Now Reading
“Echte meesterwerken!”

“Echte meesterwerken!”

Het kind van cult Champagneboer David Léclapart en de Albariza-terroirs uit Sanlucar de Barrameda

Dat kind heet “Muchada-Léclapart”.
En het is niet één kind, maar een vierling !
Ze heten : “Univers”, “Elixir”, “Etoile” en “Lumière”.

Van onze sokken geblazen. Dat is de beste omschrijving toen we onlangs voor de eerste keer de wijnen proefden van Alejandro Muchada en David Léclapart. Dit zijn zowat de meest freaky en originele Atlantische witte wijnen van Spanje.

De ingrediënten?

Een fantastisch albariza-terroir, of spierwitte kalk, zo typisch voor de Sherry regio. Oude wijnstokken Palomino van de beste terroirs in Sanlucar de Barrameda. Een wijnmaker met veel ervaring en naam in het maken van topproducten in een moeilijke regio als Champagne (David Léclapart). Een wijnmaker uit Cádiz die eindelijk een keer out of the box denkt en het potentieel ziet van de regio (Alejandro Muchada) om ook gewoon stille witte wijnen te maken zonder toevoeging van alcohol.

David Léclapart. & Alejandro Muchada


Een Atlantisch klimaat met veel fraîcheur.

Lage rendementen en biodynamische werkwijze zowel in wijngaard als vinificatie. De wijnen zijn dan ook loepzuiver en worden, éénmaal de fles open, alleen maar beter. Dit is de perfecte symbiose van terroir, fraîcheur en elegantie. Bovendien nauwelijks tussen de 11,5 à 12,5 % alcohol. En, ik moet eerlijk toegeven, mijn persoonlijke favoriet voor deze zomer.

Intussen zijn ook de commentaren van de gespecialiseerde wijnpers wereldwijd ongelooflijk lovend en wordt er zondermeer gesproken over dé belofte voor de toekomst. De scores zijn stuk voor stuk indrukwekkend!

“Stars of tomorrow?” Future cult wines!

Published on her website and in the Financial Times (June, 2021) Jancis Robinson is perhaps the most followed wine journalist in the world. Last June 2021, she dedicated an article to the cult wines of the future, in which she placed Muchada-Léclapart. “Wines can go from bargain to extravagance remarkably quickly. I put my head in the past and suggest some future cult wines ”. So began Jancis Robinson’s article, published in the Financial Times weekend, in June 2021, where she indicates the possible cult wines for the coming years. And in the first place, she nominated Muchada-Léclapart, valuing its commitment to the soul of the Jerez area. Jancis begins by recalling her trips to Bordeaux in the 90s discovering wines like Le Pin or the first time she tasted Sassicaia from Tuscany in the 70s. Wines that were affordable at that time and that in a few years became inaccessible for the majority. And then she writes: “I would like to name the Andalusian wines of Muchada-Léclapart to begin with, appropriate enough because their wines, effectively unfortified white wines from a single superior sherry vineyard, make the most exceptional aperitifs, as well as having an adequate alcoholic strength (only 12.5% alcohol) to drink with food.

Verlipark Unit B.1.26
Lichtstraat z/n, 2400 Mol
www.labuenavida.be

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere