Now Reading
ST VINCENTS x EWE Studio

ST VINCENTS x EWE Studio

Galerie St VINCENTS

Gebeten door mooie objecten, een gelijklopende manier van denken: ruimtelijkheid,  vormen, kleuren sloegen Henri Delbarre en Geraldine Jackman in 2016 de handen in elkaar. Hun oog viel op een eeuwenoud pand uit 1700 in het hartje van Antwerpen en ooit dienst deed als drukkerij. Een karaktervol pand. Het stond lang leeg en te verkrotten, vertelt ons Delbarre. We hebben het met finesse opgeknapt en waar mogelijk de authentieke elementen behouden. Het werd geen afgelikt pand met enkel witte muren. Er werd een balans gevonden tussen oude en nieuwe elementen. 

Creativiteit is voor ons synoniem met een levensvisie en de connectie met mensen. 

Op het kruispunt tussen een designwinkel en galerie biedt ST VINCENTS een divers scala aan werken gewijd aan hedendaags en collectief design. De galerie herbergt een eigenzinnige verzameling objecten die stilistische grenzen overstijgen en waardering oproepen voor de integriteit en scheppingsdrang van hun makers.

St VINCENTS is sedert de start geëvolueerd in het aanbod. Work in progress. Het focust nu enkel op design en meubels in een sterk doorgedreven selectie. Het verhaal van de designer moet  goed zijn en passen in hun visie. Kwaliteit primeert boven kwantiteit. Om projecten te realiseren wordt vaak nauw samengewerkt met binnenhuisarchitecten. 

EW Studio Mexico

ST VINCENTS heeft oog en interesse voor andere culturen en trekt stilistisch meerdere schuiven open. Het aanbod wordt constant uitgebreid. Nieuw is werk van de EW Studio uit Mexico. Ze gingen een partnership aan. Specifiek voor hun producten: deze studio focust op experiment  en het  in ere houden van diverse oude ambachten. Alles is gerelateerd met Mexico en de erfenis van vorige generaties. Een speuren naar het buitengewone in het alledaagse. De schoonheid en authenticiteit van een voorwerp, zoals eenvoudige melkkrukjes die lokaal intensief gebruikt werden en nog. EW Studio wilde die opkopen, maar de eigenaars waren er bijzonder aan gehecht. Ze worden overgedragen van generatie op generatie. Ze houden de blik vast door hun eenvoud en efficiëntie. EW Studio is ze gaan reproduceren in het brons. Al hun producten zijn gerelateerd met Mexico: de natuur, de werkmensen, ambachtslui. Er wordt glas geblazen, op steen gekalkt… Lokale mensen worden ingeschakeld in het productieproces. Authentieke werkstukken met de kracht van imperfectie. Ook ST VINCENTS draagt ambachtelijkheid hoog in het vaandel. 

_
ST VINCENTS, Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen 

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere