Now Reading
Botanic Sanctuary Antwerp

Botanic Sanctuary Antwerp

Botanic Sanctuary Antwerp

…een wereldwijde benchmark voor luxueuze gastvrijheid

De geschiedenis van Botanic Sanctuary Antwerp gaat terug tot 1238. Soms is er weinig respect voor het culturele erfgoed. Hier wordt het tegendeel bewezen. Het gebouwencomplex, vaak van een adembenemende architectuur en vakmanschap werd zorgvuldig gerenoveerd door AIDarchitecten Malle.

Het project

Vastgoedontwikkelaar IRET Development verwierf een 100-jarige lease op het voormalige Elzenveld Hotel en Congrescentrum. Dit uitzonderlijke project vormt een eerherstel en een nieuwe adem voor een historisch gebouwencomplex op een unieke site. Met zijn groene ruimtes en de prachtige 200 jaar oude botanische tuin is Botanic Sanctuary Antwerp een oase en een rustpunt in het bruisende stadscentrum. Achter de muren van dit voormalige klooster gaan eeuwen erfgoed schuil. Het leven in een gemeenschap, een sanctuarium, genezing en troost. Dit unieke toevluchtsoord wil de lat verleggen op vlak van sfeer, duurzaam design en innovatie en zet Antwerpen op de kaart als bestemming voor fijnproevers, zakenreizigers en liefhebbers van luxe spa’s. Botanic Sanctuary Antwerp wordt het eerste 5* superior hotel van Antwerpen en is tevens het eerste hotel van de stad dat lid is van Leading Hotels of the World. Het biedt een historische setting met een hedendaagse flair.

Kamers, Suites en Spa Suites

De 109 kamers, suites en spa suites zijn ondergebracht in het 15de eeuwse klooster en zijn verdeeld over vijf historische gebouwen: het klooster, de pastorie, Sint-Joris, Sint-Elisabeth en het oude Marnixhuis. De kamertypes gaan van Comfort, Deluxe, Junior Suites tot Botanic Spa Suites en Botanic Garden Suites. Geen twee kamers zijn identiek. Ze stralen een tijdloze luxe uit dankzij de Wabi-Sabi benadering van het interieur: sereen, smaakvol en spiritueel. Alle kamers en suites weerspiegelen de verheven status van het hotel in hun superieure inrichting, uitrusting en voorzieningen. De unieke Botanic Spa Suites en Botanic Garden Suites bieden een individuele spa-behandelingsruimte aan in een unieke omgeving. Sterrenarchitect voor spa’s, Heinz Schlettere, kreeg de opdracht om hét kuuroord van België te creëren, waar botanisch welzijn centraal staat. Unieke monastieke methoden combineren kruidengeneeskunde, fytotherapie en voedingsadvies voor een holistische complementaire benadering van de gezondheid.

Wereldbefaamde chefs

Niemand minder dan chef Gert De Mangeleer en zijn zakenpartner Joachim Boudens openen twee nieuwe restaurants bij Botanic Sanctuary Antwerpen en doen zo het succes van Hertog Jan, ooit bekroond met maar liefst drie Michelinsterren, heropleven. De 43-jarige Gert De Mangeleer werd geïnspireerd door zijn moeders keuken en later door grote namen van de creatieve cuisine. Smaak is voor hem altijd dé topprioriteit geweest. Zijn culinaire filosofie is gebaseerd op het zoeken naar de beste ingrediënten, het streven naar diepte, smaak en detail. Ook emotie is belangrijk, hij drukt zich uit met ingrediënten zoals een schilder zijn verf gebruikt.
Sommelier Joachim Boudens raakte geboeid door wijn tijdens zijn studies in Brugge. Hij deed ervaring op bij verschillende restaurants en kruiste het pad van Gert toen hij werkte in Molentje** Zeebrugge. Joachims uitgebreide wijnkennis en hospitality-vaardigheden waren een perfecte match voor de keuken van Gert.
De Antwerpse Wouter Van Tichelen opent The Botanic Restaurant met het allerbeste wat de Belgische keuken te bieden heeft.

Gert de Mangeleer & Joachim Boudens

Botanic Business – en zoveel meer

Botanic Sanctuary Antwerp huisvest het grootste congrescentrum van Antwerpen en biedt een volledige waaier van faciliteiten aan.
De grote Sequoai Hall op het gelijkvloers is de ultieme venue voor tentoonstellingen, evenementen en productlanceringen. De historische 15de eeuwse kapel vormt dan weer een opzienbarende locatie voor recepties en festiviteiten.

_Tekst: Viviane Redant

FEITEN EN CIJFERS
Erfpachthouder, exploitatie- en beheermaatschappij: Iret groep
Architect: Aidarchitecten – Malle
Architect spa: Heinz Schletterer of Schletterer Consult
Iret project leader: Johan Van Laer
Een investering van € 55 miljoen
Lokale tewerkstelling: 100 voltijdse banen managing director: Marc Alofs
Director of sales: Sandrine Versavel

Scroll To Top
Processing...
Thank you! Your subscription has been confirmed. You'll hear from us soon.
Nieuwsbrief Bo Magazine
Schrijf je nu in!
ErrorHere