Now Reading
10x de leukste Europese plekken om te verblijven als echte local

10x de leukste Europese plekken om te verblijven als echte local

Met de vakantie in het vooruitzicht begint het ongetwijfeld al te kriebelen om reisjes te plannen, dat vraagt om citytrips! Deze keer geen tourist traps, maar de spots die de locals je aanbevelen. Hieronder vind je een lijstje met authentieke local hotspots en verborgen pareltjes en tips hoe jij als een echte local je weg vindt in deze Europese steden. Je kan makkelijk gebruik maken van online routes van de must-see local aanbevelingen. 

Wenen, Oostenrijk

De ‘Stad van de Muziek’ staat klaar om bezoekers te verwelkomen voor artistieke avonturen, culinaire reizen en om meer te weten te komen over de opmerkelijke keizerlijke erfenis. Ontdek de geschiedenis van Wenen en het fascinerende leven van keizerin Elisabeth, of ‘Sisi’, in het toepasselijk genaamde ‘Sisi Museum’. Bewijs eer aan enkele van de grootste musici uit de geschiedenis, waaronder de iconische Ludwig van Beethoven, in de rust van de begraafplaats Zentralfriedhof, een van de grootste begraafplaatsen ter wereld. Bezoek The Silver Collection Museum dat deel uitmaakt van het Sisi Museum voor een uniek inzicht in de culinaire cultuur of bezoek de Lipizzaner paarden voor een onderhoudende dressuurvoorstelling. Zin in een late snack na een bezoek aan de stad? Probeer de Würstelstand am Hohen Markt om een avondje uit echt als een local af te sluiten.

Tip om te verblijven: Boutique hotel 011
Wenen kaart: Discover Local in Vienna

Amsterdam, Nederland

Amsterdam bruist van de spannende lokale mogelijkheden om aan te grijpen en is de stad waar je moet zijn voor ongelooflijk eten en unieke ervaringen. Van kleine verborgen juweeltjes zoals Ons’ Lieve Heer op Solder, een museum in een 17e eeuws grachtenpand, tot Amsterdams beroemdste park, het Vondelpark, er is voor elk wat wils. Locals houden van het populaire terras van lokale brouwerij ’t IJ en elke Amsterdammer heeft Natura Artis Magistra bezocht, plaatselijk bekend als Artis, een van de oudste dierentuinen en botanische tuinen ter wereld. Bezoekers kunnen winkelen tot ze erbij neervallen in vintage winkels in De 9 Straatjes of genieten van de vele eetgelegenheden in de smalle straatjes van De Pijp. Wijmpje Beukers en Venster 33 worden beide aanbevolen als een plek om te stoppen voor een drankje of een hapje.

Tip om te verblijven: Conscious Hotel Westerpark
Amsterdam kaart: Discover Local in Amsterdam

Berlijn, Duitsland

Met een spectaculair uitzicht over de stad en funky gelegenheden om te zitten en te drinken is Berlijn de perfecte bestemming voor ontspanning en avontuur. Voor kunstliefhebbers raden lokale bewoners aan de moderne kunst te bekijken op het Hamburger Bahnhof – Museum für Gegenwart, de unieke openlucht East Side Gallery op een stuk van de Berlijnse Muur en te zien waarom Berlijn bekend staat als de graffitihoofdstad van Europa in het Urban Nation Museum. Na een dag vol cultuur geniet je van een klassieke kebab in de geheime hoofdstad van de döner bij het eerste Hasir restaurant, een traditioneel Berlijns merk, of voor een snelle hap een curryworst proberen bij Curry 36, populair bij taxichauffeurs in de hele stad.

Tip om te verblijven: Hotel Zoo
Berlijn kaart: Discover Local Berlin

Boekarest, Roemenië

De hoofdstad Boekarest staat bekend als een van de mooiste plaatsen om te bezoeken in Roemenië en staat vol prachtige monumenten en weelderige groene tuinen. Een van de meest gefotografeerde plekken is Pasajul Victoriei, ook wel bekend als de Paraplustraat. De levendige overkapping van paraplu’s trekt bezoekers van over de hele wereld op zoek naar een Insta-waardige foto. De rijke geschiedenis van Boekarest kan worden blootgelegd in het Paleis van het Parlement, het zwaarste bouwwerk ter wereld en een labyrint van eindeloze gangen. Na een dag vol bezienswaardigheden kunt u tot rust komen met een kopje koffie in de Macca-Vilacrosse passage, een prachtige arcade vol gezellige cafés.

Tip om te verblijven: Moxy bucharest Old Town
Boekarest kaart: Discover Local Bucharest

Boedapest, Hongarije

Boedapest staat bekend om zijn rijke cultuur en grootse bouwwerken, maar als ‘stad van de thermen’ is er geen betere plek voor totale ontspanning. De iconische Szechenyi Spa Baths zijn een echte hotspot waar bezoekers naartoe kunnen gaan om te ontspannen en te genieten van een duik in het thermale water. Andere populaire plekken zijn het Vissersbastion voor een onvergetelijk uitzicht en het beroemde Buda Kasteel, waar de Nationale Galerie en het Boedapest Historisch Museum zijn gevestigd. Een ontspannende boottocht over de Donau of een wandeling over de Kettingbrug, die Boeda en Pest verbindt, zijn het mooist bij zonsondergang.
Als je op zoek bent naar de meest trendy plekken in Boedapest, kijk dan niet verder dan de ruïne bars en pubs van de Joodse wijk; de originele ruïne bar, Szimpla Kert, is een gevestigde favoriet.

Tip om te verblijven: Emerald hotel
Boedapest kaart: Discover Local Budapest

Edinburgh, Schotland

De historische hoofdstad van Schotland staat bekend om zijn prachtige gebouwen en unieke charme. Lokale favorieten zijn onder andere de indrukwekkende Thistle Chapel, met prachtige details door het hele gebouw heen, en The Chocolatarium, een micro-chocoladefabriek vol zoete lekkernijen. Verken de best bewaarde geheimen van Edinburgh waaronder het prachtige Dean Village, op een steenworp afstand van Prince’s Street en het beste uitkijkpunt van de stad, het dak van het National Museum. Bezoekers kunnen zich verliezen in de glorieuze architectuur of hun geest verruimen in McNaughton’s Bookshop and Gallery, een schatkamer met romans in beperkte oplage. Eindig de dag in het prachtige Mercure City Princess Street Hotel.
Tip: Speciaal voor de reiziger heeft Mercure Hotels per stad een “Discover Local” kaart gemaakt met alle bezienswaardigheden.

Tip om te verblijven: Mercure Edinburgh City Princes Street Hotel
Edinburgh Kaart: Discover Local in Edinburgh

Frankfurt, Duitsland

De centrale Duitse stad Frankfurt, bekend om zijn indrukwekkende kunstscene, geschiedenis en heerlijke eten, is de ideale plek voor een stedentrip. Ontdek het lokale in Frankfurt door je te verdiepen in de vele historische gebouwen, van het geboortehuis van de beroemde dichter Johann Wolfgang von Goethe tot de belangrijke “Huis van alle Duitsers” kerk. Bewonder de skyline van de stad bij zonsondergang vanaf de Goethe-toren, of geniet van het uitzicht vanaf een van de beste fotoplekken in de stad, de Eiserner Steg, een romantische 19e-eeuwse loopbrug over de rivier. Fijnproevers zullen dol zijn op de verse producten op de eigenzinnige markt van de Kleinmarkthalle en de plaatselijke delicatesse van de appelwijn, die u het beste kunt proeven in de wijk Bornheim.

Tip om te verblijven: Ameron Hotel Frankfurt
Frankfurt kaart: Discover Local in Frankfurt

Krakau, Polen

De bruisende stad Krakau heeft elke reiziger veel te bieden, van historisch belangrijke plaatsen tot een overvloed aan restaurants en bars. Inwoners raden aan de sfeer op te snuiven op het grote middeleeuwse marktplein Rynek Główny en te profiteren van de vele restaurants en winkels in de buurt. Reizigers kunnen zomaar het Auschwitz – Birkenau Museum bezoeken, de Wieliczka Zoutmijn, of het beste van Krakau ervaren zonder de toeristische drukte in de trendy wijk Kazmierz, een voormalige Joodse wijk. Het beste van het Poolse fastfood kunt u proberen op Plac Nowy, en wegspoelen met de favoriete Poolse drank, wodka, in de Wodka Bar.

Tip om te verblijven: Ibis Styles Krako
Krakau kaart: Discover Local Krakow

Londen, Engeland

Zelfs een van ’s werelds populairste toeristische bestemmingen heeft zijn geheime plekjes. De vredige Kyoto-tuin in Holland Park is een welkome ontsnapping aan het drukke Londen, met watervallen en vijvers vol wilde dieren. Minder bekend is het prachtige uitzicht over de rivier de Theems in de al even vredige daktuin van het Southbank Centre. Kew Gardens in het lommerrijke westen van Londen is de perfecte picknickplek, maar voor een echt eetparadijs hoeft u niet verder te zoeken dan Borough Market. De oudste voedselmarkt van Londen, die dateert uit de 13e eeuw, heeft heerlijke verse producten in alle richtingen; het is geen verrassing dat het een must-visit is voor zowel toeristen als locals. Mocht je nou nog op zoek zijn naar extra tips, check dan ook hier weer de “Discover Local” map van Mercure Hotels.

Tip om te verblijven: Mercure London Hyde Park Hotel
Londen Kaart: Discover Local in London

Warschau, Polen

De grootste stad van Polen staat bol van de koninklijke paleizen, parken, kunst en culinaire hoogstandjes en indrukwekkende musea. De 12e-eeuwse oude stad van Warschau, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is favoriet bij bezoekers aan Polen. Locals raden aan een tocht te beginnen op de centrale markt en naar het standbeeld van de Zeemeermin van Warschau te wandelen voor de rest van de wijk, vol kleurrijke gebouwen, te verkennen. Tot de aanbevolen wandelroutes behoren ook een wandeling langs de rivier bij de Vistula Boulevards en een bezoek aan het huis van de koningen in Zamek Krolewski. In de markthal van Hala Koszyki kan je heerlijk eten en drinken, maar de beste pint vind je in de historische brouwerij Browary Warszawskie.

Tip om te verblijven: H15 Hotel Warsaw
Warschau kaart: Discover Local Warsaw

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere