Now Reading
The Hoxton, het concept van een hotel revisited

The Hoxton, het concept van een hotel revisited

Na Londen, Amsterdam en Parijs installeert het emblematische hotel
The Hoxton zich in de bruisende Brusselse wijk Botanique

Het is zover, The Hoxton maakt zijn langverwachte Belgische debuut in Brussel. The Hoxton, Brussels installeert zich in de Victoria Tower, die grenst aan de Botanique. Met zijn gastvrije, wervelende foodconcepten en opvallende esthetiek die refereert naar het brutalisme en de seventies, brengt dit hotel iets geheel nieuws in het horecalandschap van de hoofdstad. De lobby die zich uitstrekt over twee niveaus verwelkomt gasten in het hotel met 198 kamers, dat ook de thuisbasis is van het Peruaans geïnspireerde restaurant Cantina Valentina en van Tope, een taqueria met cocktailbar op het dak dat een blik van 360° werpt over de stad. Daarenboven verwelkomt het monumentale gebouw van 22 verdiepingen — het voormalige Europese hoofdkantoor van IBM — ook de nieuwste vestiging van Working From_, een innovatief coworkingconcept dat ook volboekte vestigingen telt in Londen en Chicago.

DESIGN
Ontworpen door AIME Studios, herinterpreteert het interieur van het hotel het klassiek design uit de jaren 1970, ondersteund door brutalistische silhouetten en motieven. Gepolijste gipsen muren en gedurfde geometrische vormen, vormen een opvallende backdrop voor een eclectische collectie vintage meubilair dat voornamelijk afkomstig is van Belgische brocantes en antiekwinkels. Een diep kleurenpalet van verzadigd groen, nachtblauw en geel in combinatie met op maat gemaakte muurschilderingen van de Brusselse kunstenaars Madeleine Schilling en Claire de Quenetain voegen levendigheid toe aan het gelaagde ontwerp, terwijl de weelderige beplanting in het hele pand verwijst naar het erfgoed van de naburige Botanische Tuinen.

LOBBY

De uitgestrekte lobby is de thuisbasis van een retro-geïnspireerde koffiebar — die ’s avonds transformeert in een cocktailbar — en is bezaaid met retro stoelen en zetels die gezellige hoekjes creëren om te werken, te praten, te drinken of gewoon te chillen in de nieuwste gedeelde woonkamer van Brussel. De Hox Gallery, een belangrijk onderdeel van The Hoxton, dat fungeert als platform voor lokale kunstenaars en creatievelingen, bevindt zich op de benedenverdieping en zal debuteren met het werk van Bieke Buckinx. Buckinx, een in Brussel gevestigd beeldend kunstenaar, staat bekend om haar kleurrijke, figuratieve stijl, onderstreept door een vleugje speelsheid en humor, die de schoonheid zoekt in de banaliteit van alledaagse voorwerpen en thema’s.

ROOMS
Beschikbaar in drie signature Hox kamercategorieën – Cosy, Roomy en Biggy – zijn de 198 kamers een aaneenschakeling van retro tinten en ruwe materialen met hoogglansafwerking, fluwelen bekleding, roze marmeren accenten, walnoothouten kasten en grafische tapijten omlijst door de originele betonnen vensterbanken. Een geraffineerd kleurenpalet van roze, blauw en oker creëert een warme, stemmige sfeer, terwijl de badkamers een mood op zich zijn met roze wastafels die fel contrasteren met diepblauwe metrotegels en XXL terrazzovloeren.

CANTINA VALENTINA
Cantina Valentina is een Peruaans geïnspireerd restaurant dat van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat open is voor ontbijt, verse kleurrijke, pittige lunches en lange ontspannen diners. Met een menu van chef-kok Adam Rawson, voorheen werkzaam bij Pachamama, een van de toonaangevende Peruaanse restaurants in Londen, staat Cantina Valentina klaar voor de vroege vogels met vers geperste exotische sappen en superfruit smoothies of Bloody Mary voor wie op zoek is naar iets sterkers. Als ontbijt suggereert Cantina Valentina eieren op toast met jalapeño salsa en quinoapannenkoeken met banaan en bessen, geserveerd met Peruaanse koffie in vintage keramiek.

TOPE
Tope is de taqueria met terras op het dak van het hotel, dat inspiratie haalt uit alle hoeken van Mexico, van de bruisende straten van Mexico-Stad over de groene, kleurrijke steegjes van Oaxaca tot de rustgevende sereniteit van Tulum. Je proeft er versbereide aguachile, carnitas, al pastor, pollo a la plancha, calabaza frito en carne asada naast een lijst van regelmatig wisselende huisgemaakte vlees-, vis- of groentetaco’s, waaronder Chicken Valentina — pulled chicken met pittige Valentina-saus, ingelegde uien en avocado —, en Calabacin — gegrilde courgette, Tajin-pickle en salsa roja.
 
De bar stelt een uitgebreide lijst van cocktails voor zoals Margaritas en Frozen Daiquiris op basis van tequila en mezcal, evenals een selectie van wijnen en Mexicaanse en Belgische ambachtelijke bieren. Op elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond zorgt een vaste DJ voor de perfecte soundtrack bij zonsondergang.

NEIGHBOURHOOD
De nieuwe buren van The Hoxton, gelegen in de noordelijke wijk van de hoofdstad, zijn onder meer KIOSK Radio, een onafhankelijk radiostation dat ook regelmatig open dj-sets organiseert vanuit zijn iconische houten hut in het Koninklijk Park, en de culturele krachtcentrale van de stad, Le Botanique. Voor degenen die de ontluikende Belgische modescene willen bekijken, ligt de populairste winkelbestemming van de hoofdstad, de Antoine Dansaertstraat, op slechts vijftien minuten stappen. Het hotel ligt in een van de meest toegankelijke steden van Europa en is ideaal gelegen om de omgeving en daarbuiten te verkennen, vooral omdat het nabijgelegen station Brussel-Zuid directe internationale treinverbindingen heeft met Parijs, Amsterdam en Londen.

                        
                       
Square Victoria Régina 1, 1210 Brussels
www.thehoxton.com/brussels
@thehoxtonhotel

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere