Now Reading
Mobiele lounge van Bowlus

Mobiele lounge van Bowlus

Caravaning staat misschien niet op je ‘bucket list’ maar dat zou wel eens kunnen veranderen als je Bowlus Terra Firma Limited Edition ontdekt. Met deze iconische caravan die opvalt door zijn glimmende aluminium buitenpanelen en uiterst gestroomlijnde vormgeving kun je dankzij de lithium batterij tot twee weken op een verlaten plek verblijven zonder ook maar iets aan comfort te moeten inboeten.

De gestroomlijnde uit aluminium vervaardigde caravans zijn vooral een hype in de VS. De meest bekende constructeur is ongetwijfeld Airstream maar Bowlus opent alle registers om zijn gedoodverfde concurrent te overtroeven. Bowlus werd bijna 90 jaar geleden opgestart door de designer-ingenieur Hawley Bowlus. Het is niet eens moeilijk om te zien waar hij zijn inspiratie vandaan haalde: juist de luchtvaart. De stoomlijn valt meteen op en dat geldt ook voor het materiaal van het koetswerk. Bij het nieuwste model, de Terra Firma Limited Edition, worden 80 aluminium panelen met meer dan 5.000 rivetten aan elkaar en het buizenframe vastgemaakt. De panelen zijn gepolierd tot ze er glimmend als een spiegel uitzien. Dat proces alleen neemt 100 werkuren in beslag.


Wie denkt dat het uiterlijk het meest indrukwekkende is, moet maar eens het interieur ontdekken. Er zijn enkel kwaliteitsvolle materialen zoals die ook bij jachtboten worden gebruikt. Het interieur heeft een lounge –effect en is voorzien van een vloerverwarming, die zoals de meeste andere snufjes, via een aanraakscherm of je smartphone kan bediend worden. Koolstoffilters zuiveren water en lucht en de lithium-ijzer-fosfaat batterij maakt dat je tot weken in je Bowlus kan verblijven zonder ook maar één keer een beroep te moeten doen op het vast elektrisch netwerk. Aan alles is gedacht: twee ruim bemeten tweepersoonsbedden, een volwaardige badkamer en uiteraard een kitchenette. Zelfs zijn niet huisdieren vergeten met een uitschuifbare slaapplek en een eethoek voor de geliefde viervoeter.

_Tekst: Tony De Mesel

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere