Now Reading
David Van Driessche

David Van Driessche


David Van Driessche

gerenommeerde travel- en landschapsfotograaf

David Van Driessche studeerde film en fotografie. Aanvankelijk werkte hij in de toeristische sector als product manager. Een job die hem de kans bood om naar exotische bestemmingen te reizen. Hij fotografeerde er de meest exclusievee hotels en resorts. Zijn blikveld verruimde zich naar de natuur. Dit resulteerde in eye-catching fotografie van unieke plaatsen en mensen. Het is een kwestie van oog voor schoonheid, durf, toewijding om boven het maaiveld uit te komen. Zijn oogstrelende en verbijsterend knappe foto’s verschijnen in tijdschriften wereldwijd. Een epicurist die de schoonheid en esthetiek van onze planeet wil delen.


Lokale visser in het Inle meer, Myanmar – © David Van Driessche

Raspberry Hill, Mu Can Chai, Vietnam – © David Van Driessche

Leerling monniken in een pagode in Bagan, Myanmar © David Van Driessche

Je roots liggen in Zele, een Oost-Vlaams dorpje. Was het kleinschalige te beklemmend?

Ik bracht er de eerste dertig jaar van mijn leven door en werkte er bij een touroperator. Ik heb er heel graag gewoond, ging graag weg en kwam ook graag terug. Dat ik zo graag reis komt door mijn vader een Amerika-kenner, die mij van mijn tien jaar meenam op zijn reizen. Toen was dat vrij ongewoon.

Mag ik jou omschrijven als globetrotter?

De laatste twintig jaar heb ik vooral Azië bereisd. Thailand werd mijn tweede thuis. Vanuit Bangkok heb je toegang tot heel veel landen via low cost airlines: Vietnam, Cambodja, Laos, Myanmar. Ik ben er al meer dan twintig keer geweest. Nu blijft je beter weg uit Myanmar. Het rommelt er behoorlijk. Spijtig, want het is een heel mooi land. Cultureel gezien zijn er heel veel fotogenieke plaatsen. Het land heeft een duizendjarige geschiedenis met prachtige tempels. Je vindt er nog veel authentieke plaatsen en ongerepte landschappen. Dat komt doordat het land 50 jaar afgesloten was van de wereld. Er zijn nog veel etnische minderheden met een rijke en kleurrijke cultuur, gecombineerd met het landschap is dat heel interessant.


Jong meisje van de Simbu stam met “bilas” (lichaams ornament) © David Van Driessche

Jong meisje van de Kayan Long Neck stam in Mae Hong Sorn, Thailand © David Van Driessche

Wanneer is de crush met Azië er gekomen? Er wordt al eens gezegd: je kiest een plek niet zelf, de plek kiest jou!

De eerste reis was in ’92 naar Sri Lanka. Onvergetelijk met spicy food, de tropische regenwouden.
Toen ik voor het reisbureau werkte waren er veel trips naar Amerika. Dan kwam ook Azië erbij met China, dat pas openging qua toerisme. Daarna ook een aantal keren Thailand. Dat land heeft mij van meetaf aan geboeid omdat de mensen zo vriendelijk zijn, een aangenaam klimaat, de mooie stranden, de bossen.

Oorden die mensen aantrekken, in de antropologie spreekt men van de drie B’s: bomen, bergen, bronnen.

Voeg daar maar de wolken aan toe. Bij landschappen is de lucht altijd heel belangrijk. Een mooie zonsondergang met wolken met verschillende kleuren, dat is de max. Dat vindt je niet elke dag. Je moet wat geluk hebben. Soms sta je daar en regent het. Ziet alles wit. Is er niets van detail in de wolken. Dan ga je weer naar huis. Fotograferen is schilderen met licht.

© David Van Driessche
© David Van Driessche

Je organiseert fotosafari’s. Mensen zoeken onbewust iets wat ze missen?

Ja ik organiseer fotoreizen vaak voor Belgen, ook voor mensen uit Amerika en Taiwan. Ze zoeken vooral iemand die hen begrijpt. Mijn sterke punt: ik heb mijn background in het toerisme én doe aan fotografie. De reis is in orde qua organisatie met prima hotels. Ik ken de interessantste locaties, de juiste plek voor de beste foto’s. Die twee moeten elkaar aanvullen. Ons programma is anders dan een normale rondreis. We staan om 4 uur op en om 9 uur gaan we terug naar het hotel omdat het licht dan té fel is. De mooiste beelden kun je enkel ’s morgen en ’s avond schieten.

Meer info: www.davidvandriessche.com

_Tekst: Viviane Redant
_Foto’s: David Van Driessche

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere