Now Reading
LADIES IN OPMARS

LADIES IN OPMARS

NELLY

Prinses Nelly

Mede dankzij corona zitten de golfcijfers wereldwijd in de lift. Dat stellen we ook vast in België waar we met ruim 74.000 geregistreerde golfers echte recordcijfers noteren. Ook het ladiesgolf boomt volop en koestert sinds lang opnieuw een Amerikaanse nummer één, want Nelly Korda slaagde erin om een jarenlange Aziatische dominantie te doorbreken.

Cijfers zeggen niet alles, maar toch: met 46.000 geregistreerde golfers in Vlaanderen en 28.000 in Wallonië draait de golfsport in ons land op hoge toeren. Vlaanderen heeft een kleine 17.000 vrouwelijke golfers. Dat is 36% van het totale aantal. Een goed cijfer, want het ligt hoger dan het Europees gemiddelde. Toch koestert Golf Vlaanderen de ambitie om de percentages op 50/50 te krijgen. Een uitdaging die Manon De Roey, momenteel de beste Belgische profspeelster, mee kan helpen waarmaken.

Dochter van…

Op internationaal vlak stond het afgelopen seizoen helemaal in het teken van de machtsovername door Nelly Korda. Niet alleen kroonde de Amerikaanse zich in Tokio tot olympisch kampioene, maar zij schitterde samen met haar zus Jessica ook op de LPGA Tour. Nelly (23) en Jessica (28) vormen de voorwacht van een opkomende generatie met tal van niet-Amerikaanse dames: de Canadese Brooke Henderson, de Duitse Sophia Popov, de Ierse Leona Maguire, de Zweedse Madelene Sagström, de Deense Nanna Koerstz Madsen…

Petr Korda

Bij tennisfans doet de naam Korda ongetwijfeld een belletje rinkelen. Nelly en Jessica zijn inderdaad de dochters van Petr Korda die tien toernooien won op de ATP Tour, waarbij één grandslamtitel: de Australian Open (1998). Zijn carrière kende een abrupt einde omdat hij betrapt werd op doping en na een schorsing van een jaar besloot om niet meer terug te keren naar het profcircuit. Toen hij met collega-tennisster Regina Raichrtova een gezin stichtte, kwamen daar drie kinderen uit: twee dochters die de hoogste toppen scheren in de golfwereld en een zoon die het probeert te maken op de tennistour.

Steeds populairder

De prestaties van de Korda Sisters laten een nieuwe wind waaien door de LPGA Tour die de voorbije jaren vooral door de Koreaanse dames werd gedomineerd en door dames met Aziatische roots. En hoewel we dit zeker niet naar voor willen schuiven als een prioriteit, is de groeiende populariteit van het ladies golf zonder twijfel ook te danken aan de elegantie, de uitstraling, de looks en het modieuze. Zonder daarbij ook het technische facet te vergeten. Zo hebben de meeste proëttes een swing, een kort spel en een putting waar mannen jaloers op mogen zijn!

_Tekst: Rudy Bauwens
_Fotografie: Shutterstock

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere