Now Reading
Jordanië

Jordanië

Enjoy the ride!

Daar stonden we dan op de luchthaven, twee vriendinnen met heel veel zin voor avontuur. We vertrokken samen voor een week naar Jordanië. Amper 5 uur vliegen van Brussel. Alles was tot in de puntjes geregeld door Tine van Travel Experts. Ik heb eigenlijk niets aan deze reis moeten voorbereiden. Zij heeft alles op voorhand geboekt, en het was een zaligheid om zo relaxed en stressloos aan deze reis te beginnen.

We werden opgewacht door Fouad, onze privéchauffeur, of FouFou voor de vrienden. Nog geen 45 minuten na aankomst lagen we te dobberen op de Dode Zee. Wat een heerlijk gevoel om de vakantie op deze manier in te zetten.

De Mujib Reserve is een natuurreservaat dat bestaat uit een prachtige kloof van roestkleurige rotsen en afhankelijk van het seizoen al dan niet gevuld met water. Dit is best een spannende uitstap. Niemand kon ons precies uitleggen wat we gingen doen. Een wandeling in een kloof, een wandeling in een rivier, een canyoning… Aan wat moeten we ons eigenlijk verwachten? En vooral, gaan we dit wel kunnen?

Small Water Falls in Jordan

Watersloefkes aan, en beginnen stappen, eerst door laag kabbelend water, dan dieper en dieper de rivier in. Plots liggen we zalig te dobberen in turquoise vijvertjes met zicht op ongelofelijk mooie rotsformaties.

En dan wordt het uitdagender, we klauteren over rotsen, hijsen ons omhoog met touwen, ik laat mijn kont omhoogduwen door mijn reispartner die maar blijft schreeuwen dat ik dit écht wel kan. En dan arriveren we met grote lach op ons gezicht aan de waterval, de eindmeet.
We dalen terug af, meevloeiend op het ritme van de rivier, ons achterwerk op gladde stenen, floep naar beneden, totterend onder het water. “Are you ok?” Hoor ik naast mij? “Yes! I am more than ok, I feel alive!!”

Foufou staat ons op te wachten.
Let’s hit the road!
De man kan zich amper in het Engels uitdrukken, en toch verstaan we elkaar. Hij danst van achter zijn stuur mee op onze liedjes van de jaren 90 en plots stopt hij langs de weg.
“Video?” Hij gebaart om op de passagierszetel te komen staan, met mijn lijf door het dakraam, om zo de haarspeldbochten te filmen. Ik sta daar met mijn vuurrode jurk, en haren in de wind. Ik voel me precies als Priscilla, queen of the desert. Muziek volle bak, en gaan met die banaan, we rijden de bergen in en genieten van het beige stenige landschap.

We bereiken Petra. We worden om 20u00 aan de ingang van dit wereldwonder verwacht. Iedereen verzamelt om samen met de gids een wandeling van 2km af te leggen. Het is donker. De hele weg is afgelijnd met kaarsjes. Er hangt een lichte spanning in de lucht. Het is muisstil, alleen het geluid van de knarsende voetstappen over het grind vult de kloof.

Er stopt een tweede jeep. Een man uit Amerika met Pakistaanse origine. Terwijl onze bedoeïense gids hout sprokkelt om een vuurtje te stoken, begint onze Amerikaanse vriend zijn levensverhaal te vertellen. We staan binnen de kortste keren met tranen in onze ogen naar het droeve maar sterke levensverhaal van een totale vreemde te luisteren. En we beseffen weer hoe kwetsbaar maar hoe mooi het leven is. De man kon zelf niet geloven waarom hij ons dit begon te vertellen. Omringd door zand, bij een prachtige zonsondergang, en een zelfgemaakte thee in ons hand. Het leven is zo mooi en uniek. Zulke verhalen maken een reis speciaal.

Blijkt dat hij in hetzelfde tentenkamp als het onze logeert. We zien hem opnieuw aan het ontbijt. Zijn jeep vertrekt vroeger dan de onze. Hij komt nog snel vertellen hoe hij van gisteren genoten heeft. I apologize for my tears yesterday, but I feel that you are both wonderful people. Wanneer je naar Jordanië reist geniet je van de roadtrip aan sich. Natuurlijk zijn Petra en de Wadi Rum de culturele hoogtepunten. Dat zijn de dingen waar je op voorhand naar uitkijkt. Maar wat de reis voor mij zo bijzonder gemaakt heeft zijn de gesprekken onderweg. De tijd die je krijgt om bij te babbelen, stil te zijn, unieke ontmoetingen, en om uw muzieklijsten nog eens luidkeels mee te zingen onderweg. What a ride!

_Tekst: Iris Mertens

Deze reis kwam tot stand in samenwerking
met Travel Experts. Ben je ook geïnspireerd?
Voor boekingen neem contact op met:
Tine Coekaerts
Travel Experts
Huttelaan 38
3001 Heverlee
Tel.: +32 474 338 442
tine.c@travelexperts.be
www.tinecoekaerts.be

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere