Now Reading
LLodge, een nieuwe unieke event-locatie

LLodge, een nieuwe unieke event-locatie

De 68-jarige advocate Lut Luyten klinkt opgewekter dan ooit. Hoewel ze het grootste deel van haar volwassen leven tussen Kortrijk en Knokke doorbracht, voelt ze zich vandaag nergens beter thuis dan op het recent gerenoveerde familiedomein, een ietwat geheimzinnige plek in de Grobbendonkse bossen, in het hart van de Antwerpse Kempen.

Aanvankelijk dacht Lut tijdens de pandemie even neer te strijken in de natuurlijke familiale omgeving waar ze in haar kindertijd zoveel wondermooie momenten had beleefd. Gedreven door passie en enthousiasme mondde haar retreat echter uit in een ambitieus project: welkom bij LLodge, en nieuwe, diep inspirerende locatie die mensen zowel onderling als met de natuurlijke schoonheid van het bos verenigt.

“Er wordt hier al lang niet meer gejaagd, maar ik wilde de sfeer van de jachtdiners van weleer doen herleven door het landgoed toegankelijk te maken voor unieke evenementen.” De ogen van Lut fonkelen zodra de kampvuurbeelden uit het verleden voor haar verschijnen. “Tegelijk staat LLodge voor een ideale afzondering voor wie in beperkte kring wil herbronnen”, benadrukt Lut.

Verenigd met de natuur

Het zowel bijzonder als rustgevend gevoel ergens thuis te komen waar je nochtans nog nooit eerder verbleef: dit is precies wat Lut met LLodge beoogt. Of je hier landt voor een eendaags evenement of een verlengd weekend, je zal het ongetwijfeld beamen: het doel is meer dan bereikt! Lut liet dan ook niets aan het toeval over. Ze omringde zich door de allerbeste specialisten om een totaalbeleving te bereiken. Martin Wirtz, landschapsarchitect en zoon van Jacques die de oorspronkelijke tuin aanlegde, zette het werk van zijn vader met veel gevoel voort en breidde de tuin verder uit. Hij slaagde er perfect in een unieke osmose te creëren met de verschillende ruimtes.

Feesten van 8 tot 40… en meer

Het domein bestaat uit vier vestigingen die apart of gezamenlijk afgehuurd kunnen worden. De oorspronkelijke boerderij werd volledig gerenoveerd en herdoopt tot “Main house”. Dit “hoofdgebouw” gelegen in het midden van het landgoed, straalt een extreem gevoel van privacy en sereniteit uit. Met zijn vier slaapkamers vormt de “Main House” een luxueus en uiterst comfortabel gasthuis voor wie graag familie en vrienden wil verwennen. Het huis is voorzien van een volledig ingerichte keuken en een dinerruimte die tot 30 gasten kan ontvangen. De “in-house” catering oplossingen maken dat je volledig ontzorgd je dierbaren kan verwelkomen.

Het gebruik van natuurlijke materialen, het interieurdesign van Axel Vervoordt, het schilderwerk van Eddy Dankers… het meerzijdige talent van de Belgische creatieve wereld komt hier naadloos tot zijn recht en vormt een harmonieus geheel met de omgeving.

Naast de Main House biedt het recente opgerichte “Garden House” een prachtig uitzicht op de tuin. Terwijl je in alle rust door het verfrissende water van de ecologische zwemvijver glijdt, laat je je gewillig betoveren door de zachte wind die door de rijke flora waait. Na een tijdje kan je nauwelijks nog weerstaan aan de verleiding om het bos te gaan verkennen

Connect, taste, feel, release, share, invite, listen, enjoy, create, retreat, meet,…

Op je pad midden in het bos tref je de Tipi met haar open haard die deze plek zowel overdag als ’s nachts zo speciaal maakt. Hier wordt er gezellig gekookt en gevierd. Samen met de aanpalende open tent – the Hunting Hut – en haar gezellige bar, ontvang je hier makkelijk tot 40 personen. Genieten van een majestueus schouwspel van licht en ruimte, terwijl een van de huiscateraars in de natuurlijk verwarmde plek voor je vrienden, familie of collega’s een onvergetelijk diner klaarmaakt…. LLodge beschikt over meerdere troeven om het momentum uniek te maken. En wanneer je denkt het domein volledig te hebben verkend, word je wellicht nog verrast door een nieuwe ontdekking. Of had je de Orangerie al gemerkt? Zodra je hem betreedt, ontpopt dit groene bijhuis van de “Main House” zich tot een bijzonder intieme ruimte waar je in kleinere groepen kan genieten of werken, tafelen of brainstormen…

“Ik wil mensen beroeren, hen raken door mijn levenskunst. In mijn Llodge haal je de rustgevende energie uit de alomtegenwoordige schoonheid”. Het leven is niet altijd even gul of zacht, Lut kan het weten. Haar beroep bracht haar vaak in contact met de grote en kleine kanten van de mensheid, met de wanhoop van de ene, de kilheid van de andere. “Ik had deze plek wel nodig om een nieuw evenwicht te vinden. Eigenlijk ben ik niet naar dit huis gekomen, het is naar mij gekomen. Hier ben ik eindelijk tot mijzelf geraakt. Nu wil ik mijn verhaal van hoop en van warmte delen met mijn gasten. Hen subtiel tot zichzelf laten komen, geloven in hun eigen capaciteiten, in de kracht van de verbinding met jezelf”.

www.llodge.be
Adres: Klein Gentstraat 1a — 2200 Grobbendonk

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere