Now Reading
Een bed van sneeuwvlokken

Een bed van sneeuwvlokken

Hou je van een winters wonderland en heb je zin in een romantisch reisje met z’n tweetjes? Dan is een iglodorp iets voor jou. Als je tenminste geen koukleum bent. Ontdek de eskimo in jezelf en overnacht feeëriek. Op 2.000 meter hoogte logeer je in de Alpen in een echte iglo en geniet je van de sauna en de whirlpool. Tussen Kerst en Pasen slaap je te midden van het skigebied in een magnifiek bouwwerk van sneeuw en ijs. ’s Ochtends sta je gegarandeerd als eerste op de piste.

Je hebt de keuze tussen een standaard iglo voor zes personen of de romantische versie voor twee. Iglodorpen zijn er in de Zwitserse skigebieden Engelberg, Gstaad, Scuol, Zermatt, in het Duitse Zugspitzen en in de ministaat Andorra. Overnachten in een iglo is een bijzondere ervaring: realiseer je dat als het buiten tien graden onder nul is, het dat binnen ook is. Een warm skipak is dus geen overbodige luxe. Verwacht qua comfort geen hotelinrichting, maar aan visuele hoogstandjes is er dan weer geen gebrek. Je ogen geef je de kost aan de ijssculpturen van internationale kunstenaars. Douchen is in de iglo zelf uiteraard niet mogelijk, wel in een nabijgelegen bergrestaurant.

Wat er wel bij hoort, is een ontspannende duik in de whirlpool, waarna echte ijsberen al rollend in de sneeuw afkoeling zoeken. Vervolgens stillen ze hun honger in de iglobar, waar ze genieten van een kaasfondue. Ervaar de pure winter. Dit is een belevenis om nooit te vergeten voor wie houdt van het winterse buitenleven.

_Tekst: Koen Van Der Schaegen

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere