Now Reading
Modetrends zomer 2023

Modetrends zomer 2023

Denim

Geen designer die zich tegenwoordig niet aan jeans waagt. Maar de denim van vandaag is niet die van gisteren. Hij is meer eco dan ooit, bewerkt, uitgerafeld, bespot en beklad. Er zijn dingen mee gebeurd en dat voelt erg eigenzinnig aan. Jeans is opnieuw uitdagend, met designers zoals onze Glenn Martens voor Diesel, die als een laborant het denim-verhaal naar zich toetrekt en op zoek gaat naar een jeans 3.0. Ubertrendy, hors du commun, helemaal op maat van de mode afficionado. En zonder regels, dat zeker.

Flowers

We weten het intussen wel. We kunnen zelf wel onze bloemen kopen. Maar de designers, die spelen al jaren met flower prints die ze op goed geluk op stoffen loslaten. Soms zijn ze piepklein, vaak magistraal uitvergroot, wat dan leidt tot erg mooie bedrukkingen die een artistiek kantje verraden. Het DNA van Dries Van Noten ademt sinds de start van zijn carrière bloemen. Vandaag haalt hij zijn inspiratie uit eigen kasteeltuin en mixt hij kleuren en bloempatronen, tussen realiteit en fantasie. Terwijl veel designers vroeger al eens uitpakten met één bloem, gaan de meesten nu in overdrive. Het complete silhouet moet eraan geloven. Soms is dat net goed.

Kostuum

De voorbije tien jaar regeerde de jurk de catwalk, maar daar komt al even verandering in. Kostuumjasjes laten zich opmerken in vele gedaantes. Ze komen mouwloos of in een aparte kleur, los van de pantalon, die liefst eindeloos lang is en makkelijk over de sneaker of het sandaaltje valt. Jasjes zijn uiteraard goed geknipt en lekker los. Ze ogen wel getailored, met aandacht voor details. Een oplossing voor wie graag eens androgyn door het leven gaat en de buitenwereld even wil overdonderen met een powerlook. Victoria Beckham weet er alles van.

Boven/onder

In geen jaren zoveel lingerie op scène gezien. Behaatjes onder openstaande hemden, blote buiken en crop tops boven pantalons en rokken. Gedurfd en gewaagd, maar mode is er ook om even de bakens te verzetten en te zien waar de garderobe van morgen zich positioneert.

Party time!

Geen sprankel is er te veel aan, dit seizoen. De voorbije covid-periode heeft gezorgd voor een absolute relance in alles wat met party dressing of zogenaamde occasion wear te maken heeft. Alle remmen mogen los, haal de pailletten maar boven. Wie durft, krijgt applaus. It’s party time en dat zullen we geweten hebben. Het gekke is dat je deze outfits ook op een doordeweekse dag aan kan. Niemand (die iets van mode kent) die erom maalt.

Monochroom

Uitgesproken kleuren zijn een vaste waarde geworden, niet alleen als detail binnen een look maar evengoed als volledig silhouet. Als in een Rothko schilderij stralen monochromen kracht uit. Vergeet hier de pastels (al zijn velen daar fan van) maar durf een boeiende tint uit te proberen. Flessengroen of aardbeirood, pauselijk paars of citroengeel. De zomer kan vestimentair al niet meer stuk, toch?

Het witte hemd

Lekker wijd, lekker fris, lekker wit. Het hemd is terug en maakt een statement, in combinatie met een wijde rok, een ranke pantalon of een boeiende wikkel om de heupen – kijk maar naar wat Stella Jean doet. Hemden zijn echt van alle tijden en laten zich zien wanneer een genderdiscussie opwaait. Maar ze zijn ook supersexy te dragen, terwijl je ze nonchalant en eindeloos kan mixen met statement items. Zangeres/dichteres Patti Smith is al een leven lang fan, misschien u ook?

_Tekst: Veerle Windels
_Fotografie: Catwalkpictures

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere