Now Reading
Deodato Art Brussels Street Pop-adres!

Deodato Art Brussels Street Pop-adres!

Nadat Italië en Zwitserland stormliepen, neemt Deodato Art nu ook zijn intrek in het centrum van Brussel. De kunstgalerie wil in de hoofdstad van Europa zowel klinkende namen als kunstenaars die internationaal op het punt staan om door te breken, onder de aandacht brengen. Focus zijn pop art en street art.

‘Deodato Art is vooral aanwezig op het net, maar nu in verschillende landen ook fysiek’, vertelt Deodato Salafia, de oprichter van de galerie. ‘Na drie winkels in Italië, waarvan twee in Milaan, en verschillende andere in Zwitserland en Hongkong, kozen we nu Brussel voor een nieuwe internationale uitvalsbasis. Dit is namelijk een van de meest dynamische en drukstbezochte Europese steden. Het wemelt er van de kunstgalerieën, artistieke adressen en musea. Brussel combineert het jachtige leven van een economisch centrum met de laatste nieuwtjes van de artistieke avant-garde. Deze tweeledige dynamiek zit ook ons in het bloed. Ook wij willen jong creatief talent een duwtje in de rug geven.’

Deodato Art Gallery Brussels ligt een paar blokken van de Kunstberg en de wijk de Zavel. In deze unieke, prikkelende omgeving die traditie handig combineert met innovatie, laat de kunstgalerie de bezoekers kennismaken met hedendaagse kunst. De eerste opdracht van het huis is de verspreiding van pop art en street art. Op het menu: werken van kunstenaars die op dit moment het meest gewild zijn (Banksy, Mr. Brainwash, Andy Warhol, Keith Haring, Damien Hirst, Jeff Koons), maar ook klinkende namen uit de Italiaanse street art, zoals Mr. Savethewall, die nog niet zo bekend is bij het Belgische publiek.

In 2010 richtte de Milanese kunstverzamelaar en informaticus Deodato Salafia, auteur van de bestseller Your First Five Contemporary Art Works (Le tue prime cinque opere d’arte contemporanea, 2018, 101111 Editore), kunstgalerie Deodato Art op. Het was zijn droom om zijn technische kennis ten dienste te stellen van de kunst. Hij vertrok voor zijn galerie van een transparant digitaal model, heel vernieuwend in de wereld van de Europese kunstgalerieën. Achter Deodato Art zitten geen investeringsfondsen, geen andere maatschappijen, geen kapitaal of wat dan ook. Alleen het harde werk geleverd oor bijna exclusief vrouwelijk personeel, dat een opleiding genoot in domeinen die nauw samenhangen met kunst of digitale technologie.

Het model van Deodato Art, dat eerst vooral online werd ontwikkeld, vertrekt vanuit gezelligheid en steunt op spitstechnologie. De galerie wil kunstliefhebbers, ook zij die misschien minder goed op de hoogte zijn, de kans geven om werk van interessante kunstenaars aan te kopen. Het groeipotentieel is groot en de prijs van de werken uit het ruime aanbod begint al bij een paar honderd euro. Helemaal in lijn met de filosofie van de galerie zijn alle prijzen bij de kunstwerken transparant en automatisch weergegeven, zowel in de galerie als op de website. In tegenstelling tot heel wat andere kunstgalerieën wil Deodato Art bovendien een grote openheid van geest tonen, zo vertelt store manager Ginevra Andreoni: ‘We weten dat mensen genieten van kunst, maar het ook zien als een investering. We hebben respect voor het geld van onze klanten. Onze organisatie is dus gestructureerd en serieus, wij bieden alleen werk aan van betrouwbare en professionele kunstenaars. We werken ook op de lange termijn en gaan dus niet voor maximale winst op zo’n kort mogelijke tijd. ’

De galerie heeft werken in portefeuille van wereldberoemde kunstenaars zoals Banksy, Andy Warhol en Jeff Koons, maar ook van heel wat talent in de dop. Deodato Art is er trots op akkoorden te hebben onderhandeld met de bekende namen die ze vertegenwoordigt of met referentiegalerieën en hun officiële verkopers of zelfs stichtingen wanneer het gaat om overleden kunstenaars. De galerie koopt de werken die ze aanbiedt, rechtstreeks bij hen aan. Maar waar het in de eerste plaats om draait, is de kopers bij elk verkocht werk een authentiek echtheidscertificaat te leveren, samen met een expertiserapport en een garantie van oorsprong.
Deodato Art is heel aanwezig op het net, de kernactiviteit van de kunstgalerie, maar ook het rechtstreekse contact met de kopers wordt niet uit het oog verloren. Daarom wordt steeds meer ingezet op een netwerk van fysieke winkels, waar kunstliefhebbers de werken in het echt kunnen komen ontdekken. Daarom gaan binnenkort de deuren open van Deodato Art Gallery Brussels. Naast een grote voorraad werken van alle pop art- en street art-kunstenaars die het merk vertegenwoordigt, komen er binnenkort ook evenementen en tentoonstellingen.

Het artistieke aanbod van Deodato Art is tijdens deze gezondheidscrisis meer dan ooit online toegankelijk. Zijn website (deodato.be) heeft hetzelfde aanbod als zijn fysieke ruimtes, en dit in een gevarieerd prijzengamma. Deodato Art is zo te allen tijde toegankelijk om zijn klanten bij te staan met gepersonaliseerd aankoopadvies en begeleiding.

Sint-Jansstraat 28
1000 Brussel
+32 (0)2 808 74 43
deodato.be

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere