Now Reading
Wereld van water

Wereld van water

Wanneer water, design en kunst één worden…

AQUALEX biedt een vernieuwende kijk op waterkraan-design en opende zijn eerste concept store op de Knokse Kustlaan.

AQUALEX ontwikkelt drinkwatersystemen en multifunctionele designkranen voor gekoeld, bruisend of heet water, aangesloten op de waterleiding. Deze drinkwatersystemen vol innovatie en design, brengen smaakvol gefilterd drinkwater binnen in elk interieur. Naast designkranen in stijlvolle interieurs, levert AQUALEX ook drinkwateroplossingen aan bedrijven, horeca en zorginstellingen.

“Omdat kraanwater de meest duurzame manier is om water te drinken” zegt CEO Alexander Vanlerberghe, “wil AQUALEX zo veel mogelijk mensen kraanwater laten drinken. Dit doen we door de ervaring van het drinken van kraanwater onvergetelijk aangenaam te maken.”

AQUALEX zet in op smaak door het water nog extra te filteren, te koelen en er intense bruis in te steken. En het kraanwerk wordt omgetoverd tot een echte eyecatcher, een puur designobject. Ook zet het bedrijf in op volledige ontzorging. Ervaren verkoopadviseurs begeleiden en adviseren de klant op maat, rekening houdend met zijn context, locatie en behoeften. En de toestellen en kranen worden door een uitgebreid team van service techniekers geïnstalleerd en onderhouden. Zo laat je flessenwater toch definitief links liggen? Bovendien bewijs je jezelf en de natuur een grote gunst.

Het idee is simpel: lekker gekoeld en gefilterd leidingwater, uit een kraan die perfect past in je interieur, beschikbaar in verschillende stijlen. Alexanders vrouw Niki, CFO bij AQUALEX: “Eens je zo’n kraan in huis hebt, kan en wil je ze niet meer missen. Toen we onlangs op reis waren, viel het ons nog maar eens op hoeveel plastic flessen je eigenlijk in je koelkast hebt liggen én weggooit.” Volgend op hun succesformule zocht AQUALEX een uithangbord, een aantrekkelijke voorstelling van zijn producten en dat in hartje Knokke. Dus waarom niet een conceptstore uitbouwen? We zagen het al in hartje Brussel. Luxemerken zoals Bentley of Hermès die letterlijk en figuurlijk een ‘vitrine’ installeren in de commerciële hotspots van het land. Wel, ditzelfde idee broeide ook bij AQUALEX. Zo gezegd, zo gedaan… Aan de Kustlaan opende AQUALEX in maart zijn eerste concept store. Een winkel vol waterkranen? Niet bepaald… AQUALEX mikt hoger en kijkt verder. Het oorspronkelijke idee – een AQUALEX-ruimte aan de Kustlaan in Knokke – kristalliseerde zich tot iets dat zoveel verder gaat dan een winkel of showroom. Je kunt deze het best omschrijven als een combinatie van kunstgalerij, showroom en themaruimte. Ten eerste het concept van showroom: je ontdekt er AQUALEX’ allernieuwste creaties. Ten tweede, het idee achter een kunstgalerij: je geniet er van kunstwerken en exclusieve designobjecten die allemaal refereren aan één thema… Water.

Het pand stelde het AQUALEX-team voor een uitdaging: zijn dimensies waren te smal, te laag en te diep. Net het tegengestelde van wat een showroom zou moeten zijn. Toch bogen de ontwerpers van Maister dit nadeel om tot een voordeel. De keuze voor een centrale cilindervormige corridor benadrukt de specifieke eigenschappen van het pand en zorgt ervoor dat passanten als het ware worden binnengezogen in de ruimte. Deze koker, een tweeënhalve meter hoge golf waar je als nieuwsgierige surfer doorheen laveert, is onderverdeeld in compartimenten. Deze indeling nodigt uit om rustig rond te kijken en je links en rechts te verdiepen in het aanbod van kunstwerken, exclusieve designobjecten en de nieuwste AQUALEX-ontwerpen. Alle creaties hebben een rode draad gemeen: zij stimuleren je om met een andere bril naar het fenomeen ‘water’ te kijken. Let wel, het is geen permanente collectie. Curator Lieselot Vandecappelle verkent de kunstmarkt en vernieuwt het aanbod regelmatig. Net zoals water stroomt en continu van vorm verandert, zal deze collectie zichzelf steeds heruitvinden en passanten blijven verrassen.

Interieurarchitect: Monrow – Fotograaf: Evenbeeld
Architect: Wim Croubels – Fotograaf: Bert Demasure

www.aqualex.eu

AQUALEX Concept Store
Kustlaan 249
8300 Knokke-Heist

AQULEX @The HUB Antwerpen
Jos Smolderenstraat 48
2000 Antwerpen

AQUALEX EXPERIENCE CENTER DEERLIJK
Nijverheidslaan 60A
8540 Deerlijk

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere