Now Reading
Pont-Neuf

Pont-Neuf

Nieuwe culinaire pleisterplek op ‘t Eilandje

Sinds kort hebben fijnproevers een extra reden om af te zakken naar ’t Eilandje. Begin augustus opende daar Pont-Neuf, een gloednieuw restaurant waar je geniet van een pure, natuurlijke viskeuken met de haven als passend kader.

BO-MAGAZINE-PONTNEUF_1

Het terras ligt in de schaduw van de Londenbrug, het hart van het oudste gedeelte van de Antwerpse haven. Vanuit een ooghoek zie je het MAS en in de verte doemt ook het Havengebouw op. Het minste wat je kunt zeggen is dat Pont-Neuf zijn locatie mee heeft. Het nieuwe visrestaurant van chef-kok Tommy Bocklandt en gastvrouw Dominique Leroy zwaaide afgelopen zomer de deuren open en gooit sindsdien hoge ogen. Een verrassing hoeft dat niet te zijn, want met Pont-Neuf heeft Antwerpen eindelijk nog eens een echt visrestaurant gekregen waar traditie en kwaliteit de codewoorden zijn.

Dagverse viskeuken

Pont-Neuf gaat voor een klassieke, pure viskeuken, die met veel zorg en verfijning gebracht wordt. Tommy en Dominique hebben elk vijfentwintig jaar ervaring in de horeca en werkten in enkele gerenommeerde zaken zoals Sir Anthony van Dyck en Het Fornuis. Bocklandt leerde de stiel onder andere in Matelote, het ter ziele gegane visrestaurant van sterrenchef Didier Garnich, dat lang gold als een van de beste van het land. Een adelbrief die kan tellen en ook effectief navolging krijgt op het bord. Net zoals zijn voormalige leermeester maakt de cuisinier van Pont-Neuf geen compromissen als het aankomt op de kwaliteit van de vis. Alles wat er op je bord komt is dagvers. Denk aan roggevleugel, gestoomde kabeljauw, zeetong en wilde zeebaars, die zo zuiver mogelijk worden geserveerd en gepresenteerd. De menukaart wisselt ook regelmatig, afhankelijk van de seizoenen en het buikgevoel van de chef. Bovendien kiezen Tommy en Dominique ervoor alles á la carte aan te bieden, zodat je als gast op een laagdrempelige manier kunt genieten van een fijn bord eten in een prachtig kader.

Verbindingsdok
Oostkaai 9, 2000 Antwerpen
03/298 86 88
gesloten op zo & ma
pont-neuf.be

_Tekst: Bart De Maeschalk

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere