Now Reading
Dustin Johnson

Dustin Johnson

De winnende formule

Elke sporter zal dit bevestigen: timing is belangrijk. Daarom hoor je in het professionele golf te pieken tijdens de Majors en de Ryder Cup. Maar voor de dikste jackpot doe je dat het best in de play-offs van de FedEx Cup, want daar rinkelt de geldmachine het hardst. Vraag het maar na bij Dustin Johnson die in enkele weken tijd liefst 15 miljoen dollar verdiende!

Ondanks de vertroebelde kalender door corona is 2020 een fantastisch jaar voor de 36-jarige Dustin Johnson uit Columbia (South-Carolina). De Amerikaan, die tegenwoordig in Jupiter (Florida) woont, was vrijwel altijd in de voorste gelederen te bespeuren en beantwoordde de uitdagingen van Bryson DeChambeau, Jon Rahm en ‘new kid on the block’ Collin Morikawa in stijl. Het orgelpunt volgde in de play-offs van de FedEx Cup. De boomlange (1m93) Dustin Johnson – DJ voor de vrienden – won het eerste toernooi, werd runner-up in het tweede en domineerde vervolgens het afrondende Tour Championship. Het leverde hem een kwart van de totale prijzenpot op, zijnde een slordige 15 miljoen dollar.

Stabiliteit troef

Sportief en financieel gaat het DJ dus voor de wind en ook privé lijkt de stabiliteit definitief zijn intrede te hebben gedaan. Dat was vroeger wel anders, want Johnson ging door een woelige jeugd toen zijn ouders uit de echt scheidden. Hij vloog zelfs een paar keer achter de tralies: een inbraak en dronkenschap achter het stuur. Ook na zijn studies aan de Coastal Carolina University was hij zijn wilde haren niet kwijt. Zo had hij in zijn beginjaren op de PGA Tour de reputatie een rokkenjager te zijn die er niet voor terugdeinsde om met de partners van zijn collega’s-professionals tussen de lakens te duiken. Dat voedde verhalen in de media met als titel: ‘The next Tiger Woods’. Jaren later werd Johnson zelfs gelinkt aan drugsgebruik. Toen hij in 2014 een half jaar uit roulatie bleef, gebeurde dit officieel vanwege een blessure, maar volgens ingewijden was het een slim manoeuvre om een schorsing te voorkomen vanwege drugsgebruik. Cocaïne, zo werd gefluisterd, al liet DJ later doorschemeren dat het een probleem was geweest met alcohol.

ATLANTA, GEORGIA – SEPTEMBER 07: Dustin Johnson of the United States plays a shot from a bunker on the 16th hole during the final round of the TOUR Championship at East Lake Golf Club on September 07, 2020 in Atlanta, Georgia. (Photo by Kevin C. Cox/Getty Images)

Paulina speelde het hard

Maar de wildebras kwam tot rust en is nu dankzij de gulle FedEx Cup ruim 50 miljoen dollar waard, berekende ‘Celebrity Net Worth’. Niet dat geld een probleem is ten huize Johnson, want hij is rijk getrouwd. Zijn echtgenote is inderdaad Paulina Gretzky. Deze Canadese-Amerikaanse popzangeres is populair door haar social media en haar modellenwerk, én omdat ze de dochter is van de Canadese ijshockeylegende Wayne Gretzky. Dat maakt Paulina volgens CNW zo’n 5 miljoen dollar waard. Ter info: vader Wayne klokt af op 250 miljoen dollar!

Dustin en Paulina leerden elkaar kennen in 2009 toen DJ goede vriendjes was met… Janet Gretzky, de moeder van Paulina. Hoewel de huidige nr. 1 van de wereld al snel belangstelling toonde voor de knappe dochter des huizes, duurde het nog drie jaar vooraleer het koppel daadwerkelijk begon te daten. Daarna zou het nog vier jaar duren vooraleer ze in 2016 effectief trouwden, omdat Paulina haar toekomstige nog te vaak een stapje in de wereld zag zetten. Intussen heeft het koppel, dat ook nu nog zijn turbulente episodes heeft, twee zonen: Tatum en Dustin.

Elke week anders

Op de golfbaan heeft Dustin Johnson zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een complete speler. De notoire ‘longhitter’ turnde zijn mindere punten – korte slagen en putten – om tot oppertroeven en ook de keuze voor zijn broer Austin als caddie bleek een voltreffer. Voor zijn materiaalkeuze blijft Johnson evenwel zijn eigenzinnige zelf. Waar de doorsnee golfer vrijwel steeds dezelfde clubs in de tas laadt, is die bij Johnson in elk toernooi anders. Tijdens zijn oefenronde neemt hij onveranderlijk een 20-tal stokken mee, waarna hij zijn ‘game plan’ op punt stelt en zijn tas reduceert tot de reglementaire 14 clubs. Dit maakt het voor tv-commentatoren niet altijd eenvoudig om de juiste stok te benoemen, want de ene keer heeft hij twee hybrides bij, maar soms ook twee rescues, of een lang ijzer en een 7-wood. 

Dustin Johnson zweert ook al jaren trouw aan zijn materiaal. Zo zijn de clubs onveranderlijk TaylorMade. DJ test er geregeld prototypes die speciaal op zijn atletische swing zijn afgestemd. Ook zijn putter is een vertrouwde verschijning: een ouder model, met de leuke naam Itsy Bitsy. Diezelfde loyauteit vinden we terug in zijn polo’s, broeken en schoenen, want Dustin Johnson zweert al sinds zijn profdebuut in 2007 bij de Duitse gigant met de drie strepen. 

En zo is woelwater DJ steeds meer een winnende formule geworden…

Door Rudy Bauwens

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere