Now Reading
Cori Gauff

Cori Gauff

Op naar nummer 1

Wat goed is komt snel, en dat noteert de internationale tenniswereld nu ook met de steile opmars van Cori Gauff.
Net 18, maar al wel finaliste op Roland Garros. Is zij de nieuwe Serena Williams? Dat zou zomaar kunnen.

Atlanta: daar wordt Cori ‘Coco’ Gauff geboren in een sportief gezin want basket, gymnastiek en atletiek kleuren de gesprekken aan tafel. Maar hoewel vader Corey zijn dochter zachtjes in de richting van de basketcourt duwt, voelt die zich meer aangetrokken tot tennis. Met Serena en Venus Williams als dubbele inspiratiebron zet zij op haar zesde haar eerste stappen op een court. Daar ontpopt zij zich al snel tot een kleine ster en een veelwinnaar, bij zoverre dat de bekende Franse Patrick Mouratoglou, sinds 2012 coach van Serena, haar onder zijn vleugels neemt. Vanaf dat moment komt alles in een stroomversnelling: haar ouders geven hun carrières op om hun dochter optimaal te begeleiden en zij ruilen Atlanta in voor Florida. Zodra de overstap naar een profcarrière zich aankondigt, dingen heel wat sponsors om haar hand. Daardoor is Coco – want zo wordt ze het liefst aangesproken – al dollarmiljonair op haar 16e.

Het grote publiek leert Cori Gauff kennen in twee schuifjes. Het eerste is in 2018 wanneer ze als 14-jarige Roland Garros wint bij de juniores. Het tweede is voor 2019: ze krijgt een wildcard voor Wimbledon en verslaat er haar idool Venus Williams. Ondanks de gigantische media-aandacht gaat de welbespraakte Gauff wonderwel om met die onverhoedse glorie. Ze heeft beide voetjes op de grond en ze verovert op slag alle harten. Dat was dit jaar op Roland Garros niet anders.
Toch zijn sommige dingen gebleven sinds ze haar eerste toernooien won bij de juniors. Zo maakt ze voor de start van elke partij steevast tijd voor een kort gebed. Dat doet ze sinds ze acht is en haar vader haar inprentte dat ze het talent had om ‘all the way’ te gaan. Dat is nu ook het grote doel voor de openhartige ‘Coco’: ze wil de beste van de wereld worden en dat stopt ze niet onder stoelen of banken. En zoals we reeds aangaven: het zou zomaar kunnen.

_Tekst: Rudy Bauwens
_Foto: Shutterstock

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere