topservice om de sfeer compleet te maken. Consider yourselves spoiled

Dansende katsuobushi en champagnegranité
Bij COBRA kan je terecht voor lunch en diner, drankjes en bar food. Een mooie selectie wijnen per glas, champagne, en een cocktailmenu van de hand van Ran Van Ongevalle. 
Geen enkel gerechtje is een basic. Zelfs een bordje charcuterie (enigma of coppa) wordt met de grootste zorg op smaak gebracht met kruidenolie of geserveerd op Spaanse ‘pan con tomate’. Oestertjes worden geserveerd onder een lepeltje champagnegranité, en zalmsashimi werd gemarineerd in sake. Een frisse ajo blanco wordt hét zomerse succesgerechtje en verwerkt zerowastegewijs meteen ook de restjes zuurdesembrood. De spicy croquetas zijn gemaakt met ibericoham, en dip je in zelfgemaakte pickles. Of wat dacht je van pasta met kreeft, steak tartare met 62°C eitje, Japanse okonomiyaki met dansende katsuobushi, hamachi, steak met beenmerg, of Esfan’s venkelsalade? 
De desserts zijn hemels: de crème Catalane lijkt wel een wolkje in je mond, en de dame blanche laat je duizelen met een glanzende espresso-chocoladesaus op een crunchy crumble. 
Prijzen variëren van coppa charcuterie €12 tot pasta met kreeft €36

Dieprode moulures, mosterdgeel leder en wit marmer
Het pand waarin Cobra zijn intrek nam, werd volledig gestript en verbouwd. Van het oude café dat er tot een aantal maanden geleden huisde, blijft niets meer over. Hoge plafonds en moulures werden hersteld en dieprood geverfd. Bijna alles werd op maat ontworpen en gemaakt, vertrekkend uit het stijlgevoel van Esfan, die ook met Essentiel Antwerp telkens gedurfde en stylish interieurs neerzet.  De grootste eyecatcher is zonder twijfel de op maat gemaakte mosterdgele lederen bank, de hele lengte van het restaurant lang. De opvallende lampen werden ontworpen en upcycled uit antieke lusters. De vier ondernemers reisden rond voor smaken en inspiratie, maar ook voor het interieur: de witmarmeren tafels werden op maat ontworpen en gefabriceerd in Istanbul, het bestek werd op maat gemaakt in Thailand. Het resultaat: een gezellig maar luxueus bistrogevoel mét cocktailbar, zicht op de keuken, twee grote terrassen én alfresco dining voor de mooiste dagen: dan gaan de buitendeuren vollédig open zodat het restaurant en terras één worden. 
Neem ook zeker een kijkje in de toiletten: de deuren van de toiletten werden gedecoreerd met een grafisch spel in hetzelfde dieprood als in het interieur. 

Meet the chef: Orlando Schuitema
Orlando Schuitema begon al op jonge leeftijd zijn carrière in de keuken. Na jarenlange ervaring in verschillende keukens in Nederland en Bonaire, werd hij de rechterhand van chef Nick Bril in The Jane. Na vijf jaar besloot Orlando zijn eigen pad te bewandelen en na een periode als chef bij conceptrestaurant Laila sloot hij zich aan bij COBRA. Orlando’s liefde voor de wereldkeuken en zijn verfijnde en toch toegankelijke aanpak van het delen van eten zal de basis zijn van het menu van COBRA.COBRA: a team of 4
Orlando Schuitema: chef
Jerome Decraene, internationaal opgeleide hospitality duizendpoot: general manager
Esfan Eghtessadi, founder van spraakmakend Belgisch modemerk ‘Essentiel Antwerp’: creative director en interior designer
Steff Grumiau, passionate foodie, music lover en terug van weggeweest in de horeca: assistant manager 


COBRA
Leopoldplaats 3
2000 Antwerpen
https://cobra-antwerp.com/
@cobra.antwerp

Sluitingsdagen: dinsdag-woensdag
Reserveren: COBRA biedt een deel van hun plaatsen aan voor walk-ins, en een deel via reservatieplatform Resengo: https://wwc.resengo.com/cobra-antwerpen 

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere