Now Reading
Castello di Reschio

Castello di Reschio

Al vakantieplannen, of ben je nog aan het uitkijken? Bij touroperator Caractère vind je zeker je gading, sleutelwoorden zijn kwaliteit en exclusiviteit. Hun laatste ontdekking is het exclusieve vijf sterren Castello di Reschio. Het bevindt zich tussen de glooiende groene heuvels van Umbrië in een uitgestrekt domein met olijfgaarden, eikenbossen, bloemenweiden en een klein meer. De omliggende natuur wordt al jaren beschermd en gekoesterd door de eigenaars, de familie Bolza.

Het kasteel heeft een lange historiek en gaat terug tot 1050. Het robuuste bouwsel werd stijlvol gerenoveerd door de ondernemende aristocratische familie Bolza, die er zelf jarenlang woonde. Het is getransformeerd in een uniek en sfeervol hotel met een eigenzinnige stijl vol pittige accenten.
Een middeleeuws kasteel met alle comfort en moderne vooorzieningen in een combinatie van vintage en modern design. De kamers zijn funky, stijlvol en luxueus met aandacht voor elk detail en ook al eens een knipoog naar de illustere figuren die er ooit woonden.
Bij het binnenrijden en verlaten van het domein word je gewoonweg omvergeblazen door het weergaloze uitzicht. Het kasteel is omgeven door ranke cipressen in een vallei van maar liefst 1500 hectare groot. Een juweeltje in een ongeëvenaard natuurlijk kader. Alles draait er om schoonheid, discrete luxe en respect voor de natuur. De levenswaarden zijn ecologisch. De 2 restaurants serveren een traditionele Italiaanse keuken op basis van verse, biologisch geteelde en lokale ingrediënten. Het welbehagen van de gasten staat voorop met een topklasse service.

Het kasteel heeft twee met elkaar verbonden binnenplaatsen waarvan één in glas is vervat, een prachtige immense veranda, de Palm Court. Het geheel ademt een fin-de-siècle sfeer met een touch Agatha Christy mysterie. De andere is een prachtig grasveld omgeven door volwassen parasolpijnbomen en cipressen waardoor een perfecte akoestiek ontstaat. De plek leent zich uitstekend voor intieme concerten, recitals en pop-up events.

Ook voor sport en ontspanning is er plaats. Er is een verwarmd openluchtzwembad, sauna, hamam, massages… De stallen herbergen de meest bekwame dressuurpaarden van Italië, mogelijkheid tot rijlessen mits suppl. Verveling komt zeker niet om de hoek kijken.

Castello di Reschio is hét oord om te relaxen. Fantastische faciliteiten en een rustgevende sfeer maken deze plek tot een perfecte keuze. Als gast kun je er genieten van ouderwetse glamour en altijd die touch of class.

Meer info: Reizen Caractère – www.caractere.be

_Tekst: Viviane Redant
_Fotografie: Reizen Caractère

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere