Now Reading
Cultuuragenda

Cultuuragenda

De cultuuragenda voor de zomer van 2023.

Knokke-Heist: Rankin – Dazed decades

Zaterdag 25 maart 2023 – zondag 11 juni 202310u tot 18u

Cultuurcentrum Scharpoord, 8300 Knokke-Heist

Al meer dan drie decennia geleden verscheen het eerste nummer van het iconische mode- en cultuurblad Dazed & Confused. Het tijdschrift werd wereldberoemd dankzij de visuele iconografie van oprichter en eerste fotoredacteur, Rankin.

In de tentoonstelling “Rankin: The Dazed Decades” wordt zijn onnavolgbare stijl en visie op fotografie onder de loep genomen. Rankins grensverleggende fotoarchief belicht niet alleen de maatschappelijke kwesties die in het blad aan bod kwamen, maar ook de sterren en bekende gezichten die de afgelopen dertig jaar de popcultuur domineerden.

bulthaup Mechelen x galerie charlie

Openingsweekend op zaterdag 6 mei en zondag 7 mei, van 11u-17u

Korenmarkt 27, 2800 Mechelen.

Marinda Vandenheede maakt sculpturele objecten, werken op papier en schilderen van natuurlijke, gebruikte en weggegooide materialen. Haar kunst is een afwerping van perfectie, disconnectie en consumentarisme. “Ik gebruik weggegooide materialen die niet meer tegemoetkomen aan de standaarden van onze Westerse samenleving en geef ze een nieuw leven als kunstwerk.” De lagen van de tijd en de verhalen die ermee gepaard gaan zitten vervat in haar materialen. Abstract en toch van de wereld. Marinda’s werk nodigt je uit om even stil te staan. 

Ontdek tijdens dit kunstzinnige openings-
weekend de symbiose van Marinda’s werk en de historische omgeving van Hof van Cortenbach.

Na het openingsweekend blijft de tentoonstelling te bezichtigen tot en met 23/06. Eindigen doen bulthaup Mechelen en Galerie Charlie feestelijk tijdens de finissage op zaterdag 24/06 van 11u tot 19u.

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere