Now Reading
Lacoste viert 90e verjaardag met hedendaagseherinterpretatie van 3 iconische tracksuits

Lacoste viert 90e verjaardag met hedendaagseherinterpretatie van 3 iconische tracksuits

Het Lacoste trainingspak wordt vaak beschouwd als een waar icoon, dat symbool staat voor elegantie en een krachtige oproep om mensen te verenigen. Deze modeklassieker belichaamt de tijdsgeest en vindt zijn oorsprong op de tennisbanen van Roland Garros, waar het aanvankelijk werd gedragen door spelers vóór en na hun wedstrijden. Na verloop van tijd heeft het trainingspak gestaag zijn weg gevonden naar kleedkamers over de hele wereld en is het vandaag de dag uitgegroeid tot een alledaags uniform.

Wat dit kledingstuk zo buitengewoon maakt, is de ongelooflijke veelzijdigheid ervan. Het is nu meer dan ooit een icoon dat grenzen doorbreekt en de kracht heeft om mensen van diverse achtergronden en culturen samen te brengen. In de loop der jaren heeft het wereldwijde gemeenschappen samengebracht en blijft het een bron van inspiratie voor velen. Net die context, maakt het voor Lacoste het ideale canvas om zijn 90e verjaardag te vieren met een ode aan zijn community. Lacoste ging daarom voor zijn 90e verjaardag aan de slag met drie iconische tracksuits uit zijn archief.

Lacoste herinterpreteert drie gevarieerde styles, Paris, Sportsuit en Jogger. Het zijn drie uiteenlopende tracksuits die dienen als inspiratie voor de huidige generaties, terwijl ze tegelijkertijd teruggrijpen naar het erfgoed van vroeger. Nieuw en oud wordt samengebracht onder één gemeenschappelijke noemer. Deze silhouetten zijn veelzijdig en besteden veel aandacht aan details, ze zijn tegelijk symbool voor Franse sportieve elegantie. Bovendien gaat de eigentijdse uitvoering prat op het kenmerkende comfort waar het merk al 9 decennia bekend om staat.

Le Paris

In de jaren 70 onderging de tennismode een hedendaagse transformatie, terwijl het tegelijk trouw bleef aan tijdloze codes zoals een wit kleurenpalet, herkenbare piping details en een smetteloze pasvorm. Deze combinatie resulteerde in tijdloze elegantie die ook vandaag nog steeds even actueel is. Rechte broeken en recht gesneden jasjes met ritssluiting vormen essentiële onderdelen van deze uniseks garderobe, die even goed fungeert als een stijlvol kostuum.

Lacoste tracksuit, Novak Djokovic
Lacoste tracksuit, Garance Marillier

Le Sportsuit

Lacoste tracksuit, Pablo Andujar
Lacoste tracksuit, Ysaora Thibus

Geïnspireerd op de flamboyante vibe van het Roland Garros van de jaren ’80 en de iconische Guy Forget, wordt deze track suit opnieuw tot leven gebracht in een luchtige taffeta. Naast de uniseks off court interpretaties, kreeg deze track suit ook een hi-tech sportinterpretatie voor mannen die niet weg te slaan zijn van het tennisveld.

Le Jogger

Lacoste tracksuit, Salif Gueye
Lacoste tracksuit, Afra

Robuust katoen, een perfecte pasvorm en zorgvuldig uitgewerkte details: deze tracksuit leent zich voor iedereen en elke gelegenheid, stevig geworteld in de tijd. Deze trainingspakken zijn verkrijgbaar in een brede waaier van neutrale tonen. Kies voor een monochrome look of mix en match naar believen.

Lacoste heeft in Nice een indrukwekkende line-up verzameld, met Novak Djokovic, Garance Marillier, Pablo Andujar, Ysaora Thibus, Sami Outalbali en Salif Gueye. Stuk voor stuk vertegenwoordigen ze op unieke wijze de drie Lacoste tracksuitcapsules. Deze inspirerende persoonlijkheden worden samengebracht als toonbeelden van excellentie, respect en teamspirit. In korte video’s introduceren ze met trots de nieuwe collecties tracksuits van Lacoste. In een van de scènes kunnen we zien hoe tennisser Pablo Andujar balletjes uitwisselt met niemand minder dan de legendarische Guy Forget, onder het toeziend oog van Novak Djokovic. Een iconisch en symbolisch moment om de 90e verjaardag van Lacoste te vieren.

De nieuwe tracksuit-collectie is vanaf midden september verkrijgbaar op lacoste.fr en in Lacoste-winkels.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere