Now Reading
BOWMORE MASTERS’ SELECTION VERENIGT WHISKY-AMBACHT MET AUTODESIGN

BOWMORE MASTERS’ SELECTION VERENIGT WHISKY-AMBACHT MET AUTODESIGN

Nieuwe limitededition single malt whisky die het meesterschap van Aston Martin’s Chief Creative Officer en Bowmore’s Master Whisky Blender combineert.

Een gedeelde toewijding aan erfgoed, vakmanschap en innovatie verenigt de werelden van whisky en autodesign met de creatie van Bowmore® Masters’ Selection; de eerste single malt whisky die Bowmore® Islay Single Malt Scotch Whisky maakt in samenwerking met Aston Martin.
Met de Bowmore Masters’ Selection slaan Ron Welsh (Bowmore Master Whisky Blender) en Marek Reichman (Aston Martin Executive Vice President en Chief Creative Officer) een brug tussen twee verschillende werelden. De kern van de samenwerking is wederzijds vertrouwen en respect voor elkaars métier en de wil om van elkaar te leren. Elke ‘Master’ brengt zijn eigen creativiteit en karakter in, maar drukt tegelijk een onuitwisbare stempel op elke creatie.
Een van Marek Reichman’s stokpaardjes is het concept van de ‘Gulden Snede’ – de wiskundige verhouding die in de natuur voorkomt en esthetisch aantrekkelijke composities voortbrengt – en die aan de basis ligt van het design van elke Aston Martin. Absolute schoonheid kan worden gecreëerd wanneer je een perfecte verhouding tussen elke proportie van de auto bereikt. “Proportionaliteit bepaalt elk precies detail van het ontwerp van een Aston Martin. Wij streven voortdurend naar de Gulden Snede; optimale verhoudingen. Het is deze drijfveer die de creatie van absolute schoonheid stuurt. Om dit te bereiken, moeten wij onze vaardigheid, passie en ervaring combineren. De samenwerking met Ron wierp een heel nieuw licht op dit proces en was uiterst inspirerend en verhelderend. Het resultaat is een perfecte, harmonieuze en stevige whisky.”

BOWMORE WHISKY

Voor Bowmore bepalen verhoudingen het karakter en geven ze vorm aan smaakcombinaties; van de selectie van de vaten tot het blenden. Ron Welsh: “Voor het eerst hebben we voor deze whisky de Gulden Snede gebruikt als inspiratiebron. Zowel voor elk van de ingrediënten – met hun eigen unieke smaken – als voor de vaten. Wat totaal contrasterend lijkt, is in feite perfect evenwichtig en proportioneel. De samenwerking met Marek heeft me een nieuwe bril gegeven door dewelke ik het maken van whisky kan zien.”
Aangestuurd door een technische benadering, bevat deze whisky het goddelijke aandeel van 61,8% van 21 jaar oude Bowmore gerijpt in first fill Pedro Ximenez en Oloroso sherryvaten. De overige delen bestaan uit exact gelijke verhoudingen van elkaar, in overeenstemming met de theorie van de Gulden Snede, en omvat onder andere uitzonderlijk oude Bowmore die meer dan 35 jaar gerijpt is.
Voor deze krachtige en complexe single malt lijken de makers op het eerste gezicht een amalgaam te hebben gecreëerd, maar in werkelijkheid hebben ze een perfecte balans en proportie weten te treffen. Met een duidelijke knipoog naar Aston Martin in de creatie van deze Bowmore whisky, straalt hij een verfijning en complexiteit uit die weloverwogen is en toch een opwindende smaakervaring belooft.
Krachtig maar elegant; van zoet tot kruidig; van sherry tot koffie; van honing tot peper – de perfecte verhoudingen om absolute diepte en evenwicht te bereiken. 
 
Bowmore Masters’ Selection is beschikbaar bij speciaalzaken aan 280 euro (aanbevolen consumentenprijs).

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere