Now Reading
Gert Voorjans – Maitre de couleurs

Gert Voorjans – Maitre de couleurs

Gert Voorjans weet magie te creëren. Weelderig en uitbundig brengt de vormgever dingen samen, die anderen niet durven. Geïnspireerd door Oost en West, door textuur en kleur, vindt hij dat steevast de harmonie. Voor de Antwerpse interieurarchitect die momenteel grote ogen gooit in Azië, is kleur de sleutel tot elk geslaagd project. Met referenties als Mick Jagger en Dries Van Noten mag het niet verbazen dat steeds meer mensen hem in de armen sluiten. Intussen blijft hij vanuit zijn biotoop op de Antwerpse Leopoldplaats onbekend terrein verkennen.

“Als bureau realiseren we steeds meer grote projecten, waaronder een flagship voor de Chinese luxe moderetailer Joyce, voor wie ik zelf een kunstinstallatie mocht creëren. Mensen zijn duidelijk klaar voor iets gedurfder en spreken dat ook uit. De tijd dat ik mijn publiek kleuren moest leren kennen is voorbij. Nu moet ik ze vaker afzwakken, of alleszins aanzetten tot doseren. Residentiële klanten hebben de neiging om heel wat dingen bij elkaar te brengen en zwaaien met hun moodboard op Pinterest of Instagram. Het hoeft echt niet in elke ruimte even uitbundig. De kunde ligt in de balans.”

Haute-couture

Gert Voorjans schudde de interieurarchitectuur behoorlijk door elkaar. Hij bracht de haute-couture in huis. Zijn vakmanschap wordt erkend door bekend en minder bekend volk. Met elkeen gaat hij de interactie aan, want een huis wordt nog altijd door de bewoners gemaakt. “Vergis je niet, een residentieel project neemt vaak drie tot vijf jaar in beslag van start tot oplevering. Dit alles wordt volledig ontworpen en opgevolgd door mijn vijfkoppig team. Dat zijn geregeld complete verbouwingen op maat van de klant, inclusief vloeren, plafond, deuren, schrijnwerk, verlichting en moulures. Met de kleuren en de stoffen zit ik snel in mijn hoofd, maar net zoals de meubels en de decoratie vormt dat slechts de finishing touch.”

Gert Voorjans maakt er echter wel het verschil mee. Hij staat dan ook bekend om zijn eclectische stijl, waarin hij landelijke accenten, strepen en bloemmotieven mengt. En daarin blijft hij meester. Zijn verleidelijke en gedurfde combinaties kleuren intussen de stoffencollectie van de vermaarde producent Jim Thompson Fabrics. Zo evolueert hij steeds meer van smaakmaker naar inspiratiebron. Collega-ontwerpers grasduinen steeds vaker zijn in kleurenpalet om warme interieurs te creëren. Gert Voorjans is een merk en een stijl geworden.

_Tekst: Koen Van der Schaeghe

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere