Now Reading
Monte Cucs

Monte Cucs

Yogaretreat met hoge genieten-factor

Denk je bij het woord retraite aan je onzekere, puisterige tienerperiode toen met je leerkracht godsdienst ‘op bezinning’ gaan het hoogtepunt van je saaie schoolleven was? Of aan ascetische yogareizen waarbij tussen twee meditatiesessies door lusteloos gekauwd wordt op in havermelk geweekte granen en met de kippen op stok gegaan wordt? Think again. Retreats in het buitenland worden alsmaar aantrekkelijker. Ze zijn gemaakt voor en door mensen die het aangename met het nuttige willen combineren, zoals ondergetekende en vriendinnen.

Wij namen met veel plezier de proef op de som en trokken naar Monte Cucs in Zuid-Portugal, waar gastvrouw Géraldine in een schitterend ingericht landhuis met waanzinnig uitzicht je dromen waarmaakt. En dat doet ze in stijl.

Er is goede koffie, koele witte wijn en de bedden zijn zalig.

Elke dag verwent teacher Lyza ons met een stille meditatie bij zonsopgang en twee yogalessen. Ze haalt het beste uit ons en leert ons wat uiterlijke en innerlijke kracht écht zijn.

Naar goede zuiderse gewoonte wordt tussen 12 en 16u langzaam geleefd. Wil je luieren aan het zwembad, wandelen, zwemmen in de oceaan of surfen in het nabije stadje Odeceixe? Niks moet, alles mag.

Elke maaltijd op Monte Cucs is een waar genot. Van het uitgebreide brunchbuffet en de gezonde tussendoortjes tot het sluitstuk van de dag: het avondmaal, waar onder kaarslicht vriendschappen gesmeed of versterkt worden, waar onze schaterlach echoot in de vallei en waar we elke avond weer beseffen dat we geluksvogels zijn die éven mochten neerstrijken op dit kleine paradijsje op Aarde.

Voor meer info: www.montecucs.com

_Tekst: Sophie Matthys

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere