Now Reading
RÉNU & DAUWENS&BEERNAERT’S SUMMER POP-UP KNOKKE HEIST

RÉNU & DAUWENS&BEERNAERT’S SUMMER POP-UP KNOKKE HEIST

Van augustus tot en met 3 september vind je ons terug op het Albertplein 27 te Knokke – Heist (onder het iconisch Memlinc hotel). De interieur objecten en vintage meubels van Rénu gaan hand in hand met de jonge artiesten van Dauwens & Beernaert Gallery (Brussel).

De samensmelting van de tijdloze vintage designstukken van Rénu met hedendaagse kunstwerken van Dauwens & Beernaert gallery zijn een eerbetoon aan vakmanschap en menselijke creativiteit. Rénu werd opgericht door Christophe Glorieux’ intuïtieve passie voor bijzondere interieurs en interieuritems met een verhaal. Na jarenlang verschillende vintage en design items te hebben verzameld voor persoonlijk gebruik en vrienden, richtte hij eerder dit jaar Rénu op om zijn stukken te delen met een breder publiek. De zorgvuldig geselecteerde originele en authentieke voorwerpen voegen comfort en vreugde toe aan een ruimte. Zijn gerenoveerde schuuratelier in Drongen doet dienst als showroom. Je kan een kijkje komen nemen op de Open Showroomdagen, of op afspraak voor advies of een meer persoonlijke aanpak. Kunsthistorica Laurence Dauwens groeide op in Knokke en keert met dit project terug naar haar roots…

Dauwens & Beernaert gallery is gevestigd in Brussel.
De galerij focust op de primaire kunstmarkt en de promotie jonge Belgische en internationale opkomende kunstenaars. In de primaire sector omvat de galerie een breed spectrum van hedendaagse artistieke praktijken: van figuratieve schilderijen tot videowerk en minimalistisch conceptueel werk. De galerie neemt deel aan nationale en internationale beurzen en is erin geslaagd haar jonge kunstenaars in openbare en museale collecties te plaatsen.

Object in de kijker
Dit daybed uit de jaren ’70 is afkomstig uit een hotel in Florence. In elke suite stond een daybed voor het bed.

Kunstwerk in de kijker
Voor zijn “Marine” werken recupereert Marco De Sanctis (Italië, °1983) 19de en 20ste eeuwse schilderijen. Na deze ontdaan te hebben van het kader; restaureert hij de doeken zorgvuldig. Vervolgens gaat hij delen wegkrassen. Hij refereert hierbij steeds naar “marine” thema’s. Door deze actie daagt Marco het concept van tijd en de dualiteit, van restauratie en destructie uit. Net zoals de zee ebt en stroomt, laten zijn mariniers sporen na van de tijd die weer worden uitgewist door nieuwe krachten en acties…

Marco De Sanctis
“Marine”, 2023
Restored and scratched antique canvas 44 x 55 cm

Marco De Sanctis
“Marine”, 2023
Restored and scratched antique canvas 44 x 50 cm

Voor zijn modello’s van de schepen en golven grijpt hij terug naar een het genrewerk “De Slag bij Gibraltar”, geschilderd door Cornelis Claesz. van Wieringen rond 1621. Het kunstwerk toont een dramatische scène tijdens de zeeslag bij Gibraltar, die plaatsvond op 25 april 1607, tijdens de Tachtigjarige Oorlog tussen de Nederlandse Republiek en Spanje.

The explosion of the Spanish admiral’s ship during the naval battle of Gibraltar (c. 1621). Cornelis Claesz. van Wieringen.

https://www.renu-design.com/

https://www.dauwensbeernaert.com/

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere