Now Reading
Happy pieces

Happy pieces

Kapsul Collection

Met een fris en vrolijk ontwerp veroveren de lampen van Kapsul Collection menig interieur. Je wordt dan ook instant gelukkig van deze eigentijdse tafellamp in zes kleurencombinaties. Met ‘Standings’ bundelden vriendinnen Rebecca en Valérie voor het eerst hun krachten in een attractieve collectie. De eerste groeide op tussen het textiel en de tweede verloor haar hart aan keramiek. Dat maakt deze aanstekelijke hebbedingen het resultaat van een geslaagd West-Vlaams dubbelspel.

Stoffen en texturen

We snakken met z’n allen naar meer kwaliteit, duurzaamheid en originaliteit. Naar meer echtheid en mooie handgemaakte objecten. Deze herinterpretatie van een klassieke tafellamp is bovendien niet enkel handgemaakt, maar ook een lust voor het oog. De stofkeuze en texturen maken de collectie enig in haar soort. Als blikvangers zijn de lampen doordrongen van écht vakmanschap. “De keramische voet is handgedraaid en gebakken op 950°C. De kap wordt volledig met de hand vervaardigd en kan dankzij een messing verbinding gekanteld worden.”

Met grote zorg

Ontwerpers Rebecca en Valerie zijn jeugdvriendinnen. Ze vatten de studie interieurontwerp aan en zwaaiden ook samen voortijdig af. Na zijsprongen in respectievelijk marketing en sales, volgden ze opnieuw het creatief pad. Opgegroeid tussen het textiel in het atelier van haar moeder, viel voor Rebecca de appel niet ver van de boom. Stap per stap volgde ze haar passie, lanceerde een eigen linnencollectie en ging aan de slag als decorateur. Bij Valérie groeide haar keramiekhobby uit tot een voltijdse baan. Haar met grote zorg zelfgemaakte objecten leidden tot een eigen label.

Ontwerpers Rebecca en Valerie

Sterke signatuur

Een samenwerking stond in de sterren geschreven. Rebecca en Valérie wisten hun uitbundige en perfectionistische kant te rijmen in een uniek en speels ontwerp. “Onze smaak is haast dezelfde. We hielden Kapsul Collection boven de doopvond bij een goede fles rosé op een zomerdag. Wij houden allebei van vrolijke kleuraccenten en een mix van patronen en texturen. Een eerste ontwerp kwam snel op papier.” Het resultaat was een aparte twist voor de klassieke tafellamp met een sterke signatuur

Marie Wynants

Hun gezamenlijk zijproject loopt goed en intussen ging Kapsul Collection ook in zee met fotografe Marie Wynants voor een collab. “In een gelimiteerde editie en startende van onze basisvorm, kreeg ze vrije kleuren- en stoffenkeuze. Het ontwerp biedt het een mooie meerwaarde voor onze collectie, die uitblinkt in kleuren. Want Marie’s voorkeur ging naar sobere en zachte kleuren.” En toekomst? “Meer van hetzelfde, hetzij meer combo’s van keramiek en textiel, maar geen verlichting, wel andere interieurobjecten.”

Info: kapsulcollection.be / @kapsulcollection

_Tekst: Koen Van der Schaeghe

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere