Now Reading
Bozar on Top of That!

Bozar on Top of That!

Bozar pakt deze zomer uit met een nieuw concept voor het dakterras. Naast een uitzonderlijke ontmoetingsplek met uitzicht op de binnenstad, biedt de rooftop binnenkort ook een brede artistieke programmatie samen met een twintigtal Brusselse partners. Deze ’takeovers’ vloeien over in de feestelijke openingsweek van het nieuwe seizoen ‘23-‘24.


In de eerste periode van 5 tot 21 juli is het dakterras open met de artistieke installatie Scaffolded Skies van het Brusselse ontwerpbureau Every Island. Voor de inrichting liet het Brussels collectief zich inspireren door wat je in steden zoal vanop daken ziet: torens, schoorstenen, metalen constructies, wapperende kleren aan de waslijn. Stellingen, bedrukte steigernetten en vlaggen geven een surrealistische touch aan het gebouw. Het publiek kan er genieten van verfrissende mistdouches, schaduw en een plek om te picknicken of te ontspannen in de ligstoelen.In de tweede periode van 23 augustus tot 19 september transformeren Bozar en tal van Brusselse socio-culturele partners het dakterras tot een geanimeerd openbaar plein, met een dagelijks wisselend programma van concerten, lezingen, filmvoorstellingen en workshops. 

Allerlei stedelijke initiatieven palmen de ruimte in. Het gaat van een keuken op basis van voedseloverschot in samenwerking met Cultureghem, tot muzikale talks met Midi-Minimes, uitzendingen van de feministische queer radio Vacarme, urban dance met Detours of een literaire hommage met maelstrÖm reEvolution aan de Iranese studente Mahsa Amini. Tijdens deze periode is er ’s avonds ook een horeca-aanbod beschikbaar door Café Victor.De laatste week van 13 tot 19 september haalt Bozar alles uit de kast voor de officiële start van het seizoen met de Opening week, met 5 dagen lang artistieke evenementen in alle hoeken en kanten van het Paleis. Op het programma staan o.a. een keynote van Mona Chollet, films op het dak, een nocturne in en rond de retrospectieve van Antoni Tàpies met een performance van La Ribot, het cinéconcert Variété, een Club night met Nubya Garcia en STUFF., een familiedag op zondag…Christophe Slagmuylder, CEO van Bozar: “De nieuwe rooftop staat symbool voor de nieuwe wind bij Bozar. Het is een eerste bescheiden stap van waar we in de toekomst nog meer naar toe willen gaan. Met de rooftop creëren we een toegankelijke openbare ontmoetingsplek die de deuren wijd open zet voor het publiek. We bieden een forum aan diverse jonge Brusselse initiatieven voor participatieve en geëngageerde projecten. Bozar wil een levendig huis zijn voor de kunsten, met niet alleen een artistiek maar ook een maatschappelijk project dat stevig verankerd is in het stadsweefsel”.

Programma
5 > 21.07.23 Gratis toegang van dinsdag tot zondag, van 10u tot 20u

23.08 > 10.09.23 Gratis toegang van woensdag tot zondag, van 12u tot 23u
Partnerprogramma met: Cultureghem, Detours, Midi-Minimes, Fifty Session, 54Kollektiv, Farmprod, Radio Vacarme, De Buren, Les Arts Urbains, AALFIE, BNO, Instituto Cervantes, S.O.U., IDFF, Agence belge du Court Métrage, CCCB, AC/E, AECID, maelstrÖm reEvolution & Spanish Embassy   Het programma zal consulteerbaar zijn op de website: https://www.bozar.be/nl/bozar-top

13 > 17.09.2023 Opening Week Programma:

https://www.bozar.be/nl/kalender/opening-week

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere