Now Reading
Masia Cabellut

Masia Cabellut

Rust, luxe & wijn

Wil je een stukje hemel op aarde beleven dan moet je zeker Masia Cabellut, in het gastvrije stadje Masllorenç ontdekken, een ‘boutique vineyard’ niet zo ver van de levendige metropool Barcelona. Masias zijn iconische landelijke gebouwen in Catalonië die grote invloed hadden op het vormen van de identiteit van de regio. De roots gaan terug tot de twaalfde eeuw, maar het eigendomscertificaat van Josep Bondo de la Bisbal Penedés, met de handtekening van de Spaanse koning, dateert van 1745. Het had nog enkele eigenaars en in 2019 werd de Belgische familie van Buitenen Nico mede-eigenaar. Zij stellen het domein en huis te huur voor allerlei festiviteiten, business events en wijn- en olijfoliedegustaties.

Symbiose van oud en nieuw
Recent werd Masia Cabellut in zijn oorspronkelijke glorie hersteld om een plek te worden waar mensen rusten, vieren, creëren, reflecteren en genieten van het beste wat Spanje te bieden heeft. Het smaakvolle interieur is een combinatie van Spaans erfgoed en modern, stijlvol minimalisme die de gasten een luxueus comfort bieden. De 7 double rooms bieden een prachtig uitzicht op de wijngaard, een eetkamer met terrasfaciliteiten met uitzicht op de vallei, een bar en wijnkelder om het beste van de eigen producten te proeven, een lounge en een overloopzwembad, een grote en gezellige woonkamer én een prachtige binnenplaats waar het op warme zomerdagen in de schaduw aangenaam toeven is.

Feest voor de zintuigen
De wijngaard omvat zowel oude als jonge wijnstokken van 65 tot 8 jaar oud. De wijnen zijn biologisch en veganistisch. Het familieverhaal werd ook in hun wijnen doorgetrokken, zo zijn al hun blends vernoemd naar de dochters van de eigenaars. Ella Charles, vernoemd naar de jongste dochter van Nico, is een witte blend van Sauvignon blanc en Macabeu. Binnenkort komt er ook een rode topcuveé uit, waar ze 4 jaar hard aan gewerkt hebben, met de naam Anse Micheline. Een aantal van hun wijnen worden reeds geserveerd in verschillende Michelin sterrenrestaurants in België en Nederland.
Masia Cabellut heeft nog meer troeven. Op het domein werden er ‘droge tuinen’ aangelegd die geschikt zijn voor het mediterrane klimaat. Het is een milieu-en ecosysteemvriendelijke tuin die zich leent voor romantische wandelingen, meditatiemomenten, huwelijksceremonies en gezellige familiefeesten, met uitzicht op de wijnranken en olijfbomen.

Meer info: www.masiacabellut.com
Voor info rond wijnen en evenementen kan je ook rechtstreeks contact opnemen met Anse: anse@masiacabellut.com

In samenwerking met Prêt-à-loger,
Tourism & Hospitality PR.
www.pretaloger.be

_Tekst: Viviane Redant

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere