Now Reading
Kopenhagen Fashion Week

Kopenhagen Fashion Week

Digital Runway SS24 – Day 3

OpéraSport
 
Tussen de doornstruiken en modderige grond van het Deense Nationaal Museum verbeeldt OpéraSPORT opnieuw de tinten van een warme zomerdag.
 
Het ontluikende label combineert Parijse flair met Kopenhaagse silhouetten, met transparante, geborduurde tops en jurken en een uitgebreide reeks unisex ontwerpen.
 
De collectie markeerde ook hun eerste eigen schoenen, gemaakt in samenwerking met The Garment Project. De schoenencollectie is ontworpen met gerecycled veganistisch leer en bestaat uit een paar hakken, sandalen en loafers.

Paolina Russo

Als winnares van de Zalando Visionary Award heeft Paolina Russo haar langverwachte entree gemaakt met haar allereerste runway collectie genaamd “Monolithic”.

De collectie van de co-creative directors Paolina Russo en Lucile Guilmard combineert ambachtelijke technieken met geïndustrialiseerde productie. Een combinatie van vakmanschap en technologie dus.

We zagen baggy, low-rise en distressed denim. Er was gelaagdheid, transparante gebreide kleding, botsende prints en grove accessoires. De SS24 collectie weerspiegelde de essentie van toekomstige modeontwerpers, waarbij thema’s als vrijheid, zelfexpressie en inclusiviteit centraal stonden.

Stine Goya

De Deense ontwerper Stine Goya richtte het gelijknamige merk in 2006 op. Hij droeg daarmee bij aan het typische Scandi-kleurenpalet op het internationale toneel te brengen.

Ook voor de SS24 collectie is hij opnieuw geïnspireerd door de kleuren van Kopenhagen.

Baum und Pferdgarten

Deens modehuis Baum und Pferdgarten showde tijdens de Copenhagen Fashion Week hun spring/summer 2024 collectie voor het hoofdkantoor aan de Amaliegade.

De collectie “A Postcard from Copenhagen” verkent de stad door de ogen van een toerist. Er zijn invloeden te zien van standbeeld De kleine zeemeermin, emblemen van de uniformen van de Koningin bewakers en bloesems die in de King’s Garden staan.

De 29 looks bestaan terug uit prachtige stoffen en vielen op dankzij de gedurfde roze kleuren en vele glitters.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere