Now Reading
Het Land van Ooit

Het Land van Ooit

Het Land Van Ooit

Babyrecepten met een culinaire twist

Het land van Ooit is dé place to be voor al wie op zoek is naar een verfijnde selectie aan kleding, speelgoed, decoratie en slaapkamertextiel.
Al bijna 25 jaar staan ze toekomstige mama’s en papa’s met raad en daad bij tijdens het leggen van hun geboortelijst.

Als dé kinderwinkel bij uitstek streven ze – naast de duurzaamheid van de producten die ze verkopen – ook naar een gezonde levensstijl. Een visie die ze maar al te graag meegeven aan ouders in wording. En wat als één van de beste chefs van ons land recepten zou willen ontwikkelen voor baby’s en peuters?


Het land van Ooit stelde de culinaire vraag aan Thierry Theys (35), chef en eigenaar van sterrenrestaurant Nuance in Duffel. Hij ging met plezier de uitdaging aan en ontwikkelde enkele innovatieve babyrecepten waar de allerkleinsten van zullen smullen.
Samen met zijn vrouw Sofie opende Thierry in 2008 restaurant Nuance in Duffel. Gepassioneerd door kwalitatieve producten en oosterse smaken legde hij de lat meteen hoog. In 2009 werd hij door GaultMillau uitgeroepen tot “jonge chef van het jaar”. Ook Michelin bekroonde zijn talent ondertussen met twee sterren.

Thierry en zijn echtgenote hebben samen een dochtertje die ze van kleins af aan subtiele smaaknuances leerden kennen.
Als chef en papa zijnde weet hij daarom als geen ander hoe de allerkleinsten blij te maken met hun eerste papje. Rekeninghoudend met hun gevoelige smaakpapillen, ontwikkelde hij enkele recepten waarmee hij net dat beetje buiten de lijntjes kleurt. Zo staat voor de allerkleinsten bijvoorbeeld een puree van wortel, zoete aardappel en een specerijenmix van ‘five spices of speculaas’ op het menu maar ook een pastinaakpuree wordt creatief vermengd met vanille. Last but not least kunnen de mama’s en papa’s ook een puree van erwtjes met enkele frisse blaadjes basilicum kokerellen.

Het land van Ooit & Thierry Theys geven ons met deze innovatieve babyrecepten alvast genoeg culinaire inspiratie voor dit najaar.
Getest en goedgekeurd met de Béaba Babycook, de eetsets van Done by Deer & Liewood en de Nomi eetstoel, verkrijgbaar bij Het land van Ooit.

Al deze recepten, bijhorende producten en nog meer inspiratie kan je terugvinden in de gloednieuwe Geboortegids 2021-2022 van Het land van Ooit.

https://hetlandvanooit.be/pages/geboortegids-2021


Je ontvangt een gratis exemplaar bij het leggen van je geboortelijst.

Wortel – zoete aardappelen, kruiden

  • 100 gram wortelen
  • 100 gram zoete aardappel
  • 100 gram zachtkokende aardappelen Een snuifje zout
  • Een mespuntje kruiden (five spices of speculaasmix)

Schil de aardappelen & wortelen en snij in fijne stukjes.
Gaar alle ingrediënten in de Béaba babycook en blend alvorens de kruiden* en het zout* toe te voegen.


TIP: een druppel oranjebloesemwater kan voor een verrassend effect zorgen * dit receptje kan perfect gemaakt worden zonder kruiden & zout

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere