Now Reading
5 nieuwe must eats

5 nieuwe must eats

Eén of twee lockdowns krijgen onze begenadigde horecaondernemers niet klein. Deze vijf newbies zijn het waard om aan te snuffelen, om verlekkerd naar te kijken én vooral om van te smullen.

_Tekst: Marlies Beckers

3,2, 1 (to) GO!

Eindelijk! Het Modemuseum is weer open en hoe? Naast een groot stuk meer expositieruimte, biedt het museum nu ook een volwaardig café aan. De uitbating lieten ze in handen van het stijlvolle duo Ilse Cornelissens en Tim Van Geloven, dat ook de conceptstore en het restaurant Graanmarkt 13 op hun naam heeft staan. Het warme interieur van Momu Café by Graanmarkt 13 is een streling voor het oog en is van de hand van artdirector en partner in crime, Bob Verhelst. Hier hoef je je niet te haasten, maar kun je heerlijk tot rust komen voor of na een museumbezoek. Want op de buffetkaart staan zowel gezonde ontbijtopties zoals herb pancakes en havermoutkoekjes als opkikkerende soepen en originele groentebowls. Het behoeft geen twijfel dat de alombekende signatuur van Graanmarkt 13 hier niet ver te zoeken is, met dat handige verschil dat je de gerechten bijna ook allemaal mee naar huis kunt nemen. De cijfers 1 tot en met 3 wijzen je de weg, waarbij 1 staat voor veggie, 2 voor proteïnen en 3 voor comfort (hallo pasta!).

Momu Café by Graanmarkt 13, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen. Van dinsdag tot zondag van 10u tot 18u.

Meer info: www.momu.be/en/cafe

Momu Café

Relax, hier is het niet gereserveerd!

Zaterdagavond, je loopt vrienden tegen het lijf en je beslist last minute om op stap te gaan, maar waar heen? Anno 2021 is elke noemenswaardige zaak op zaterdagavond weken van tevoren volgeboekt. Maar dan komt hier Osaka, van de eigenaars van het Koreaanse Camino, een hippe dive bar, waar je gewoon op goed geluk kunt binnenwaaien. De gigantische keuze aan (natuur)wijnen werd samengesteld door de immer sympathieke sommelier Daan Guelinckx, maar voor de liefhebbers is er ook een tof biertje. Zin in meer? De uitgebreide kaas- en charcuteriekaart biedt soelaas, maar ook de kleine gerechtjes om te delen zoals kimchikroketjes en entrecote met chimichurri zijn exact dat wat je wilt die avond.

Osaka, Bollandusstraat 17, 2000 Antwerpen. Van woensdag tot zondag.

Meer info: @osakaantwerp

Osaka

Welkom in gastronomie-hemel

Het Nieuw Zuid in Antwerpen dat nu al bekendstaat om zijn toonaangevende kunstgalerijen krijgt nog meer aanzien dankzij de komst van een gastronomisch à la carte restaurant. Bij Nebo, Kroatisch voor hemel, word je op je wenken bediend, op vlak van wijn, service én uitmuntende gerechten. Dit is vakwerk over de hele lijn. Chef en eigenaar Dimitri De Koninck serveert lauwe stukjes paling met een smeuïge puree met prei of een wilde tarbot met een wittewijnsaus comme il faut. En dat tegen de achtergrond van een elegant etablissement. Wat er ook gebeurt, bestel zeker koffie achteraf, want de gourmandises zijn net zo plezierig als het woord zelf.

Nebo, Panamarenkoplein 5, 2000 Antwerpen. Van dinsdag tot zaterdag.

Meer info: www.restaurantnebo.be

Nebo

Pakistaans met een hippe schwung

In hartje Leuven ontvangen de Pakistaanse neven Usman Hashmi en Massab Sahota je met zoveel flair dat je alles wel zou willen bestellen van de kaart. Die is opgesteld volgens The Mother’s Table en gebaseerd op recepten van Raffat, de overleden moeder van Usman en meter van Massab. De authentieke Pakistaanse gerechten, die lijken op Noord-Indische, kregen een Westerse toets, en zijn vaak vegetarisch. Onze favoriet? De Gobi Awesome: gegaarde bloemkool op een spiesje, gedrenkt in zoetzure saus. Het is het korstje dat het ’m doet. De cocktails van de hand van Massab zijn origineel, volledig zelfgemaakt én ronduit verbluffend.

Raffat, Naamsestraat 45, 3000 Leuven. Van woensdag tot zondag.

Meer info: www.raffat.be

Raffat

Mechelen aan zee

Wie dacht dat je enkel aan zee de lekkerste verse visjes kon scoren moet beslist eens langs Barzé in Mechelen passeren. In deze gezellige wijnbar serveren Miriam en Marieke je kleine visgerechtjes zoals bouchotmosselen op Thaïse wijze, maar ook zilte delicatessen zoals oesters en kreukels. Met hun gedegen wijnkennis verrassen de dames ook in het glas.

Barzé, Korenmarkt 13, 2800 Mechelen. Van dinsdag tot zaterdag.

Meer info: barzé.be

Barzé
Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere