Now Reading
JNcQUOI Avenida

JNcQUOI Avenida

Het meest gesmaakte restaurant van Lissabon

Als je in Lissabon bent, moet je er gewoon heen: JNcQUOI Avenida, het meest luxueuze restaurant van Lissabon, gevestigd in het oude Tivoli-theater. Behalve om te eten kan je er ook terecht voor winetastings, exclusieve shopping en de beste macarons van de stad. De Avenida da Liberdade is ongetwijfeld de meest glamoureuze laan van Lissabon, vergelijkbaar met de Champs-Elysées in Parijs. Je treft er luxueuze hotels, designerboetieks en conceptstores aan van de grootste modehuizen ter wereld. Tussen al dat moois bevindt zich ook JNcQUOI Avenida, misschien wel de meest bijzondere eetgelegenheid van Lissabon, ondergebracht in het historische Tivoli-theater.

Een vijftal jaar geleden werd het oude gebouw omgetoverd tot een high end toevluchtsoord met een restaurant, bar, conceptstore en fashionshop Het is een plek waar je op zijn minst eens moeten passeren als je in de Portugese hoofdstad vertoeft. Is het niet om te eten of te shoppen, dan toch om de sfeer op te snuiven.

Verfijnde luxe

In JNcQUOI Avenida staat elk aspect in het teken van esthetiek en beleving. Als je de gerestaureerde voorgevel ziet, dan weet je genoeg. De charme en grandeur van het voormalige theatergebouw zijn zoveel mogelijk bewaard gebleven. Ook binnen is dat het geval. Het ontwerp van de Catalaanse architect Lázaro Rosa-Violán is subliem. Er hangt een kosmopolitische vibe die heerlijk contrasteert met de sfeer van vroeger. Oorspronkelijke structuren zoals de hoge plafonds, gerestaureerde fresco’s en neoklassieke ramen worden gecombineerd met moderne elementen zoals houten vloeren, saliegroene velvet stoelen, een witte marmeren toog, zwarte natuurstenen tafels en gouden accenten. Binnenboompjes zorgen voor groen, terwijl je van bijna overal zicht hebt op de bedrijvigheid van de Avenida. Het meest opmerkelijke is echter het replicaskelet van een T-Rex in het hart van het restaurant. Een vleugje rock-n-roll dat subtiel weerwerk biedt aan zoveel verfijnde luxe.

Grandioze gastronomie

JNcQUOI Avenida spreidt zich uit over drie verdiepingen. Op het hoogste niveau bevindt zich het eigenlijke restaurant, waar chef António Bóia de plak zwaait. Hij tovert traditionele Portugese en internationale gerechten op het bord met een eigentijdse flair. Hier eet je Burrata DOP met kreeft, kabeljauw met tomaat en kikkererwten, tagliolini met verse krab en chili en warme blini’s met beluga-kaviaar. Daarnaast is de wijnkaart subliem. Met meer dan 500 referenties biedt JNcQUOI Avenida een van de beste wijnervaringen van het land.

Conceptstores

JNcQUOI Avenida is een plek waar smaak vanuit verschillende perspectieven wordt bekeken. Centraal op de tweede verdieping bevindt zich de JNcQUOI Delibar met 42 zitplaatsen. Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek waar je eenvoudig maar overheerlijk kunt eten, onder het genot van topwijnen, cocktails en hippe loungemuziek. Op dezelfde verdieping vind je ook JNcQUOI Maison, een shop waar je prachtige objecten en gastronomische producten kunt kopen. Denk aan homeware van merken als Les Ottomans, Funky Table en La doubleJ, wijnaccessoires van L’Atelier du Vin en de fantastische boeken van Assouline. Daal je af naar het laagste niveau, dan bereik je de Fashion Clinic Men’s boutique. Daar zijn luxemerken van over de hele wereld vertegenwoordigd. Van Balenciaga, Balmain, Christian Louboutin en Dior tot Dolce & Gabbana, Givenchy, Gucci, Saint Laurent, Tom Ford en Valentino: alleen het beste van het beste is goed genoeg in JNcQUOI Avenida.

www.jncquoi.com
_Tekst: Bart De Maesschalck

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere