Now Reading
Belgen openen Roca House: de nieuwste hotspot waar je thuiskomt op Ibiza

Belgen openen Roca House: de nieuwste hotspot waar je thuiskomt op Ibiza

Mediterraans restaurant met bakkerij, winkel en zwembad is hele jaar geopend

Op 15 juni opende het nieuwe Roca House wagenwijd haar deuren in het exclusieve Roca Llisa, Ibiza. Roca House verwelkomt locals en toeristen het hele jaar door voor een onvergetelijke ervaring die bestaat uit genieten, lekker eten en drinken. Als bonus openen ze bij het restaurant een winkel en bakkerij.

Roca House is opgericht door vier partners die allemaal deel uitmaken van Creneau International, een design & build agency met verschillende restaurantconcepten in België, Dubai en sinds dit jaar op Ibiza. Werner Vanherle, Dirk van de Haar, Bart Canini en Bart Thoelen zetten samen hun schouders onder dit nieuwe project. 

Roca House deed eerder dienst als clubhuis van de enige golfclub op het eiland en transformeert nu naar een tweede thuis voor de bewoners van Roca Llisa, gelegen tussen het bruisende Ibiza-stad en Santa Eularia. Ook toeristen worden met open armen ontvangen en uitgenodigd regelmatig terug te komen om de uitgebreide menukaart te ontdekken. Het hele jaar door kan je hier elke dag terecht voor een heerlijk ontbijt, lunch of diner, maar ook om boodschappen te doen, vers brood en ijs te halen of te ontspannen bij het zwembad.

Bart Canini, CEO van Creneau: ‘Ibiza was een persoonlijke keuze, aangezien ik er al kom sinds ik 15 jaar oud was. Ik heb altijd gedroomd om hier een business op te starten en het is echt een gevoelskwestie geweest. De zoektocht naar een locatie heeft twee jaar geduurd, maar vorig jaar april vonden we dit pand in Roca Llisa. We waren gelijk overtuigd van het pand en de locatie en voelden meteen een goeie vibe.’

Hele jaar geopend
Daar waar de meeste horeca op Ibiza de deuren sluiten in de winter, blijft Roca House open, wat het echt onderdeel van het Spaanse eiland en haar inwoners maakt. De plek heeft een toegankelijke sfeer en hanteert een goede prijs-kwaliteitverhouding.  Een beetje als een gezellig huis, waar overal knusse hoekjes te vinden zijn. En met een verrassend interieur, want hier geen standaard bohemian look, maar een leuke ratjetoe van elementen uit de jaren 60, 70 en 80. Een eclectisch geheel met veel kunst.

Open vuur en lokale producten

De dag begint vroeg bij Roca House. Elke dag wordt er namelijk vers brood bereid in de bakkerij, gemaakt met organische bloem uit een lokale bloemmolen of van hun zuurdesem starter. Naast vers brood worden er ook zoetigheden als verse croissants geserveerd voor een hartelijk ontbijt in de tuin. Het restaurant wordt geleid door voormalig sterrenchef Bart Thoelen. Hij serveert een uitgebreide Mediterraanse kaart waarbij gewerkt wordt met producten van het eiland. Eten bij Roca House is een beleving. Er wordt gegrild, op open vuur gekookt en gefermenteerd met veel aandacht voor de regionale keuken. Daar bij een wijntje of verfrissende cocktail en je hoeft eigenlijk nergens meer heen.

Roca House is dé nieuwe bestemming op Ibiza voor ontbijt, lunch en diner in een eclectische omgeving, maar ook voor een dagje zwembad, het volgen van yogalessen en het aanschaffen van lokale producten in de winkel. Het zwembadterras met ligbedden is de ideale locatie voor evenementen. De 200 zitplaatsen binnen en buiten bieden dan weer de perfecte ontmoetingsplaats voor ontspanning, werk en sociale interacties. Een one-stop-shop voor het goede leven.

Kijk voor meer informatie op www.rocahouse.es en volg hen voor de nieuwste updates via Instagram @rocahouseibiza

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere