Now Reading
Hulchi Belluni

Hulchi Belluni

Ruim 35 jaar geleden ging Martine Hul in de leer bij een bekende juwelier in Antwerpen en maakte zich het métier eigen. Met vrouwelijke feeling en finesse maakt ze haar creaties in een combinatie van ambacht en actuele relevantie. Inmiddels koppelt ze eigentijdse esthetiek aan haar jarenlange ervaring. Een vrouw heeft niet alleen oog voor design en kleur maar ook voor comfort. Haar creaties bundelt ze onder de feeërieke naam Hulchi Belluni. Ze loodst ons door haar unieke parcours.

-Je bent geen slaafse kopiiste, maar breekt uit tradities door andere accenten te leggen. Werken binnen en buiten de norm. Met een artistiek genie grensverleggende juwelen maken: gedurfd, vooruitstrevend, gracieus.
Ik haal mijn inspiratie uit wereldwijde reizen, waarbij ik zelfs de kleinste details omzet in schitterende juwelen. Creatieve impulsen vind ik zowel in de pracht van de natuur en daaruit de organische vormen en levendige kleuren benut, als in de betoverende architectuur van diverse steden, wat resulteert in strakkere verfijnde ontwerpen. Het vermogen om de wereld te observeren en deze inspiratie te vertalen naar unieke juwelen, weerspiegelt zich in verschillende Hulchi Belluni collecties.


-Ontsporing is de motor van creativiteit. Heeft Martine Hul rebelse trekjes?
Hulchi Belluni staat bekend om zijn elegante en tijdloze sieraden met een eigentijdse twist, waarbij traditionele ontwerpen worden vernieuwd met verrassende, vernieuwende details. Het vinden van dat verrassende, eigenzinnige aspect in een ontwerp, ja misschien is dat wel mijn rebels trekje.

-Je laat je inspireren door Feng Shui, gericht op een harmonisch geheel en hoe een juweel het geluksgevoel kan beïnvloeden. Dit in een uitzonderlijke mix van craftsmanship, originaliteit en moderniteit
Het is belangrijk voor ons dat de klant voelt dat er een evenwichtige balans zit in de juwelen alsook een goede energie. Wanneer hij/zij een juweel van Hulchi Belluni draagt, straalt hij/zij ook die positieve energie uit. Om dit te bereiken houden we rekening met proportie, kleur en energie. Maar het allerbelangrijkste is: welk gevoel ik heb bij het juweel.

-Design en vakmanschap gaan een universele conversatie aan in een uitgepuurd eclecticisme.
Inderdaad, je haalt je inspiratie uit verschillende elementen van je omgeving en de mooie momenten die je beleeft. De inspiratie leidt je naar een bepaalde vorm, een suggestie van een juweel en zijn uitstraling, maar de doorbraak van een ontwerp is het moment dat je in gesprek met het team van de productie keuzes maakt omwille van technische beperkingen en mogelijkheden die erg bepalend zijn en dikwijls die originele inspiratie kunnen versterken en zelfs naar een heel ander niveau kunnen tillen en dat is voor mij de absolute essentie van het vakmanschap. Geloof me: het ontwerpen van een nieuwe collectie is een wervelende en verrassende reis!

-Zijn er ook limited editions?
Onze gepersonaliseerde collectie omvat armbanden waarbij klanten de vrijheid hebben om zelf maximaal 8 letters/cijfers/symbolen te kiezen, waardoor ze zelf unieke en betekenisvolle stukken kunnen creëren. Of het nu voor henzelf is, voor een geliefde… deze armbanden bieden een persoonlijke manier om gevoelens en herinneringen te koesteren en te delen. Het is onze manier om individualiteit en dierbare banden te vieren door middel van prachtige, op maat gemaakte sieraden.


-Ondertussen ruim 20 jaar op de markt. Zijn uw creaties een afspiegeling van de weg die je hebt afgelegd in het labyrint van bewuste beslissingen en keuzes op zoek naar het ultieme kunstwerk?
In de afgelopen 20 jaar hebben we bij Hulchi Belluni aanzienlijke veranderingen doorgemaakt en onze ontwerpen zijn met ons mee geëvolueerd. Elke nieuwe generatie in deze periode bracht een unieke kijk op sieraden, maar voor ons w as het van het grootste belang om trouw te blijven aan onze eigen visie. Het is opmerkelijk dat onze allereerste stukken nog steeds een plaats hebben in onze huidige collecties, zoals de tijdloze Funghetti collectie, die vandaag de dag nog steeds enorm succesvol is. Dit benadrukt de toewijding aan het creëren van juwelen die zowel hedendaags als tijdloos zijn, en die door de jaren heen blijven inspireren en bewonderd worden.

_Tekst: Viviane Redant

www.hulchibelluni.com

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere