Now Reading
LA COLLECTION VIERT VIJFDE VERJAARDAG

LA COLLECTION VIERT VIJFDE VERJAARDAG

BAANBREKENDE UNISEKSCOLLECTIE ‘HIS & HERS’

‘If you can dream it, you can do it’. Vanuit een ambitie om de mode-industrie van binnenuit te veranderen, lanceert het Antwerpse luxelabel La Collection de allereerste uniseks collectie die elk koppel kan delen. Een collectie die indruist tegen onderscheid in sekse, seizoenen, trends en hypes. Een collectie die bovendien resoluut wil ingaan tegen overconsumptie. 

Met fans als Rosie Huntington-Whiteley, Chrissy Teigen en Lisa Aiken, timmert La Collection, het geesteskind van het Belgisch-Armeense duo Florence Cools en Artur Tadevosian sinds 2017 gestaag maar doelbewust aan de weg. Dankzij hun duurzame visie, wars van alle trends en heersende codes, kozen Florence en Artur verre van een evident pad, maar het is er des te meer één dat intuïtief juist aanvoelt, en intussen ook zijn vruchten afwerpt.

La Collection onderscheidt zich met een zero-waste-keten, uniek binnen de modewereld. Door overstock en overconsumptie bewust uit de weg te gaan, maakt het luxelabel een reëel duurzame impact. La Collection stemt zijn productie af op zijn orders, en niet omgekeerd. Het huis werkt uitsluitend met Italiaanse, natuurlijke stoffen en elke stof wordt bovendien tot op de laatste centimeter opgebruikt, zij het waar nodig over de seizoenen heen. Elke stof wordt op maat gemaakt door Italiaanse gerenommeerde ateliers, volgens de wensen van creative director Florence, die streeft naar comfortabele, hoogkwalitatieve stoffen zonder weerga, die de tand des tijds op elk vlak met verve doorstaan.

La Collection is een intuïtief verhaal van passie en vakmanschap. Eén dat vrijwel meteen werd opgepikt door luxeretailers als Net-A-Porter, MatchesFashion en Moda Operandi en vandaag gesmaakt wordt door geselecteerde high-end boetieks als Galeries Lafayette in Qatar, Jean Pierre Bua in Barcelona en Verner luxury store in Tel Aviv, om er enkele te noemen. Ook Edward Enninful, hoofdredacteur van de Britse Vogue, werd recentelijk nog door de collectie gecharmeerd en leende een jurk uit voor een covershoot met actrice Judi Dench. Wie La Collection googelt, stoot al gauw op inspirerende artikels over oprichtster Florence Cools, of op haar Instagramaccount met 123.000 volgers. De verklaring daarvoor kunnen we zoeken in de visie van het Antwerpse label. La Collection staat synoniem voor een art-de-vivre waar vakmanschap, gevoeligheid, kunst en architectuur op authentieke wijze samenvloeien.

Ook de weg die Florence en Artur aflegden, is op zijn minst fascinerend. Hoewel Florence aanvankelijk voor lerares studeerde en geen klassieke mode-opleiding volgde, spoorde Artur haar toch aan om in de modewereld te stappen. Toen het koppel elkaar pas leerde kennen, verstelde en maakte Florence voortdurend haar eigen kleren. Onder Arturs mom ‘als je het kan bedenken, kan je het ook verwezenlijken’, werd ze aangemoedigd om samen met hem haar droom na te jagen. Met succes. Wat in 2010 begon met de Antwerpse multimerkenboetiek Damoy, groeide uit tot een internationaal avontuur met daarenboven een eigen label La Collection, dat intussen behalve een flagship store in thuishaven Antwerpen, ook een eigen showroom in Parijs telt. 

La Collection tekent zich op als tijdloos luxelabel voor de welbewuste vrouw die op zoek is naar duurzame kledingstukken die met respect voor mens en natuur zijn vervaardigd, en meer dan een leven lang meegaan. Discrete luxe, creatieve onafhankelijkheid en culturele diversiteit domineren de collecties. Dit seizoen viert La Collection zijn vijfde verjaardag en gaat het Antwerpse huis nog een stapje verder in zijn baanbrekende visie met een genderneutrale collectie van wardrobe staples. ‘His & Hers’ is de allereerste doordachte high-standard kledinglijn van investment pieces die ieder koppel, ongeacht zijn sekse, kan delen. 

HIS & HERS

Het idee voor ‘His & Hers’ ontsproot in Parijs. Op een koele herfstavond vergat Artur zijn jas in hun Parijse appartement, waarop Florence haar Ornella mantel, een signature piece van La Collection aanbood. Terwijl Florence zag hoe haar mantel perfect Arturs silhouet omarmde, genoot Artur van de kwaliteit en het comfort van de jas. Zo ontstond het idee om samen een genderoverschrijdende capsule van luxueuze, duurzame essentials te ontwerpen, die ieder koppel kan delen. 

Voor hun His & Hers capsule haalde het duo inspiratie uit traditionele herenkostuums. De uitgepuurde visie op kledij, waarbij details op de voorgrond treden en het accent ligt op een perfecte pasvorm, rijke stoffen en een smetteloze afwerking, regeert deze collectie van gendervrije staples. Ook het idee van een reisgarderobe die je deelt met je reisgezel vormde een essentieel uitgangspunt van deze collectie. 

De collectie telt blazers, mantels, breigoed, broeken, jurken, accessoires en schoenen. Prijzen variëren van € 115 tot € 2.790. His & Hers is verkrijgbaar vanaf mid-september via www.collection.be, in de flagship store in Antwerpen, Steenhouwersvest 46

OVER LA COLLECTION

Antwerps modehuis La Collection werd in 2017 opgericht door het Belgisch-Armeense koppel Florence Cools en Artur Tadevosian. Samen brengen ze een verhaal over passie en ambacht, een art-de-vivre waar geschiedenis, vakmanschap, kunst en architectuur elkaar ontmoeten. De inspiratie voor La Collection is onuitputtelijk, divers en multicultureel. La Collection is een eeuwige reis doorheen de tijd en de wereld, en wil met respect voor mens en natuur, volgens een natuurlijke intuïtie, een duurzame garderobe van tijdloze, hoogwaardige kledingstukken, accessoires en schoenen suggereren. 

La Collection telt een flagship store in Antwerpen, Steenhouwersvest 46, en is verkrijgbaar in geselecteerde verkooppunten wereldwijd, onder meer in Denemarken, Spanje, Canada, USA, Israël en Qatar. Online vind je de collectie op de eigen webshop, www.lacollection.be alsook via MatchesFashion, Net-à-Porter en Moda Operandi.

www.lacollection.be


Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere